Haberler

Başkan Tanık, Rektörlere Gençlik Projesini Tanıttı

Güncelleme:

Çankaya Belediye Başkanı Tanık, Ankara'ya gelen öğrencilerin kayıt süresince belediyenin imkanlarından yararlanabilmelerini sağlayan projeyi rektörlere tanıttı.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, yeni başlatılan bir uygulama olan ve üniversiteye kayıt için Ankara'ya gelen öğrencilerin kayıt süresince belediyenin imkanlarından yararlanabilmelerini sağlayan 'Gençler Çankaya Yurdunuz' projesini rektörlere tanıttı.

Belediyenin Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen proje tanıtımına Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber, yeni kurulan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Hacettepe Üniversitesi'ni temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Kavak, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Araz, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu ile Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Üniversiteye kayıt için Ankara'ya gelen gençleri yeni hizmet binasında yer alan Çankaya Belediyesi Üniversite Öğrencileri Danışma Merkezi'ne beklediklerini ifade eden Başkan Tanık, "Türkiye'nin yeni kurulanlarla birlikte en köklü eğitim kurumları Ankara'da yer alıyor. Kamusal ve vakıf üniversiteleriyle beraber Ankara artık bir üniversiteler kenti oldu, sadece Çankaya sınırları içerisinde 186 bin üniversite mezunu yerleşik durumda, 30 bin yüksek lisanslı, 12 bin de doktora öğrencisi var. Bu veriler ışığında böyle bir uygulamanın gerekliliğine inandık. Bu yüzden yeni eğitim ve öğretim döneminde üniversitelerimiz ile daha sıkı işbirliği içerisinde olmayı ve ortak projelere imza atmayı istiyoruz. Gençler Çankaya Yurdunuz projesi ile üniversitelere yeni kayıt yaptıracak öğrencilere gençlik merkezlerimizin yanı sıra belediye güvencesinde üniversitelerine erişimini sağlamayı, ihtiyaç duydukları bilgi ve donanımı, ulaşım kolaylığını, barınma olanaklarını en makul düzeyde sağlayacağız" dedi.

Belediyenin 'Gençler Çankaya Yurdunuz' projesini başarılı bulan üniversite öğrencileri ile belediye arasında bir köprü vazifesi sağlayacağına inanan rektörler, uygulama konusunda belediye-üniversite işbirliğinin önemine değindi. Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, ekonomik nedenlerden dolayı ve kendi illerinde açılan üniversitelerin varlığından dolayı artık ailelerin evlatlarını şehir dışına üniversiteye okumaya göndermediklerini belirterek, bu tür uygulamalar sayesinde araştırma konusunda bir numara olan Ankara üniversitelerinin daha cazip hale geleceğini umduğunu dile getirdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bilkent Üniversitesi Ankara Üniversitesi Bülent Tanık Erkan İbiş Yerel Haberler

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi 38,78 lira, enflasyon beklentisi ise 43,64 lira oldu

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi 38,78 lira, enflasyon beklentisi ise 43,64 lira oldu

Eurovision birincisinden Bahçeli'yi küplere bindirecek Türkiye mesajı

Eurovision birincisinden Bahçeli'yi küplere bindirecek Türkiye mesajı

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title