Haberler

Başkan Simonelli'den Lokomotif Açıklaması

Güncelleme:

General Electric Transportation Başkanı Lorenzo Simonelli, dünyada yıllık 3 bin 500-4 bin arasında lokomotif satışı yapıldığını söyledi.

General Electric Transportation Başkanı ve CEO'su Lorenzo Simonelli, dünyada yıllık 3 bin 500-4 bin arasında lokomotif satışı yapıldığını söyledi.

Simonelli, General Electric ile Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ

(TÜLOMSAŞ) stratejik işbirliği anlaşmasıyla üretilen, powerhaul lokomotifi müşteri-tedarikçi tanıtım toplantısı için geldiği Eskişehir'de gazetecilerin sorusu yanıtladı.

Bir gazetecinin "General Electric'in lokomotif pazarındaki yeri neresidir-" sorusu üzerine Simonelli, şöyle konuştu:

"Öncelikle dizel elektrikli lokomotif üreticisiyiz ve bu konuda dünya pazarının lideri durumdayız. General Electric'in şu anda dünya üzerinde çalışan 17 binden fazla lokomotifi var. İleriye baktığımızda lokomotif piyasasında pozitif büyüme görüyoruz. Yük taşımak için en iyi yöntem demiryoludur. En etkin, uygun maliyetli ve çevre dostu yöntem. Bu nedenle TÜLOMSAŞ ile ortaklıktan memnunuz. Bu ortaklık, Avrupa'da, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Türkiye'deki varlığımızı güçlendirecek."

Simonelli, "TÜLOMSAŞ ile işbirliğiniz neleri kapsıyor-" sorusuna,

"Teknoloji transferi ve bu lokomotifin Türkiye'de yerleştirilmesiyle ilgili anlaşmamız var. Türkiye'de yılda 50 ile 100 lokomotifin üretilmesi ve satılmasını bekliyoruz. Uzun vadeli bir ortaklığımız var. Dünyada yıllık 3 bin 500-4 bin arasında lokomotif satışı yapılıyor. Dünyada üretilen en modern lokomotif modeli de powerhaul lokomotifidir" yanıtını verdi.

-"Hedefimiz yılda 100 lokomotif üretmektir"-

TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı da powerhaul lokomotifinin benzerlerine göre yüzde 9 daha az yakıt harcadığını anlatarak, şunları ifade etti:

"Farklı hızlarda aynı çekiş gücüne sahip. Çekiş gücü ise emsallerine göre çok iyi. Bakım masrafları da çok avantajlı. En etkin servis ağını kurmak istiyoruz. Lokomotifin hizmet dışı kalmasını engellemek istiyoruz. Anında müdahale etmek ve yedek parça temini sağlamak lazım. Şu anda anında müdahale etme sistemimiz var. General Electric'in global servis sistemiyle bölgenin tamamına hizmet vereceğiz. Sürekli eğitim vereceğiz ve mobil ekiplerimiz olacak. Bu da istihdamı çok fazla tetikleyecek. İlk prototipte 50'ye yakın yerli firmayla çalıştık. İstihdama doğrudan temas edecek. 2023 yılına kadar 30 bin kişinin çalışacağı bir sistem hedefliyoruz."

Avcı, Demiryolu Serbestleşme Kanunu çıkmadan fiyat ve lokomotifler hakkında bilgi talep edenlerin ve hatta ihale aşamasına gelenlerin olduğuna değinerek,

"Hedefimiz yılda 100 lokomotif üretmektir. Türkiye'deki serbestleşme gecikse bile üretim yapacağız" dedi.

Bir gazetecinin "powerhaul lokomotifinin yerlilik oranı nedir-" sorusuna Avcı, şu yanıtı verdi:

"Son iki prototipte yerlilik oranı 30'dur. Zaman içerisinde bunu yüzde 50'ye çıkartmak istiyoruz. Zaman içinde yan sanayi de kendini geliştiriyor. Bir lokomotifi 2,5 ayda yaptık. General Electric ile iyi bir takım olduk. Dünyada 2,5 ayda bu lokomotifi yapacak yok. Bu lokomotifin üzerinde 20 bin parça, 10 bin teknik resim var. Bu parçaların her biri ölçülüyor. Allah'ın izniyle başardık. Bizi tebrik edebilirsiniz."

General Electric Transportation Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Genel Müdürü Gökhan Bayhan ise TÜLOMSAŞ ile anlaşmalarının 10 yılda 1,5 milyar dolarlık ihracat değeri yaratmasını beklediklerini vurguladı.

Muhabir: Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

General Electric Hayri Avcı Eskişehir Türkiye Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 10 Haziran altın fiyatları yükseldi mi? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri nasıl öğrenilir? Murat Övüç gelini kim? Murat Övüç gelinine kaç kilo altın taktı? Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 10 HAZİRAN | Baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu?
Akıllara durgunluk veren olay! Eşinin ağaçtan düştüğünü duyan kadın fenalaşarak can verdi

Akıllara durgunluk veren olay! Eşinin ağaçtan düştüğünü duyan kadın fenalaşarak can verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title