Haberler

Başkan Sandalcı Kadına Yönelik Şiddeti Kınadı

Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararasi Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.
Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, yaptığı açıklamada; "Türkiye"...

Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararasi Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, yaptığı açıklamada; "Türkiye tarafından da imzalanan Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi; taraf ülkelere, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığa karşı, gerekli yasal düzenlemeleri yapma ve şiddeti ortadan kaldıracak uzun ve kısa vadeli çözümler getirme sorumluluğu getirmektedir. CEDAW' a taraf bir ülke olan Türkiye, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık konusunda Dünyanın en geri ülkelerinin arasında olup her geçen yıl şiddet ve ayrımcılığın boyutları artmaktadır. Her ne kadar yasal mevzuatta getirilen gelişmeler sözkonusu ise de, fonksiyonel anlamda şiddetin engellenmesine yönelik uygulamada uzun ve kısa vadeli, çalışmalar yapılmamaktadır. Ne yazık ki ülkemizde bu kanıksanmış zihniyetin değişmesi için devletin bir programı olmalıdır. Çocuk ve yaşlılar için kreş ve bakımevi gibi yerlerin sayısının artırılması konusunda ciddi çalışmalar yapılmalıdır. Kadınların çalışma hayatına katılımı için belirli bir kot gündeme getirilmelidir. Şiddet mağduru kadınların korunması ve rehabilite edilmesi için sığınma evlerinin sayısının nüfusla orantılı olarak artırılmalıdır. Ne yazık ki görsel ve yazılı medyada namus, töre cinayetleri, erkek şiddeti, işkence magazinleştirilerek sunulmaktadır. Ne yazık ki ülkemizde şiddete uğrayan kadınların bunu hak edip hak etmediğinin tartışıldığını sıklıkla görmekteyiz. Şiddet, geleneksel önyargılarla, cinsiyet ayrımcı politikalarla meşrulaştırılmaya çalışıldığına tanık oluyoruz. Herkes, Kadının cinsel, fiziksel, psikolojik bütünlüğünün dokunulmaz olduğunu; kadının insan haklarının temel insan hakkı olduğunun farkında ve bilincinde olmalıdır. tek başına kadınlarımızın bu noktada mücadelesi yeterli değildir. Bu farkındalığı oluşturmak adına Devletin yanında, sivil toplum örgütlerine, yerel yönetimlere, medyaya da önemli görevler düşmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, kadına yönelik her türlü şiddeti kınadığımızı bildiririz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Birleşmiş Milletler Mehmet Erçin Türkiye Akbük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title