Haberler

Başkan Gürün; "Amacımız Muğla'yı bisiklet kenti yapmak"

Güncelleme:

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 4-68 yaş aralığında vatandaşların katılım sağladığı 'Denge Eğitimi, Pedal ve Trafik Eğitimi' sonunda kursiyerlere Bisiklet Eğitimi Sertifikası verildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 4-68 yaş aralığında vatandaşların katılım sağladığı 'Denge Eğitimi, Pedal ve Trafik Eğitimi' sonunda kursiyerlere Bisiklet Eğitimi Sertifikası verildi. Düzenlenen törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, "Amacımız Muğla'yı bisiklet kenti yapmak" dedi.

Kışla Parkı'nda düzenlenen törene Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ve Morpedal Kadın Bisiklet Derneği gönüllüleri ve kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde konuşan Menteşe Belediye Başkanı Gümüş, "Muğla, bisiklet kullanmada en güvenli illerin başında geliyor. Özellikle Büyükşehir Belediyemiz yaptığı prestij yollarda bisiklet yollarının yapılmasına büyük önem verdi. Günümüz şartlarında gerek ekonomik açıdan, en önemlisi de sağlık açısından bisiklet her birimiz için vazgeçilmez olması gerekiyor. Kışla parkının bisiklet eğitimi olarak büyükşehir belediyesinden sizlere ayrılmış olması gerçekten çok büyük bir nimet. Artık Muğla'da sokaklarda birçok vatandaşımızı bisiklet kullanırken görmek bizleri mutlu ediyor. Bunların altyapısını hazırladığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bisiklet kullanmanın vücudun sağlık açısından önemine vurgu yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bisiklet kullanımının tüm adeleleri çalıştırdığını ve bunu yaygınlaştırmak için gerekli düzenlemeleri yaptıklarını söyledi. Gürün, "Parmağınızın ucundan boynunuza kadar bütün adale ve eklemleriniz bisiklet kullanırken aktif hale gelir. Vücudu zorlamadan bisiklet kullanmanın sağlık açısından olağan üstü faydası var. İkincisi bisiklet iyi bir ulaşım aracı. Bisiklet kullanımında ilgiyi arttırmamız gerekiyor. Sizler başkalarını teşvik etmeniz çok önemli. Gitmeniz gereken yer bisiklet mesafesinde ise mutlaka bisikletle gidin. Bizim amacımız Muğla'yı bir bisiklet kenti haline getirmek. Bisiklet kullanımıyla ilgili mor pedal sizlere kurs verdi. Şunu da belirtmek isterim ki Muğla'da yayaya ve bisikletliye gösterilen tolerans diğer kentlere görü mukayese ettiğimizde oldukça yüksek seviyede. Yaklaşık 35 km'lik bisiklet yolu yaptık. Bisiklet yollarının mutlak suretle kullanılması lazım" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Gürün Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title