Haberler

Başkan Akçay'dan Hanımlara Kurs Müjdesi

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Demirciköy, Çaysimav ve Öreğler beldeleri 30 Mart'taki yerel seçimlere Yeşilkent çatısı altında tek belde olarak katılıyor.

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Demirciköy, Çaysimav ve Öreğler beldeleri 30 Mart'taki yerel seçimlere Yeşilkent çatısı altında tek belde olarak katılıyor. MHP ve CHP adayını belirlerken AK Partinin henüz adayını belirlememiş olması dikkat çekiyor.

Üç beldenin birleşimiyle ortaya çıkan Yeşilkent'te MHP adayını Öreğler beldesinin mevcut belediye başkanı Özden Akçay olarak belirlerken, CHP'de Demirciköy beldesinin mevcut belediye başkanı Turan Sümer'i partisinden aday olarak gösterdi.

AK Parti Yeşilkentte kendisine başvuru yapan aday adaylarından Mehmet Korkmaz, Mehmet Peker ve Menderes Güler'den birisini belediye başkan adayı olarak gösterecek.

Belirlenen adaylar her üç beldede seçim çalışmalarına hızlı ve iddialı başladı. MHP'nin adayı Özden Akçay hanımlara kurs müjdesi verdi. Akçay, Kütahya İş-Kur Bölge Müdürlüğü, Halk Eğitimi Merkezi ve Belediye ile elele vererek hanımlara yönelik ücretsiz el halıcılığı ve kilimcilik kursu açılacağı müjdesini verdi.

Akçay, kilimcilik kursunun seçimlerden önce 40 hanımın katılımıyla Yeşilkent beldesinin Demirciköy Mahallesi'nde, el halıcılığı kursunun da 40 hanımın katılımıyla Öreğler ve Çaysumav mahallerinde açılacağını bildirdi.

40 hanımla Demirciköy beldesinde, her iki kursunda hanımlara hem gelecek vaat etmek hem de aile bütçelerine katkı sağlamak maksadıyla El Halıcılığı ve Kilimcilik kursu açılması için söz alan Başkan Akçay, şimdi bu kursların açılacağı 1 Şubat'ı dört gözle bekliyor.

Başkan Akçay, "30 Marttaki yerel seçimlerden sonra şu anda Demirciköy, Çaysimav ve Öreğler adı altındaki belediyecilik faaliyetlerimiz sona erecek. Artık Yeşilkent çatısı altında tek bir belediyemiz olacak. Daha şimdiden Yeşilkent beldemizi kalkındırmak için projeler üretmeye başladım. Kalkınma hamlesini hanımlardan başlatmak için İş-Kur Kütahya Bölge Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezimiz ile işbirliğine giderek geçerli ve yöre halkının bildiği mesleklerin başında gelen Kilimcilik ve El Halıcılığı kursunu başlatmak için gün sayıyorum" diye konuştu. Şayet halkımız teveccüh gösterirde beni Yeşilkent'e belediye başkanı olarak seçerse mahalleler arasında hiç ayırım yapmadan vatandaşa nasıl hizmet yapılırmış onu ispatlayacağım"dedi.

Akçay, üç beldenin gelişip kalkınması ve çağdaş bir düzeye gelmesi için başka projelerinin de bulunduğunu ve bu projelerini seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte kamu oyu ile paylaşacağını bildirdi.

KÜTAHYA'NIN İLK ARITMA TESİSİ AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

Beldesindeki atık suları temizledikten sonra Simav Çayı'na akıtmak maksadıyla kurduğu Kütahya'nın ilk arıtma tesisinin açılış için gün saydığını ifade eden Başkan Akçay, "Geçtiğimiz gün Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelen uzman bir heyet tesiste incelemelerde bulundu. Heyet üyeleri tesiste yapılan işlemlerinin yerinde olduğunu tespit etti. Tesisi bize teslim etti. Açılış için bize tarih vereceklerini bildirdi. Açılışa Çevre ve şehircilik Bakanımızın da katılacağı yönünde müjdeler verdiler. Bekliyoruz. Halk yararına olan bu tür tesislerimizi Yeşilkentimizde de sürdüreceğiz" şeklinde konuştu. (MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yeşilkent Kütahya Simav Akçay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title