Haberler

Başbakan Yardımcısı Arınç, Diyarbakır'da Açıklaması

"Yıllardan beri terörden en büyük acıyı çekmiş olan bölgemizde, ülkemizde çözüm sürecinin arkasındayız. Başka hiçbir hükümetin gücü buna yetmez" "Bu partiyi yıkmak, itibarsızlaştırmak, Başbakanımızı güçsüzleştirmek için şeytanca bir oyun oynuyorlar.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Yıllardan beri terörden en büyük acıyı çekmiş olan bölgemizde, ülkemizde çözüm sürecinin arkasındayız. Başka hiçbir hükümetin gücü buna yetmez" dedi.

Arınç, Yenişehir ilçesindeki AK Parti Yenişehir belediye başkan adayı Sebgetullah Seydaoğlu'nun seçim bürosu önünde toplanan vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmada, daha önce Türkiye'deki belediyelerin yüzde 60'ını kazandıklarını, her seçimde güçlenerek çıktıklarını belirtti.

AK Parti'nin kazandığını, yoluna devam ettiğini, kendilerinden önce hükümetlerin hizmet üretemediğini anlatan Arınç, halkın hizmetkarı olduklarını, sağlıkta reform yaptıklarını, hastaların insan olduğunun farkına vardığını, eğitimden sağlığa kadar büyük hamleler gerçekleştirdiklerini bildirdi.

AK Parti hükümetleri döneminde yapılan yatırımları anlatan Arınç, havaalanları yaptıklarını, herkesin uçağa binmeye başladığını, yüksek hızlı trenlerle Türkiye'yi bir baştan bir başa donatacaklarını, güçlü bir devlet olmanın tadına vardıklarını vurguladı.

Ülkede huzurun ve toplumsal barışın kurulması gerektiğini, herşeyin başının huzur ve barış olduğunu dile getiren Arınç, öfkeyle, silahla, şiddetle, öldürmekle, birbirine çelme takmakla bir yere varılamayacağını, toplumsal barışın kurulması için bütün güçlerini kullandıklarını kaydetti.

-"Ayrımcılık yok artık"

Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu ülkede Türk, Kürt, doğu batı, laik, yobaz, devrimci ayrımcılığı vardı. İnsanları birbirine düşman yaptılar. Bu ülkede bunları yaşadık. Eşimin başında örtü var diye davet yapmasına engel oldular. Muhtıralar yayınladılar. Önümüze engeller çıkardılar. 'Şapkasını alan kaçanlardan olmayacağız' dedik. İhtilallerin, cuntaların, darbelerin dönemini kapattık. Hamdolsun ülkede huzuru ve barışı egemen kılmak için çalıştık. Başörtüsü önündeki engelleri kaldırdık. Bunun yıllarca mücadelesini verdik. Ayrımcılık yok artık."

Siyasi yaşamından örnekler veren ve Merve Kavakçı olayını anlatan Arınç, konuşmasına şöyle devam etti:

"Nuh Mete Yüksel diye bir savcı vardı. Kardeşimizi vatandaşlıktan da attılar. 3 çocuğuyla evine sığındı. Geceyarısı evine polisler geldi. 17 arkadaşımla gittik, 'Kız kardeşimizi vermeyiz, ölürüz onu vermeyiz' dedik. O gece bizimle birlikte bu yiğit adam Seydaoğlu da vardı. Çok şükür 30 Ekim'den bu yana mecliste 5 kadın milletvekilimiz başörtüsüyle hamdolsun görevlerini yapıyor. Hiç kimse ağzını bile açamadı. Nerede o 'dışarı dışarı' diye bağıranlar. AK Parti'nin gücüyle milletten şamar yiyeceği için ağzını bile açamadı. Kabullenmek zorunda kaldı."

"Çözüm sürecini başarıya ulaştıracağız"

Bugün kardeşliğin, dostluğun farkına vardıklarını kaydeden Arınç, "Şimdi de yıllardan beri terörden en büyük acıyı çekmiş olan bölgemizde, ülkemizde çözüm sürecinin arkasındayız. Başka hiçbir hükümetin gücü buna yetmez. Siz de arkasındasınız. Sizlerin desteğiyle çözüm sürecini başarıya ulaştıracağız" ifadelerini kullandı.

Silahların susacağını, annelerin gözyaşının dineceğini, çocukların cenazelerinin artık gelmeyeceğini vurgulayan Arınç, şenlikle, baharla yollarına devam edeceklerini dile getirdi.

"Bizi yıkmak isteyenler oldu ta başından beri. Şimdi ortaya çıkanlar farklı değil. Önce bir iki sene baktılar, nasıl olsa 'bunlar gidici' dediler. Sonra kalıcı olduğumuzu anlayınca partiyi kapatmak istediler. Zor bela kurtulduk. Ardından baktık ki, planlar çıkıyor ortaya. Darbeciler, cunta hazırlıkları var. Planları tutmadı, bütün tuzakları bozuldu" diyen Arınç, büyük bir kısmının adliye önünde hesabını vermeye devam ettiğini bildirdi.

"AK Parti dimdik ayakta"

Arınç, şöyle konuştu:

"Bu parti topla tüfekle yıkılmayacak, kaleyi içeriden fethetmek lazım. Bunların içerisine oynayalım, bozalım, alalım, elde edelim dışarıya çıksınlar. AK Parti bölünsün' dediler. İşte Erkan Mumcular ve diğerleri böyle bir oyunun kurbanı oldular, ama çok şükür kayadan bir şey koparamadı, AK Parti dimdik ayakta. Dışarıdan büyük gürültüler koparmaya başladılar. Yurt dışından bu iktidarın Avrupa Birliği düşmanı olduğunu söylediler. Bu partiyi yıkmak, itibarsızlaştırmak, başbakanımızı güçsüzleştirmek için şeytanca bir oyun oynuyorlar. Şimdi iftira ve yolunu seçtiler. Hanım kardeşlerim bağışlasın, halk arasında söylendiği için ifade ediyorum, belden aşağı vurmaya başladılar. Kasetler çıkaracaklarmış, yalanlarla, iftiralarla Başbakanımızı ve AK Parti'yi güçsüz hale getireceklermiş. Bu da tutmadı arkadaşlar, Allah'ın izniyle hiçbir şey tutmadı. Çamur at da tutmasa da izi kalır diyenler, çamuru kendi suratlarında gördüler. Halkımız Başbakanımıza inanıyor. Hükümetimize güveniyor. Bu yapılan planların ne kadar rezil ve ahlaksızca olduğuna inanıyor."

"Hükümetimizi, başbakanımızı, belediyelerimizi düşünerek oyumuzu çok artırmamız lazım. Oyumuz o kadar artmalı ki ve seçilmeli ki arkadaşlarımız, hükümeti düşürmek isteyenler de dersini almalı" diyen Arınç, konuşmasını şöyle tamamladı:

" Başbakanı güçsüzleştirdik' diyenler de dersini almalı ve şuna inanmalı, bu partiyle ancak sandıkta baş edersek baş edebiliriz. Bu iftiralarla, yalanlarla hükumeti güçsüz hale getirmekte hiç bir noktaya ulaşamayız. Ben eminim ki, siz şu anda eğer bir oy verecekseniz, hükümetimizi de bu iftiracılara karşı daha güçlü kılmak için üç oy vereceksiniz, on oy vereceksiniz, elli oy vereceksiniz ki sadece Diyarbakır değil, sadece Türkiye değil, bütün dünya AK Parti hükümetinin ahlaklı, namuslu, çalışan Başbakanın ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha görsün."

Arınç, Başbakan Erdoğan ile seçimden sonra ilk ziyaretlerini Diyarbakır'a yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Daha sonra seçim bürosunu ziyaret eden Arınç'a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

- Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Bülent Arınç Diyarbakır Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title