Haberler

Başarı Koleji'nden "Temiz Çevre Engelsiz Hayat" Kampanyası

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlattığı “Temiz Çevre, Engelsiz Hayat” projesi kapsamında, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Başarı Koleji tarafından atık yağ toplama kampanyası başlatıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlattığı "Temiz Çevre, Engelsiz Hayat" projesi kapsamında, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Başarı Koleji tarafından atık yağ toplama kampanyası başlatıldı.

Başarı Koleji öğrencileri "Değerler Eğitimi" kapsamında "Atık Yağ Toplama Kampanyası" başlattı. Müdür Yardımcısı Ali İbrahim Öz, başlatılan kampanya için okulda belirlenen alanlara bitkisel yağ toplama bidonları yerleştirildiğini belirterek, "Okulumuzun yemekhanesinden çıkan atık yağların çevreye zarar vermemesi için yağ toplama bidonlarına aktarıyor. Öğrencilerimize örnek olmayı, temiz çevre bilincini vermeyi amaçlıyoruz. Kampanyaya destek olmak isteyenler atık yağları pet şişelerde getirip yağ toplama bidonlarına bırakabilirler. Bitkisel atık yağ toplama bidonunda toplanan bitkisel atık yağlar geri dönüşümle kazandırılacaktır. Geri dönüşümden elde edilecek gelirlerle engelli vatandaşların başta akülü ve tekerlekli sandalye olmak üzere pek çok ihtiyacı karşılanacak" dedi.

Türkiye'de yılda 1,5 milyon ton bitkisel ve hayvansal yağ kullanıldığına dikkat çeken Öz, "Kullanılan yağlardan yaklaşık 300 bin tonu atık yağdır. Ancak bu miktarın sadece 15 bin tonu toplanarak geri dönüştürülebilmektedir. Geriye kalan bitkisel ve hayvansal atık yağlar ise evlerde lavabolara dökülmektedir. Lavabolara dökülen bu yağlar içme sularını, akarsuları ve denizleri kirletmektedir. En önemlisi 1 litre atık yağ binlerce litre suyu kirletmektedir. Lavaboya dökülen atık yağlar kanalizasyon sistemi içindeki katı atıkları boru yüzeylerine yapıştırarak tıkanıklıklara, yoğun yağışlarda sel baskınlarına can ve mal kayıplarına neden olmaktadır" şeklinde konuştu.

Öz, "Atık yağların lavabolara dökülmemesi sesleniyoruz; lütfen atık yağları pet şişelere doldurduktan sonra kapatarak okulumuzda bulunan atık yağ toplama bidonlarına bırakın. Bu sayede hem denizlerimiz ve su kaynaklarımız kirlenmeyecek hem de yardım bekleyen engelli vatandaşlarımızın ihtiyacı karşılanacak" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı İbrahim Öz Manavgat Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title