Haberler

"Çocuğun yüzünde sigara söndürüldü" iddiası Bakanlığı harekete geçirdi! Suç duyurusunda bulunulacak

Güncelleme:

İstanbul'da özel bir sevgi evinde kalan 11 yaşındaki çocuğun yüzünde görevliler tarafından sigara söndürüldüğü iddia edilmişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca iddianın gerçeği yansıtmadığı, söz konusu izlerin alerjik reaksiyona bağlı olduğuna dair doktor raporu bulunduğu, iddia ile ilgili suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

İstanbul Beykoz'da bulunan özel bir sevgi evinde kalan 11 yaşındaki B.N.S.'nin yüzünde görevliler tarafından sigara söndürüldüğünü iddia edilmişti. Anne G.K., kızını fotoğraflarıyla savcılığa giderek şikayetçi oldu. İddianın haber sitelerinde yer almasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yazılı bir açıklama yayınladı.

"YÜZÜNDEKİ İZLER ALERJİK REAKSİYONA BAĞLI"

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Sevgi evinde kalan 11 yaşındaki çocuğun yüzünde sigara söndürüldü' başlıklı haber için açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilerek, "Söz konusu haberde adı geçen anne G.K., 18 Aralık 2022 tarihinde bakanlığımıza bağlı kuruluşta kalan kızı B.N.S.'yi ziyareti esnasında yüzünde görülen izlerin sigara yanığı izi olduğunu iddia etmiştir. B.N.S. ve kuruluştaki nöbetçi personel tarafından anneye, 'izlerin sigara izi olmadığı, çocuğun aile hekimi tarafından muayene edildiği ve cilt problemi gerekçesiyle polikliniğe yönlendirildiği' bilgisi verilmiştir. Anne, çocuğun beyanına rağmen yüzünün fotoğraflarını çekerek farklı kişilerle paylaşmıştır. Anne G.K.'nin çocuğunu hastaneye muayene amacıyla götürme talebi üzerine B.N.S. bir devlet hastanesine yönlendirilmiş ve izlerin alerjik reaksiyona bağlı olduğu, çocuğun yüzünde, vücudunda herhangi bir istismara veya şiddete bağlı ize rastlanmadığına ilişkin rapor alınmıştır" denildi.

'Çocuğun yüzünde sigara söndürüldüğü' iddiası Bakanlığı harekete geçirdi! Suç duyurusunda bulunulacak

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK"

G.K. hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtilerek, "İstanbul İl Müdürlüğümüz, kuruluşumuza yönelik olarak asılsız beyanlarda bulunan G.K. adlı şahıs ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunacak, teyide muhtaç iddiaları haberleştiren internet sitesinin tekzip yayınlaması için de yasal haklarını kullanacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Doğruluk Kontrolü
""Çocuğun yüzünde sigara söndürüldüğü" iddiası Bakanlığı harekete geçirdi! Suç duyurusunda bulunulacak"
YANLIŞDOĞRU
BULGULAR

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, Sevgi Evi'nde kalan 11 yaşındaki çocuğun yüzünde sigara söndürüldüğü iddiasının gerçeği yansıtmadığı, söz konusu izlerin alerjik reaksiyona bağlı olduğuna dair doktor raporu bulunduğu bildirildi."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

CHP lideri Özel'den dikkat çeken uyarı: Topraklarımızı İsrail'e, Yunanistan'a katmaya gayret gösteriyorlar

CHP lideri Özel'den dikkat çeken uyarı: Topraklarımızı İsrail'e, Yunanistan'a katmaya gayret gösteriyorlar

Bakmadan Geçme

10 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 10 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 10 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 10 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 10 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 10 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 10 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 10 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Fransa Kanada maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Kanada maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fransa Kanada maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Fransa Kanada maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Fransa Kanada maçı CANLI izle! (HD) Fransa Kanada maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Fransa'da Macron neden erken seçim kararı aldı? Erken seçim ne zaman yapılacak? YKS soruları sızdı mı? ÖSYM Başkanı Ersoy iddiaları yalanladı Fenerbahçe seçim sonuçları 2024! Ali Koç ve Aziz Yıldırım hangi sandıktan kaç oy aldı? İşte oy sayıları Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın aldığı toplam oy sayıları kaç? (%) Aziz Yıldırım ile Ali Koç yüzde kaç oy aldı, oy farkı kaç?
Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title