Haberler

Bakan Yıldız Talas Belediyesi Payramlaşma Törenine Katıldı

Talas Belediyesi'nin ev sahipliğinde geleneksek olarak düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Sevinçlerimizi paylaşarak çoğaltmalı, üzüntülerimizi paylaşarak azaltmalıyız" dedi.

Talas Belediyesi'nin ev sahipliğinde geleneksek olarak düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Sevinçlerimizi paylaşarak çoğaltmalı, üzüntülerimizi paylaşarak azaltmalıyız" dedi.

Osmanlı Kültür Evi'nde gerçekleşen bayramlaşma törenine Bakan Yıldız'ın yanı sıra, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, İl Genel Meclisi Başkanı Saadettin Aydın, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Talas Kaymakamı Sefer Yılmaz, Kayseri eski milletvekillerinden Şaban Solmaz, muhtarlar, belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bayramlaşmanın açılışında konuşan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, bayramı dolu dolu kutladıklarını belirterek, "Ne kadar şükretsek az" dedi. Başkan Yıldırım, birlik ve beraberlik içinde kurbanların kesildiğini ifade ederek, şunları söyledi: "Talaslı hemşerilerimizle 9 yıldır geleneksek olarak bayramlaşıyoruz. Burada sevgi ve saygıyla kucaklaşıp bayramlaşıyoruz. Burada aile büyüğümüz olarak gördüğünüz sayın bakanımızın teşrifi ve bizlerin hep yanında olmasından dolayı şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bütün bayramlarımız bayram gibi olmaya devam eder"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise, "Arap Baharı ile başlayıp şimdi Suriye'de devam eden Müslümanların yaşadığı sıkıntılar, bayramlar nedeniyle bitmesini temenni ediyorum, çünkü biz komşusunda sıkıntı varken rahat eden insanlar değiliz" şeklinde konuştu.

Yıldız, "Aldığımız eğitim, yetişme tarzımız, bilgi ve görgümüz bunu gerektiriyor. Bizler sevinçlerimizi paylaşarak artıracağız. Üzüntülerimizi de paylaşarak azaltacağız. Birbirimize destek olmamız, kol kanat olmamız lazım. Bunu canı gönülden hissedip karşımızdakinin de hissetmesini sağlamamız gerekir. Bu bir imtihan dünyası, o açıdan bayramlar bunlara vesile olan zamanlardır" ifadelerinde bulundu.

Ülkenin üstesinden gelemeyeceği sorunun olmadığını ifade eden Yıldız, "Türk toplumuna bakın; tarihinde bir sürü badireleri atlatarak bugünlere gelmiştir. İnşallah bugünkü sıkıntıları da yenecek güçte olduğumuzu bilmenizi isterim. Son 10 yılda ülkemiz birçok yönüyle 3'e katladı. Önümüzdeki 11 yılda da 3'e katlayacağımıza inanıyoruz. Bu husus siyasi bir partiyle ilgili değil, Türkiye'nin kalkınmışlığıyla alakalıdır. Çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmamız mümkündür. Güzel işler yapıldı ancak bunlar yeterli değil" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldız, ilçe halkıyla tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı. Çocuklara yakın ilgi gösteren Bakan Yıldız, daha sonra ilçeden ayrıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Taner Yıldız Kocasinan Kayseri Talas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title