Haberler

Bafra'da İstiklal Marşı Programı

Samsun’un Bafra ilçesinde “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı” düzenlendi.

Samsun'un Bafra ilçesinde "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı" düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy, Belediye Kültür Merkezi'nde Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen programla anıldı. Anma programına Kaymakam Ali Katırcı, Garnizon Komutanı Jan. Kd.Yzb. İlhan Güngör, Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Mehmet Ali Katipoğlu, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Berati Aydın tarafından günün anlam önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Kaymakam Ali Katırcı ise konuşmasında, "Anadolu üzerinden bu millet istiklal mücadelesi verdi. Sonunda istiklale kavuştu, Cumhuriyetini kurdu. Bu topraklar üzerinde başımız dik, anlımız ak yaşıyorsak eğer, 'özgürüz' diyorsak bunu geçmişteki büyüklere, kahramanlara borçluyuz" dedi.

Öğrenciler Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve İstiklal Marşı'nı anlatan şiirler okudu. Daha sonra "Akif'in Yaşamından kesitler" adlı tiyatro gösterisi ve İstiklal Marşı oratoryosu sunuldu. Öğrenciler arasında düzenlenen "Milli Mücadele ve Mehmet Akif Ersoy" konulu resim ve öykü yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından program sona erdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Ali Katırcı Samsun Bafra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title