Haberler

Atatürk Vefatının 77.yılında Gümüşhane'de Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 77.yılında Gümüşhane’de düzenlenen bir dizi programla anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 77.yılında Gümüşhane'de düzenlenen bir dizi programla anıldı.

İlk olarak Hükümet Konağı önünde saat 09.00'da Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulmasıyla başlayan programda saatler 09.05'i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Yücel Yavuz'un anıt şeref defterine günün anlam ve önemiyle ilgili yazdığı mesajın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi.

Anma programının ikinci bölümü ise Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Resim sergisinin açılması ve gezilmesiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Gümüşhane Lisesi edebiyat öğretmeni Yılmaz Bakır, milletlerin büyük evlatlarıyla soluk aldığını ve her milletin tarih sayfalarında böyle yiğitlere rastlandığını belirterek, Atatürk'ün büyük Türk milletinin bütün dünyanın üzerine çullandığı bir anda ortaya çıkarak milletinin ölüm fermanını parçaladığını ve onun tekrar öz yurdunun bağrında nefes alabilen genç bir ülke olmasını sağladığını söyledi.

Bakır, Mustafa Kemal adının gönüllerde dalgalanan bir bayrak, Gazi unvanının damarlara vuran nabız, Atatürk isminin ise bir daha batmayacak olan bir güneş olduğunu belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Şiir yarışmasında birinci olan Öykü Turhan ve Kompozisyon yarışmasında birinci olan Zeliha Fatma Aykın'ın eserlerini seslendirmelerinin ardından konuşan Jandarma Üsteğmen Nurettin Yaşar ise Atatürk'ün hayatı hakkında bilgi aktardı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük bir komutan olmasında doğuştan bazı yeteneklere sahip olmasının yanında askerlik hayatının çeşitli cephelerde geçmesinin de büyük rolü olduğunu belirten Yaşar, 20'nci yüzyılın önderlerinden Atatürk'ün çok yönlü bir lider olduğuna vurgu yaptı.

Askerlerine "Size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum" diyebilen başka bir komutan olmadığının altını çizen, Atatürk'ün klasik askeri harekatın yen büyük ustası olduğunu belirten Yaşar, "Ölme emrini tereddütsüz yerine getirebilen Mehmetçik'ten başka bir asker, Türk Milletinden başka bir millet te bulunamaz" dedi.

10 Kasım nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Gümüşhane Lisesi tarafından hazırlanan "Atatürk Belgeseli'nin" sahneye konulmasıyla program sona erdi.

Anma programlarına Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, kamu kurum müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Garnizon Komutanlığı Nurettin Yaşar Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title