Haberler

Artvin'de Amfibik Araç Hayat Kurtaracak

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından, ulaşımın güç olduğu afet ve acil durum bölgelerinde arama-kurtarma operasyonlarının herhangi bir engele takılmadan hızla tamamlanması amacıyla alınan 40 adet amfibik araçtan birisi de Artvin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne tahsis edildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından, ulaşımın güç olduğu afet ve acil durum bölgelerinde arama-kurtarma operasyonlarının herhangi bir engele takılmadan hızla tamamlanması amacıyla alınan 40 adet amfibik araçtan birisi de Artvin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne tahsis edildi.

Tahsis edilen amfibik aracı Artvin Valiliği önünde inceleyen Artvin Valisi Kemal Cirit, araçla ilgili AFAD Artvin Müdürü Mehmet Salih Avcı'dan bilgiler aldı.

Arama-kurtarma aracının dünyada çok az ülkenin envanterinde bulunduğunu ve 148 bin lira değerindeki 8x8 amfibik aracın her türlü arazi koşulunda görev yapabileceğini belirten AFAD Artvin Müdürü Mehmet Salih Avcı, su baskını, sel, çığ, heyelan, yangın ve deprem gibi afetlerle karşı karşıya kalındığından, hayat kurtaran amfibik özelliğe sahip aracın; yolu olmayan açık, engebeli ve eğimli arazilerde, enkazların arasında, bataklık ve sığ sularda ya da yoğun karlı arazilerde kullanılabileceğini de söyledi.

Avcı, "8x8'ler 50 derece dik yokuşları çıkabiliyor, 45 derece yan eğimli arazilerde yol alabiliyor. Enkazda hareket kabiliyetine sahip olan bu araçlar, 27 litre benzinle 8 saat aralıksız olarak arama-kurtarma faaliyeti yürütebiliyor. Karada 6, suda ise 4 personel taşıma kapasitesine sahip araçlar, sedye konulduğunda ise 3 personel taşıyabiliyor" dedi.

Aracın her türlü engelde gidebildiğini ve bu araç ile arama-kurtarma faaliyetlerinin bir adım daha ileriye gideceğine inandığını vurgulayan Vali Cirit, "İlimiz coğrafi konum itibarıyla oldukça zor ve engebeli bir yapıya sahip. Ulaşılması zor engebeli arazilerde, ırmak ve derelerde çok rahat kullanılıp kazazedelere ulaşılabilecek bir araç ilimize tahsis edildi. Hayırlı uğurlu olsun. Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin. İnşallah insanlarımız bu araca muhtaç olmaz. Kazasız belasız günler diliyorum" ifadelerini kullandı. - ARTVİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Salih Kemal Cirit Artvin Yerel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Bakmadan Geçme

Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title