Haberler

Arslanköy'ün Kurtuluş Günü Coşkuyla Kutlandı

Kurtuluş Savaşı’nda düşman işgali altındaki Mersin’de Kuvayi Milliye’nin başladığı yer olarak tarihe adını altın harflerle yazdıran Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Kurtuluş Savaşı'nda düşman işgali altındaki Mersin'de Kuvayi Milliye'nin başladığı yer olarak tarihe adını altın harflerle yazdıran Arslanköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Toroslar Kaymakamlığı ve Toroslar Belediyesi ortaklığında düzenlenen etkinliklere, Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kutlamalar, Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Protokol üyelerinin ve vatandaşların mehteran ve Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı'nın marşları eşliğinde tören alanına gerçekleştirdiği yürüyüşün ardından Arslanköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun anlatıldığı temsili gösterinin ilk bölümü sergilendi. Kutlamalar Hüseyin Arslanköylü tarafından Arslanköy'ün tarihi ve kurtuluş mücadelesinde sergilediği destansı mücadelenin anlatılması ile devam etti.

Arslanköy Mahallesi meydanında gerçekleştirilen kutlamalarda konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Arslanköy'de verilen mücadele ile Kuvayi Milliye hareketinin ülkeye bir umut ışığı olarak doğduğunu ve bu kıvılcım sayesinde Kurtuluş meşalesinin alevlendiğini belirtti. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda hala duman tütüyorsa; şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada hiç bir güç ve kuvvet bizi asla yenemez" sözlerini hatırlatan Kocamaz, "Bin yıldır neden bu topraklarda bulunduğumuzun net bir ifadesi olan bu sözlerin sahibi Büyük Atatürk, tam da burayı, Toroslar'ın zirvelerinden bereketli Çukurova'yı tebessümle izleyen cesur insanların diyarı Arslanköy'ü tarif ediyor. Zafer, Müslüman için ezanın susmaması, zafer, inananların Rahman'a yaklaşması, zafer, Hakk'a inanıp, O'na güvenenlerin, zafer, tevekkül edip rızaya erenlerin, zafer, dedelerimizin tarihteki mührüdür. Zafer, Türk töresinde kutlu bayram günüdür. Arslanköylülerin kazandığı bu zafer, sadece Toroslar ve Çukurova için değil, bütün Türkiye ve aziz milletimiz için de önemlidir. Kendi imkanlarıyla kurdukları müfrezeyle kutlu Kuvayı Milliye direnişini başlatan, önce Arslanköy'ü kurtarıp ardından tüm Çukurova'nın imdadına koşan Toros yiğitleri, Mersin'in kurtuluşunun da müjdecisi olmuşlardır" dedi.

"Biz, hep birlikte Türkiye, hep birlikte Türk milletiyiz"

Arslanköy'de 70 yıl önce yazılan demokrasi destanının, 15 Temmuz'da milletçe yazılan destana ilham kaynağı olduğunu vurgulayan Kocamaz, "Biz böyle dik durdukça, biz böyle bir ve beraber oldukça, bayrağımız inmeyecek, ezanımız dinmeyecek ve bu vatan bölünmeyecek. Türkiye, Türk'ün vatanı olmaya devam edecektir. Kötü niyetlileri, millet düşmanlarını gözyaşlarımızla sevindirmeyeceğiz. Onları, hizmet yolunda koşarken akıttığımız terlerde boğacağız. Barış için, kardeşlik için, huzur için dimdik durmaya devam edeceğiz. Bu baş, tarihin hiçbir döneminde eğilmedi, bundan sonra da eğilmeyecektir. Biz, hoşgörü deryası Mevlana'yla, birlik, dirlik sembolü Hacı Bektaş'la, sevgi timsali Yunus Emre'yle, barış ve demokrasi sevdalısı Mustafa Kemal'le güzeliz, şanlı tarihimiz, yaşayan kültürümüz, ortak ideallerimizle güzeliz. Çünkü biz, hep birlikte Türkiye, hep birlikte Türk milletiyiz" şeklinde konuştu.

"Mersin'in değerine değer katmak için, yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz"

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 3 yıldır, Mersin için çalışarak Mersin'in değerine yeni değerler katmak için ter döktüklerini ifade eden Kocamaz, "Mersin'i birlikte yönetelim, birlikte büyütelim anlayışıyla çıktığımız bu yolda, sizlerin de desteğiyle, hız kesmeden emin adımlarla ilerliyoruz. Bizler, mukaddes değerleri uğruna ölümü göze alabilmiş asil bir milletin mensupları, şanlı Kuvayı Milliyecilerin torunlarıyız. Yaklaşık 100 yıl önce bu topraklarda verdiğimiz özgürlük mücadelesi, bunun en çarpıcı örneğidir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, kutlamalarda temsili kurtuluşun ikinci bölümü sahnelendi. Fransızların Arslanköy'den çıkarılışlarının temsili olarak canlandırıldığı kutlamalarda, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve Mehteran Konseri de izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Arslanköy Toroslar Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı!
3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title