Haberler

Antalya'nın İlk Ekolojik Pazarı 16 Mart Pazar Günü Açılıyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Eşi Ebru Türel'in Başlattığı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Köken ile Ekolojik Pazar Genel Koordinatörü Ethem Çavuşoğlu'nun Proje Sorumluluğunu Yürüttüğü Ekolojik Pazar 16 Mart Pazar Saat 12.00'de Cam Piramit'te Açılıyor. Açılışa Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile Ünlü Sanatçı Nükhet Duru da Katılacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel'in başlattığı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Köken ile Ekolojik Pazar Genel Koordinatörü Ethem Çavuşoğlu'nun proje sorumluluğunu yürüttüğü Ekolojik Pazar 16 Mart Pazar saat 12.00'de Cam Piramit'te açılıyor. Açılışa Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile ünlü sanatçı Nükhet Duru da katılacak.

Ebru Türel, Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Köken ve Proje Koordinatörü Ethem Çavuşoğlu konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyerek Ekolojik Pazar hakkında bilgi verdi. Türkiye'de ikinci Antalya'da ilk olan ekolojik pazarda organik tarım üreticilerinin ürettiği ürünlerin satılacağını belirten Ebru Türel, Antalya'nın, iller bazında alan açısından organik tarım üretimine bakıldığında birinci sırada yer aldığını hatırlattı. Ebru Türel, "Bugün itibariyle Antalya sınırları içinde 50 bin hektarın üzerinde alanda organik tarım yapılıyor. Bu alan, konuya duyulan ilginin ve pazarın büyümesi ile her geçen gün artıyor" dedi.

EKOLOJİK TARIMA DESTEK Amaçlarının Antalyalıların yüzde 100 sağlıklı ürünlerle buluşmasını sağlamak ve ekolojik tarımı desteklemek olduğunu belirten Ebru Türel şu bilgileri verdi: "Antalyalılar büyük çoğunluğu yurt dışına ihraç edilen, bu ürünleri artık Ekolojik Pazar'dan satın alabilecekler. Afyon, Bursa, Samsun, Kayseri, Amasya, Konya ve Samsun gibi Türkiye'nin dört bir yanından üreticiler ürünlerini bu pazarda satacak. Ekolojik Pazar'da doğa ve canlı sağlığına zararlı hiçbir yöntem, kimyasal ilaç, gübre ve katkı maddesi kullanılmadan üretilen kontrollü ve sertifikalı organik ürünler satılacak." AYNI ZAMANDA YAŞAM ALANI Ekolojik Pazar'da ekmekten yumurtaya, peynirden bala, kozmetikten tekstile, çocuk ve bebek ürünlerinden oyuncağa, temizlik malzemesinden meyve suyuna kadar çok farklı çeşitlerde ürün, mevsimin taze sebze ve meyve çeşitlerinin yer alacağını kaydeden Ebru Türel, aynı zamanda Ekolojik Pazarın bir yaşam alanına dönüştürüleceğini söyledi. Türel, bu anlamda, Türk Anneler Derneği'nin kuracağı stantta organik ürünlerden yapılan gözleme ve çay satılacağını, Antalyalıların burada hem alışveriş hem de kahvaltı yapabileceğini belirtti. Türel, derneğin satışlardan elde ettiği gelirin eğitime aktarılacağını özellikle kız öğrencilere eğitim bursu verileceğini söyledi.

FİYATTA BÜYÜK FARK OLMAYACAK Ebru türel, ekolojik pazarda satılan organik ürün fiyatlarıyla markette satılan ürün fiyatları arasında büyük bir fark olmayacağını ifade etti. Ebru Türel, ayrıca pazar alanında ailelerin alışveriş yaparken çocuklarının da uzman eğitimciler eşliğinde eğitsel faaliyetlerde bulunabileceği mini bir kreş oluşturulduğunu söyledi.

AÇILIŞA BAKAN ŞAHİN DE GELİYOR Ebru türel, 12 Mart Pazar günü saat 12.00'de açılacak yüzde 100 Ekolojik Pazar açılışına Adalet Bakanı ve Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin ile ünlü sanatçı Nükhet Duru'nun da katılacağını söyledi. Ekolojik Pazar ürünlerinin satışı için Cam Piramit alanının batısındaki eski çocuk parkı alanında kapalı Pazar yeri oluşturuldu. 100 stant kapasiteli alanda ilk olarak 70 stant kurulacak ve organik ürünler satışa sunulacak.

(AT-Y) 12.03.2008 16:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title