Haberler

Antalya'dan Komyapı'ya Teşekkür Belgesi

Antalya Defterdarlığı tarafından Kombassan Holding şirketlerinden Komyapı A.Ş'ye teşekkür belgesi verildi.

Antalya Defterdarlığı tarafından Kombassan Holding şirketlerinden Komyapı A.Ş'ye teşekkür belgesi verildi.

Antalya Defterdarlığı, 7 milyon TL değerindeki hazine arsasına yaptığı konutlarla devlete 12 milyon TL'nin üzerinde gelir getiren Komyapı A.Ş.'ye teşekkür belgesi verdi. Antalya Defterdarlığı'ndan yapılan açıklamada, atıl vaziyetteki hazine arsa ve arazilerinin ekonomiye kazandırılması için taşınmazların satışı, kiralanması, irtifak hakkı tesisi gibi yöntemlerin yanı sıra kat karşılığı inşaat gibi alternatif yöntemler de kullanıldığı belirtilerek, "Bu kapsamda, Kepez ilçesi Duraliler Mahallesi'nde bulunan mülkiyeti hazineye ait 10704 ada 9 parsel numaralı 16 bin 544 metrekare yüzölçümlü taşınmaz, satış yerine kat karşılığı inşaat ihalesi ile değerlendirilmiş olup, 26 Mart 2008 tarihinde yapılan ihalede Komyapı İnşaat A.Ş'nin teklifi uygun bulunarak sözleşme imzalanmıştı. İmzalanan sözleşme neticesinde inşa edilen Durukent Sitesi'ndeki 8 adet yıldız blokta toplam 216 dairenin yapımı gerçekleştirilmiştir. Kat karşılığı inşaat yöntemi sonucu yaklaşık 7 milyon TL civarındaki hazine arsası yatırımcımıza verilerek, 12 milyon TL'nin üzerinde bir gelir hazine tarafından elde edilmiştir. Ayrıca 2 yıl süren projede 300 kişinin istihdamı da sağlanmıştır. Bu nedenle hazine arazilerinin ekonomiye kazandırılması çerçevesinde, ülkemizde konut üretiminde örnek sayılabilecek kamu-özel sektör işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz kat karşılığı inşaat projesinin uygulama sürecinde gösterdiği özverili çalışmalarından dolayı, Defterdarımız Hidayet Mat tarafından Komyapı Hazır Beton Prefabrik İnşaat Taahhüt San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Asım Güney'e Teşekkür Belgesi verilmiştir" denildi.

Komyapı Genel Müdürü Mustafa Güney'de gerçekleştirdikleri projelerden bahsederek, "Kamu ile olan işbirliğimizi, TOKİ Konutları, Mevlana Kültür Merkezi, Türkiye'nin ilk Bilim Merkezi projeleri gibi kamuoyunun da ilgisini çeken birçok alanda sürdürmekteyiz. Firmamız bugüne kadar sadece TOKİ'ye 7 binin üzerinde konut ve birçok okul, cami, karakol, kreş, sosyal ve ticari tesislerin müteahhitliğini üstlenmiştir. Diğer resmi idarelere de kültür merkezi, spor tesisi, gıda pazarı, ticaret merkezi, kanalizasyon hatları, konutlar, hizmet binaları inşa etmiştir. Özel sektörlere fabrika binaları, oteller, alışveriş merkezleri, yüksek katlı bina inşaatlarını yapmış, kendi geliştirdiği konut projeleri ile 3 binin üzerinde vatandaşı ev sahibi yapmıştır. Ayrıca, İSO'nun belirlediği Türkiye'deki en başarılı 1000 firma arasındayız. 2009 ve 2010 yıllarında Konya vergi rekortmenleri listesinde ilk 5 kurum arasındaydık. Komyapı olarak, yurt içi ve yurt dışı müteahhitlik ve yapı malzemeleri alanlarında hizmet veriyoruz. Bu güne kadar birçok projeyi başarıyla tamamladık. 21 yıldır faaliyette olan firmamızın güven imajını devamlı kılmak amacıyla sürekli çalışıyoruz" dedi.

2012 ve önümüzdeki dönem projelerinden de bahseden Güney, "2011 yılı başında satışa çıktığımız iş yeri ve mağazalardan oluşan modern projemiz Adalet Plaza yoğun ilgi gördü. Antalya Durukent projemizde olduğu gibi diğer ürettiğimiz projelerde de satışlarımızı inşaat tamamlanmadan bitiriyoruz. Antalya'da yeni proje için yer arayışımız devam ediyor. Bunun yanında İzmir, İstanbul ve Ankara'da da yeni projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Projelerimiz halkımız tarafından beğeni ile karşılanıyor. 2011 sonu itibariyle Konya Otogarı bölgesindeki satışa çıkan yeni projemiz İKONİA konutları ve alışveriş merkezleri de yoğun bir ilgiyle karşılandı. Nitelikli konut ve iş yerlerinden oluşan bu yeni proje Konya'nın vizyon projelerinden biri olacak. Mart ayı itibariyle inşaatına başlayacak olmamıza rağmen işyerlerinin tamamını satmış bulunmaktayız. Gösterdikleri ilgiden dolayı halkımıza teşekkür ediyoruz.

Bundan sonrada ulusal ve uluslararası alanlara başarımızı taşıma gayreti içerisinde olacağız" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Güney Kombassan Antalya Konya Yerel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title