Haberler

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çiftçilere Zirai İlaç Hibesi Yaptı

Güncelleme:

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Döşemealtı Kovanlık Mahallesi'nde çiftçilere zirai ilaç hibe desteği sağladı. Kovanlık Mahallesi'ndeki çiftçilere bin 500 dekarlık alan için 200 paket bordo bulamacı dağıtıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Döşemealtı Kovanlık Mahallesi'nde, çiftçilere, zirai ilaç hibe desteğinde bulundu. Geçimini tarımla sağlayan yerel halka, zirai ilaç olan 'bordo bulamacı' hibesi yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yerelden kalkınma projeleri kapsamında, tarıma ve çiftçiye olan desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda, Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri Döşemealtı ilçesine bağlı Kovanlık Mahallesi'nde, geçimini tarımla sağlayan yerel halka, zirai ilaç olan 'bordo bulamacı' hibesi yaptı. Kovanlık Mahallesi'ndeki çiftçilere bin 500 dekarlık alan için 200 paket bordo bulamacı dağıtıldı. Bakteriyel ve fungal hastalıklara karşı önlem olarak kullanılan 'bordo bulamacını', Kovanlık Mahallesi çiftçileri, zeytin ağaçlarında kullanacak. Zeytin hasadından sonra, ilkbahar aylarında kullanımı yapılan bordo bulamacı yeni sezon öncesi ağaçlara koruma sağlamış oluyor. Bordo bulamacı verimin düşmesine sebep olan bakteri ve fungal hastalıklara karşı ağacı koruyor.

EKONOMİK ZARARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı görevlisi Mehmet Özer, "Büyükşehir Belediyesi olarak ekonomimizin temellerinden birini oluşturan tarıma olan desteğimizi sürüyor. Bu nedenle Kovanlık Mahallesi'ndeki çiftçilerimize bordo bulamacı hibesi desteğinde bulunduk. Bu ilaç kullanılmadığı zaman ağaçlar zarar görüyor ve bu da ekonomik kayba neden oluyor" diye konuştu.

BAŞKAN'A TEŞEKKÜR

Kovanlık Mahalle Muhtarı Nazım Doğan, "Zeytin ağaçlarımıza büyük zararı olan bakterileri yok edebilmemiz için bu ilaç çok önemliydi. Büyükşehir Belediyesi biz çiftçilere sık sık yardımcı oluyor, üretime katkı sağlıyor. Başkanımız Muhittin Böcek'e bize sağladığı desteklerden dolayı kendim ve mahalle sakinleri adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

"ÜCRETSİZ SAHİP OLDUK"

Kovanlık Mahallesi'nde çiftçilik yapan İlyas Irmak, "400 ağacım var. Bunların ilaçlanması için Belediyemiz bize destekte bulundu. Bu ilaç bizim sürekli atmamız gereken bir ilaç, bu maliyetli ilaca ücretsiz şekilde sahip olmamız bizi çok sevindirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ederim" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: ANKA / Yerel

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hibe Desteği Çiftçilik Tarım Belediye Yerel Ekonomi Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title