Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin toplumu bilinçlendirmek amacıyla sürdürdüğü Kanser Okulu'nun 4'üncü dersi, AKM Aspendos Salonu'nda gerçekleşti.

Foto: Minibüsçülerin eyleminden foto

===

Kanseri yendiler, sahneye çıktılar

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin toplumu bilinçlendirmek amacıyla sürdürdüğü Kanser Okulu'nun 4'üncü dersi, AKM Aspendos Salonu'nda gerçekleşti. Dersi izlemeye gelenler, 1200 kişilik salona sığmadı. Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in de izlediği dersin başında tiyatro sürprizi yaşandı.

Kanser tedavilerini başarıyla tamamlayan 8 kadın, 'Boşver Okulu, En İyi Komşu Bilir' adlı yarım saatlik bir oyun sahneledi. Yaklaşık 1 ay bu oyuna hazırlanan ve hayatlarında ilk kez sahneye çıkan kadınların performansı ayakta alkışlandı. Yönetmenliğini Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'ndan Erdal Gürcan'ın yaptığı oyunu İlker Yavuz yazdı. Oyun, çeşitli hastalıkların tedavisinde uygulanan alternatif yöntemlerin olumsuzluklarına dikkati çekiyor. Oyunun ardından 'Kanserde Alternatif Tıp ve Tamamlayıcı Tıp' başlıklı 4'üncü derse geçildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Oyundan ve salondan foto

===

Alanya'da dolu yağdı

ALANYA'nın Konaklı Beldesi'nde etkili olan yağmur sonrasında dolu yağdı. Kısa süreli etkili olan dolu yağışı sebze ve muz seralarının üzerine birikti. Yol kenarlarına dolu kalınlığı 5 santimetreyi bulurken, bazı yerlerle ise yaklaşık 30 santimetrelik dolu yığınları oluştu. Yağışın ardından vatandaşlar dolu yığınlarında kartopu oynayarak eğlendi.

Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ise bölgede hasar ve zarar tespiti yapmaya başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar dolu nedeniyle üreticilerden bir şikayet gelmediğini yaptıkları incelemelerde henüz hasar gören tarım alanıyla karşılaşmadıklarını dile getirdi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Dolu ile oynayan vatandaş- üzerinde solu birikintisi olan sera

===

Sağlık personeline eğitim

FİNİKE, Elmalı, Demre, Kumluca ve Kaş ilçelerinde görev yapan aile sağlığı merkezlerinde görevli doktor ve yardımcı sağlık personeline, meme ile rahim ağzı kanseri teşhisi konulu hizmet içi eğitim verildi. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı'nın 2012 yılında revize ettiği ulusal tarama standartları kapsamında düzenlen eğitim programına, Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şube Müdürü Dr. Tülay Savlı, Finike İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ersan Çetiner ve doktorlar katıldı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şube Müdürü Dr. Tülay Savlı, Antalya'daki eğitimlerin tamamlandığını, ilçelerdeki eğitimlere ise devam ettiklerini kaydetti. Sağlık personeline verilen eğitimin erken tanı açısından önemli olduğunu vurgulayan Dr. Savlı, her 2 kanser tipinin nasıl teşhis edileceğine yönelik teknik yöntemlerin anlatılarak bilgilerin revize edileceğini söyledi. Dr. Savlı, eğitimlerin ay sonuna kadar tamamlanacağını ve sonucunun rapor halinde Sağlık Bakanlığı'na gönderileceğini kaydetti.

Finike Sağlık Müdürü Dr. Ersan Çetiner ise meme ve rahim ağzı kanserinin erken teşhis edilmesi halinde tedavi edildiğini, dolayısıyla insan sağlığı açısından hastaya erken tanı koymanın çok önemli olduğuna işaret etti. Dr. Çetiner, "Her 2 kanser türü, erken teşhis edildiğinde hasta sağlığına kavuşuyor. Dolayısıyla erken teşhis çok önemli. Bu toplantıyla toplum sağlığı konusunda duyarlılığın arttırılması amaçlanıyor" dedi. Konuşmaların ardından meme ve rahim ağzı kanseri teşhisi eğitim semineri verildi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Engelliler yararına konser

Alanya'da fiziksel engelliler yararına düzenlenecek 'Yeni Yıl Konseri'nde, ünlü buzuki (telli Yunan çalgısı) sanatçısı Orhan Osman ve Asya Barış Sanat Topluluğu sahneye çıkacak.

ALANYA Belediyesi Yabancılar Meclisi Şubat ayı toplantısında engelliler yararına konser düzenlenmesi kararı aldı. Toplantının ardından meclis üyeleri Kaymakam Erhan Özdemir'i ziyaret etti. Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, fiziksel engellilere tekerlekli sandalye kazandırmak amacıyla Alanya Kültür Merkezi'nde 17 Şubat Pazar günü saat 19.00'da 'Yeni Yıl Konseri' düzenleyeceklerini söyledi.

Konseri Engelsiz Yaşam Gönüllüleri Derneği (PATİKA) ile birlikte Alanya Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştireceklerini belirten Karaoğlu, "Konserden elde edeceğimiz gelirle biraz daha tekerlekli sandalye almayı hedefliyoruz. Çok özel bir konser olacak. Biletler 10 ve 20 TL'den satışa çıktı. Ünlü sanatçı Orhan Osman'ın dünyanın farklı ülkelerinden sevilen birçok müziği seslendireceği konsere halkımızı bekliyoruz" dedi.

Yabancılar Meclisi kavramını ilk duyduğunda yadırgadığını dile getiren Kaymakam Erhan Özdemir ise, "Yabancılar Meclisi kavramını ilk duyduğumda yadırgadığım gibi hala da yadırgıyorum. Bu yabancı kelimesi bize yakışmıyor. Böylesine çok kültürlü ortamda güzel bir uzlaşı zemini yaratıp, bununla da tüm dünyaya örnek olmak gerektiğini düşünüyorum. İnsanlar birbirleriyle kavga etmek için bahane arıyorlar. Biz de dostluk köprüleri kurmak için bahaneler üretmeliyiz. Bunun için sizin varlığınız bana göre bir fırsat gibi görünüyor." diye konuştu.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Abdullah Karaoğlu, kaymakam ziyareti ve sanatçı Buzuki Orhan Osman

===

Yaman görevini bıraktı

Kemer'de 10 yıldır ilçe başkanlığı görevini yürüttüğünü söyleyen Zafer Yaman, "Benim için yük, birazcık ağırlaşmaya başladı. Nisan ayında görevi bırakmayı düşünüyorduk ama yerel seçime az bir süre kaldı. Bu sürede yeni bir teşkilat başkanı ve ilçe yönetimi olması, bu süreci iyi değerlendirmesi gerekiyor. Bu yükü kendi adıma kaldıramayacağıma inanmaya başladım. Bu anlamda da görevi bırakmam gerektiğini düşündüm. Önümüzdeki süreçte partimiz nerede görev verirse, görev almaya devam edeceğiz" dedi.

Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse ise, Yaman'ın görevini başarılı bir şekilde yürüttüğünü belirterek, "Kendisi ısrarla bırakmak istediğini belirtti. Bugün itibariyle ilçe başkanımız görevden ayrılıyor. Başkanlığı bırakıyor ama siyaseti bırakmıyor. Bu bir bayrak yarışıdır. Başkanımız bizden ayrılmıyor. Çok ciddi katkıları oldu. Her zaman aramızda görmek arzusundayız" diye konuştu.

Yol ve dava arkadaşlarını resmi anlamda kaybettiklerini ve bunun üzüntüsünü yaşadıklarını vurgulayan Başkan Köse, yeni ilçe başkanını genel merkezin belirleyeceğini kaydetti. Zafer Yaman'ın görevi bırakmasıyla görevi Başkan Vekili Fevzi Taş'ın yürüteceği belirtildi.

Saffet YENİGÜN/KEMER (DHA)

Foto: Toplantıdan foto - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Alanya Belediyesi Orhan Osman Antalya Finike Yerel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title