Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.AKSEKİ Kaymakamı Mekan Çeviren, vatani görevini yaptığı 1993'te Şırnak'ın Uludere ve Dargeçit ilçeleri arasında mayın patlaması sonucu sağ ayağını kaybederek gazi olan Akseki'nin Hacıilyas mahallesinde yaşayan Ömer Salur'u evinde ziyaret etti.

Foto: Oyundan

===

Akseki Kaymakamı, Gazi Ömer Salur'u Ziyaret Etti

AKSEKİ Kaymakamı Mekan Çeviren, vatani görevini yaptığı 1993'te Şırnak'ın Uludere ve Dargeçit ilçeleri arasında mayın patlaması sonucu sağ ayağını kaybederek gazi olan Akseki'nin Hacıilyas mahallesinde yaşayan Ömer Salur'u evinde ziyaret etti. Kaymakam Mekan Çeviren, Hacıilyas Mahallesi Muhtarı Murat Kolluoğlu ile birlikte, Akseki'nin Hacıilyas mahallesinde ikamet eden gazi er Ömer Salur'u ziyaret etti. Kaymakam Çeviren, Gazi Ömer Salur ve ailesine devlet kurumlarının her zaman yanlarında olacaklarını söyledi.

Gazi Ömer Salur ile sohbet eden Kaymakam Mekan Çeviren, gazilerin kutsal birer emanet olduklarını belirterek, ailenin sorunlarını dinledi bir talepleri veya ihtiyaçları olup olmadığını sordu. Çeviren, "Devletin sahip olduğu maddi ve manevi imkanlarla bu ailelere yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalışıyoruz. Devletimiz ve milletimiz gazilerimize bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecektir. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Gazi Ömer Salur, Kaymakam Mekan Çeviren ile mahalle muhtarı Murat Kolluoğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kaymakamımız Mekan Çeviren ve beraberindeki mahalle muhtarı Murat Kolluoğlu evime kadar gelip beni ziyaret etti, halimi-hatırımı ihtiyacımı sordular, beni yalnız bırakmadılar, bu ziyaret benim ve ailem için büyük bir onurdur, sağ olsunlar" diye konuştu.

AKSEKİ, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Esnaftan artık ustalık belgesi istenmeyecek

AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Antalya'da işyeri açmak isteyenlerin esnaf odalarına kayıt olabilmesi için ustalık belgesi istenmesi zorunluluğunun, aynı uygulamanın ATSO'da olmaması ve küçük esnafın bu yüzden ATSO'yu tercihi nedeniyle artık uygulamayacaklarını söyledi. Antalya İşadamları Derneği'nin Şubat ayı ilk toplantısının konuğu Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdullah Sevimçok oldu. TOplantıda ANTİAD Başkanı İbrahim Güney, 128 üyeye sahip olduklarını ve hedeflerinin 250 kişilik bir topluluk olduğunu açıkladı. Güney, mart ayında kuruluşlarının birinci yıldönümünün kutlanacağını söyledi.

Daha sonra söz alan AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, AESOB'un Antalya'da 75 esnaf odası, 82 bin esnaf ve 92 bin istihdam sağlanan en büyük örgütlerinden biri olduğunu belirtti. Sevimçok, 2001'de TESK olarak ticarete ahenk, kalite gelmesi amaçlarıyla yeni işyeri açacak esnaftan ustalık belgesi alınması zorunluluğu getirildiğini hatırlattı. Sevimçok, uygulama sonrasında ticaret odalarında serbest ekonomi gerekçesiyle ustalık belgesi istenmemesi yüzünden, küçük esnafın esnaf odaları yerine ticaret odalarına kayıt olmaya başladıklarını ve bu şekilde Antalya'da en az 15-20 bin esnafın ticaret odasında kayıtlı olduğunu dile getirdi.

15-20 bin esnafın İl Mutabakat Komisyonu'na getirilmesi halinde esnaf odalarına geçmek durumunda kalacakları ve esnafın en az bin lira zarara uğrayacağını savunan Abdullah Sevimçok, "Bu yüzden esnaf odalarında ciddi üye kaybı yaşandı. Bundan sonra biz de ustalık belgesi istemeyeceğiz. Herkes ehliyetsiz araba kullansın. Nasıl arabayı kullanırken ehliyet isteniyorsa, biz de ticareti ustasının yapması için ustalık belgesini istiyorduk. Çok girişimlerimiz oldu ama olumlu sonuç alamadık. Ekmek büfesi ticaret odasına kayıtlı. Ekmek büfesinin ticaret odasında ne işi var" diye konuştu.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Sevimçok ve Güney ile toplu foto

===

BAKA'dan eğitim semineri

BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), 2012 Mali Destek Programı kapsamında Manavgat'ta proje hazırlama eğitimi verdi. Desteklerden faydalanmak isteyenlere proje eğitimleri, projenin nasıl hazırlanacağı, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, teklif hazırlama, sunma ve proje hazırlama ile ilgili konularda bilgi verildi.

MATSO toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerine Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Bakkallar Odası Başkanı Abdullah Akça, MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Birol Tuncer, Milli Eğitim İlçe Müdürü İsmail Kılıç ve çok sayıda katılımcı katıldı. 2012 yılı mali destekleme programını tanıtmak için burada oldukları belirten BAKA Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter, 2012 yılı projelerinin Mart 2013'te işleme alınacağını kaydetti.

Katılımcılara proje hazırlama konusunda bilgiler veren Mesuter, 2012 Mali Destekleme Programı kapsamında 20 milyon TL bütçe ayrıldığını kaydetti. Ar-Ge ve yenilikçilik odaklı sanayinin desteklenmesi için 7 milyon lira ayrıldığını aktaran Mesuter, "Alternatif turizmin geliştirilmesi konusundaki projelere 6.5 milyon lira, tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi alanındaki projeler için ise 6.5 milyon lira bütçe ayrıldığını kaydetti.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Toplantından

===

Bucak'ta petrol aramaları sürecek

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından 2007- 2009 yılları arasında Bucak'a bağlı Kızılkaya Beldesi Yuva Köyü'nde yapılan petrol arama çalışmalarını değerlendiren Özçelik, TPAO'nun açtığı Yuvaköy-1 petrol kuyusunun 7 bin 216 metre derinliğinde olduğunu söyledi. Yuvaköy-1 arama kuyusunun sondaj derinliği itibarıyla TPAO'nun tarihindeki en derin kuyu olduğunu aktaran Özçelik,

bu kuyudan kesin sonuç alınıncaya kadar çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilçede özellikle alt yapı çalışmaları ile ilgili ciddi yatırımlar yapıldığını belirtti. Dere ıslah çalışmaları, doğal gaz çalışmaları, Tedaş çalışmaları, TOKİ konutlarının ilçedeki önemli yatırımlar olduğunu kaydeden Başkan Ayaz, "Yatırımlarımız devam ediyor. Yağmur suyu drenaj kanalı, içme suyu ve kanalizasyon çalışmaları ile arıtma tesisi yatırımlarımıza milletvekillerimizin ciddi destekleri olmuştur" dedi.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

====

Başkana doğum günü sürprizi

BURDUR Belediye Meclisi Şubat Ayı toplantısı Belediye Başkanı Akkaya başkanlığında yapıldı. Halı Sarayı Meclis Toplantı Salonu'ndaki meclis toplantısında, itfaiye çalışanları ve zabıta çalışanlarının 2013 yılı fazla mesai ücretleri belirlendi. Toplantıda memur boş kadro, derece değişikliği, evsel katı atık tarifeleri ile İmar Komisyonu'ndan gelen kararlar görüşüldü.

Mecliste, 2005/9207 Sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 29. Maddesi gereğince, Burdur Belediyesi sınırları ve mücavir alanlar içinde belirlenecek içkili yer bölgesi tespitiyle ilgili çalışma yapmak üzere kurulan komisyonun üye seçimi yapıldı. Komisyon üyeliğine, Ak Parti'den Bünyamin Pınarbaşı ve Ali Sevinç, CHP'den H.Onur Ölmez ve Erol Gür ile MHP'den Murat Karagöz seçildi.

PASTA KESTİLER

Meclis toplantısında tüm maddelerin karara bağlanmasının ardından Belediye Başkanı Akkaya'ya sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı. 62 yaşına giren Belediye Başkanı Akkaya'ya kendisi için kesilen doğum günü pastasının ilk dilimini toplantıyı takip eden gazetecilere ikram etti. Şimdiye kadar hiç doğum günü kutlamadığını belirten Başkan Akkaya meclis üyelerine teşekkür etti.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Başkan Akkaya pasta keserken

===

MHP'de yeni başkan Sakızcı

MHP Burdur İl Başkanı Mesut Özcan'ın istifasının ardından yerine İbrahim Sakızcı getirildi. 31 Ocak 2012'de parti üyelerine cep telefonundan mesaj atarak istifa ettiğini duyuran Mesut Özcan'ın yerine İl Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Sakızcı'nın atandığı açıklandı.

Göreve başlayan Sakızcı, eski Başkan Mesut Özcan'a teşekkür etti. Bir bayrak yarışında olduklarını kaydeden Sakızcı, "Beni bu göreve layık gördükleri için tüm yönetim kurulu üyelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bayrağımızı en iyi şekilde temsil etmek için tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlik ve beraberlik içinde çalışacağız" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: İbrahim Sakızcı

===

Jandarmadan engellilere yakın ilgi

FİNİKE Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Çolak ve jandarma ekipleri Özel Karçiçekleri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören engelli öğrencileri ziyaret etti. Ziyaret sırasında jandarma ekiplerine İlçe Mili Eğitim Müdürü Hızır Güneş eşlik etti. Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Fatma Kurt tarafından karşılanan jandarma ekipleri, okulu gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Jandarma personeli, beraberinde getirdikleri çeşitli hediyeleri de öğrencilere verdi. Engelli olmanın insanların kendi seçimi olmadığını dile getiren Üsteğmen Adem Çolak, toplumun engelli bireylere ilgi ve şefkat gösterilmesi gerektiğini anlattı. Yılın belli günlerinde değil her gün engellilerin ziyaret edilmesi gerektiğine değinen Çolak, "Onlara bu toplumun birer parçası olduklarını hissettirmeliyiz" dedi.

Okul Müdürü Fatma Kurt ise İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ziyaretinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Okul faaliyetleri hakkında bilgi veren Kurt, 4 yıldır hizmet veren okulda, Demre, Elmalı ve Finike ilçelerinden öğrenciler bulunduğunu kaydetti. Okulda teorik eğitimlerin yanı sıra öğrencilerin gerçek yaşamda kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için de uygulama yaptıklarını vurgulayan Kurt, bu amaçla öğrencilere el becerisi kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Ziyaret sırasında okulda çekilen fotoğraflar

===

'Bağış parasıyla tavuk dağıttık'

ISPARTA İl Özel İdaresi Genel Sekteri İbrahim Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi, bankadan promosyon olarak verildiği öne sürülen 87 bin 500 lirayı zimmetlerine geçirdiği iddiasıyla yargılanmaya başlandı. Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasında tutuksuz yargılanan İl Özel İdaresi Genel Sekteri İbrahim Yıldırım ile İl Özel İdaresinde görevli Fikret Göktaş, İsmail Yavuz, Faruk Cingiz, Erkan Ertekin, Tufan Uysal, Erkan Ertaş, Mehmet Gökçe, Sefer Uçar, Erkan Oturak, Mehmet Uçan hazır bulundu.

TAVUK ALIP DAĞITTIK

Duruşmada savunma yapan İl Özel İdaresi Sekreteri İbrahim Yıldırım, o dönemde İl Özel İdaresi Spor Kulübü'nün başkanı olduğunu söyledi. Kulübe bağış toplamak için Kulüp Başkanı sıfatıyla 3 bankayla görüşme yaptığını kaydeden Yıldırım, "Bir banka 87 bin 500 lira bağış yaptı. Bu bağışla kulübün gıda ihtiyaçları karşılandı. Bankayla yazılı veya sözlü bir anlaşma yapmadım" dedi. Söz konusu parayla sporculara ve taraftara dağıtılmak üzere tavuk alındığını ve bunların da dağıtıldığını kaydeden Yıldırım, bütün işlemlerinin faturalandırıldığını, zimmet iddialarının ise asılsız olduğunu savundu.

PARAYI HİZMMETLERİNE GEÇİRDİLER

Diğer sanıkların da savunmalarını yapmalarının ardından söz alan İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun ise söz konusu paranın İl Özel İdaresi'nin mevduat hesabına ilişkin bankadan verilen promosyon olduğunu savundu. Söz konusu paranın yardım olarak gösterilmesine rağmen, sanıkların faturaların arkasını İl Özel İdaresi yöneticisi sıfatıyla imzaladığını kaydeden Başkan Zabun, sanıkların bu şekilde bankadan promosyon olarak verilen parayı spor kulübüne sahte faturalarla gıda yardımı olarak gösterdiği, ancak sanıkların bu parayı zimmetlerine geçirdiğini öne sürdü.

Yıldırım ile diğer sanıkların avukatı Gülnur Öztürk Sacit Altuğ, iddiaların asılsız olduğunu belirterek, ek deliller ve tanıkların dinlenmesi için süre talep etti. Mahkeme heyeti de sanık müdafilerinin delillerinin ve tanıklarının toplanması, bankanın suç tarihindeki müdürünün tanık olarak dinlenmesi için duruşmayı 4 Nisan'a erteledi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: İbrahim Yıldırım ve Tufan Uysal fotosu

---KUTU---

İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun'un Isparta İl Özel İdaresi Genel Sekteri İbrahim Yıldırım ile idarede görevli 10 kişinin, İl Özel İdaresi'nin bankadaki mevduat hesabına ilişkin 2011'de bankadan verildiğini öne sürülen 87 bin 500 liranın söz konusu kişilerce zimmetlerine geçirildiği ihbarı üzerine Mülkiye Başmüfettişlerince soruşturma açıldı.

==========

ALO SİNEMA

==========

ANTALYA

=======

SİNEMAY LAURA : 0 242 324 40 00

-------------

SALON 1 KAHRAMAN MAYMUN-GDO KARA KEDİ

SALON 2 MUTLU AİLE DEFTERİ

SALON 3 HÜKÜMET KADIN

SALON 4 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 5 HANSEL VE GRETEL

SALON 6 CELAL İLE CEREN

CINEMAXIMUM : 0 242 230 14 14

-----------

SALON 1 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 2 ZİNCİRSİZ

SALON 3 EFSANE BEŞLİ-GDO KARA KEDİ

SALON 4 SEVİMLİ CANAVARLAR

SALON 5 MUTLU AİLE DEFTERİ

SALON 6 HÜKÜMET KADIN

SALON 7 HANSEL VE GRETEL

SALON 8 CELAL İLE CEREN

CINETIME ÖZDİLEK: 0 242 345 90 00

-----------------

SALON 1 MUTLU AİLE DEFTERİ

SALON 2 HANSEL VE GRETEL

SALON 3 HÜKÜMET KADIN

SALON 4 CELAL İLE CEREN

SALON 5 PENGUEN KRAL-CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 6 KAHRAMAN MAYMUN-CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 7 GDO KARA KEDİ-PARKER

DEEPO : 0 242 340 62 00

-----

SALON 1 CELAL İLE CEREN

SALON 2 MUTLU AİLE DEFTERİ

SALON 3 CM101MMXI FUNDAMENTALS-GDO KARA KEDİ-KAHRAMAN MAYMUN

SALON 4 HANSEL VE GRETEL

SALON 5 HÜKÜMET KADIN

SHEMALL CİNEMAPİNK : 0 242 324 14 85

------------------

SALON 1 HANSEL VE GRETEL

SALON 2 HÜKÜMET KADIN

SALON 3 MUTLU AİLE DEFTERİ

SALON 4 CELAL İLE CEREN

SALON 5 KAHRAMAN MAYMUN-CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 6 GDO KARA KEDİ

MEGAPOL : 0 242 237 01 31

-------

SALON 1 HÜKÜMET KADIN

SALON 2 MUTLU AİLE DEFTERİ-EFSANE BEŞLİ-ROMANTİK KOMEDİ 2 (14 ŞUBAT)

SALON 3 CELAL İLE CEREN

SALON 4 CM101MMXI FUNDAMENTALS

PLAZA : 0 242 312 62 96

-----

SALON 1 HANSEL VE GRETEL

SALON 2 HÜKÜMET KADIN

SALON 3 MUTLU AİLE DEFTERİ-ROMANTİK KOMEDİ 2(14 ŞUBAT)

SALON 4 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 5 HÜKÜMET KADIN

SALON 6 CELAL İLE CEREN

SALON 7 GDO KARA KEDİ

BURDUR

======

OSKAR: 0 248 233 19 66

------

SALON 1 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 2 GDO KARA KEDİ

SALON 3 CELAL İLE CEREN

OSKAR 2: 0 248 233 19 66

--------

SALON 1 HÜKÜMET KADIN

ISPARTA

=======

CİNEMA-PİNK: 0 246 228 26 88

------------

SALON 1 HÜKÜMET KADIN

SALON 2 MAMA

SALON 3 MUTLU AİLE DEFTERİ

SALON 4 CELAL İLE CEREN

SALON 5 GDO KARA KEDİ-HANSEL VE GRETEL

SALON 6 CM101MMXI FUNDAMENTALS-KAHRAMAN MAYMUN

SİNEMETRİK SARAÇ: 0 246 232 69 14

-----------------

SALON 1 HÜKÜMET KADIN

SALON 2 GDO KARA KEDİ

SALON 3 CELAL İLE CEREN

AFYONKARAHİSAR

==============

CINEMOVIE KILER : 0 272 215 99 10

---------------

SALON 1 PARKER

SALON 2 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 3 HÜKÜMET KADIN

SALON 4 CELAL İLE CEREN

SALON 5 GDO KARA KEDİ

SALON 6 KAHRAMAN MAYMUN-CELAL İLE CEREN

CINEMOVIE AFIUM : 0 272 252 55 35

---------------

SALON 1 MUTLU AİLE DEFTERİ

SALON 2 HÜKÜMET KADIN

SALON 3 CELAL İLE CEREN

SALON 4 HANSEL VE GRETEL

SALON 5 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 6 PENGUEN KRAL

SALON 7 GDO KARA KEDİ

SALON 8 CELAL İLE CEREN-ZARAFA

SALON 9 MUTLU AİLE DEFTERİ

ZEYLAND CINENS : 0 272 246 30 22

---------------

SALON 1 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 2 PARKER

SALON 3 Pİ'NİN YAŞAMI

SALON 4 CELAL İLE CEREN

SALON 5 GDO KARA KEDİ

SALON 6 ZÜRAFA

ALANYA

======

ALANYUM : 0 242 515 21 69

-------

SALON 1 MUTLU AİLE DEFTERİ

SALON 2 CELAL İLE CEREN

SALON 3 ZARAFA-UMUT IŞIĞIM

DAMLATAŞ ÖRNEK: 0 242 513 26 71

---------------

SALON 1 CADI AVCILARI

SALON 2 HÜKÜMET KADIN

SALON 3 MAMA

SALON 4 BİTİK ŞEHİR

SALON 5 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 6 CELAL İLE CEREN

SALON 7 GDO KARA KEDİ

SALON 8 Pİ'NİN YAŞAMI

MANAVGAT

========

MANAVGAT KÜLTÜR MERKEZİ: 0 242 743 05 24

-----------------------

SALON 1 CELAL İLE CEREN

SALON 2 HÜKÜMET KADIN

SALON 3 KAHRAMAN MAYMUN

SALON 4 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 5 PENGUEN KRAL-Pİ'NİN YAŞAMI

SALON 6 GDO KARA KEDİ

KUMLUCA

=======

50. YIL KÜLTÜR MERKEZİ: 0 242 887 50 70

----------------------

SALON 1 CM101MMXI FUNDAMENTALS

FETHİYE

=======

HAYAL : 0 252 612 13 14

------

SALON 1 MUTLU AİLE DEFTERİ

SALON 2 MUTLU AİLE DEFTERİ-EFSANE BEŞLİ

SALON 3 HÜKÜMET KADIN

SALON 4 CELAL İLE CEREN

SALON 5 CM101MMXI FUNDAMENTALS - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mekan Çeviren Antalya Şırnak Akseki Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title