Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.BAKA'nın 2012 mali destek programı kapsamında hibe olarak dağıtılacak 20 milyon TL'lik proje destekleri için Antalyalı yatırımcılara 4 önemli uyarıda bulunuldu.

Foto: Meclisten genel, Akaydın, Murtaza Tamyürek ve Mustafa Reşat Oktay portre

===

20 milyonluk destek için dört uyarı

BAKA'nın 2012 mali destek programı kapsamında hibe olarak dağıtılacak 20 milyon TL'lik proje destekleri için Antalyalı yatırımcılara 4 önemli uyarıda bulunuldu.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, çantacılara itibar edilmemesini isteyerek, projelerin tamamen bağımsız bir süreçte değerlendirildiğini anlattı.

BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), 2012 yılı mali destek programı çerçevesinde desteklenecek projelere ilişkin bilgilendirme amacıyla Antalyalı yatırımcılarla buluştu. ATSO Konferans Salonu'nda yoğun ilgi gösterilen toplantıya, Vali Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin katıldı.

Bir dünya şehri olan Antalya'da proje başyvurularının bu yıl çok daha fazla olacağını düşündüğünü belirten Vali Altıparmak, BAKA olarak Isparta, Burdur ve Antalya'da ekonominin geliştirilmesi, rekabet gücünün artırılması, uluslararası pazarda işbirliği imkanları, yeni pazarların bulunması noktasında ciddi gayret içinde olduklarını aktardı.

13 Aralık 2012'de çağrıya çıkılan program kapsamında 20 milyon TL hibe destek sağlanacağını aktaran Altıparmak, "Bu bir anlamda cansuyu ya da kelebek etkisi gibi bir şey. Özellikle genç girişimcilerin başvurularını önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

ÇANTACILARA DİKKAT

BAKA'nın geçen yılki hibe destekleri sayesinde bölgede doğrudan 750 istihdam sağlandığını belirten BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, yaklaşık 3 yılda 2 bini aşkın yeni istihdama katkı sağlandığını anlattı.

BAKA'nın yeni dönemdeki hibe desteklerinden yararlanmak için proje sunmak isteyen yatırımcılara dört önemli uyarısı olduğunu belirten Tuncay Engin, şunları söyledi;

"Birincisi, çantacı tabir edilen firmalar veya kişilere çok dikkat edin. Çok önemli ve bunu sürekli izah etmeye çalışıyoruz. Bizim için hiçbir kişi, kurum, kuruluş, şahıs şirket akretide edilmiş değildir. Asla itibar etmeyiniz. 'Bizim onlar adamımız, aramız iyi, 10 bin lira verirseniz projenizi çıkartırız' gibi bir şey yok."

"İkinci olarak projelerin değerlendirilmesi dört aşamalı. Teknik ön değerlendirme, şekilsel açıdan. Bu aşamada çok eksik evraklar varsa onlar eleniyor. Ama çok az veya hiç olmayabiliyor. İkinci aşamada 100 bağımsız akademisyenin değerlendirmesi yapılıyor. Kamera kayıtları altında telefon görüşmelerinin yasak olduğu bir salonda 300 proje dağıtılıyor. Hangi proje olacağını önceden bilmiyor.

"Sonrasında ilk değerlendirmenin ardından ikinci bir bağımsız değerlendirme daha yapılıyor ve aynı proje arasında 15 puandan fazla fark varsa sıkıntı üçüncü bir görüşmeşe gidiliyor ve o puanla aritmetik bir şekilde düzeleniyor. Sonrasında 7 profesörden oluşan değerlendirme kurulunda da aynı şartlarda değerlendiriliyor. Puanlama yapılarak yönetim kuruluna gidiyor."

"Üçüncüsü, projelerin belirlenmesinde uzmanlarımız ve benim hiçbir yetkimiz yok. Dördüncü önemli nokta cari açığı azaltan, ihracat kalemlerindeki projeleri, çevreci, inovatif, yeni teknoloji, yerli malı kullanımı benzeri projeler yüksek puanlar almaya neden oluyor."

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Vali Altıparmak, AKA Genel Sekreteri Tuncay Engin

===

POYD yöneticileri Jandarma Komutanı'nı ziyaret etti

PROFESYONEL Otel Yöneticileri Derneği (POYD) yönetim kurulu üyeleri Antalya İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi'yi ziyaret etti. POYD Başkanı Ali Kızıldağ Kurmay Albay Tanrıverdi'ye yönetim kurulu üyelerini tanıştırdıktan sonra, POYD'un çalışmaları ve turizm sektörü hakkında bilgi aktardı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten toplu foto - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Murtaza Tamyürek Ahmet Altıparmak Tuncay Engin Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title