Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.ANTALYA'da 10 Aralık Pazartesi günü yaşanan yoğun yağış nedeniyle ertelenen 'Kadınlar Yürüyor, Dayanışma Büyüyor' eylemi Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı.

Foto: İtfaiye ekiplerinin müdahalesinden foto

===

Gecikmeli eylem

ANTALYA'da 10 Aralık Pazartesi günü yaşanan yoğun yağış nedeniyle ertelenen 'Kadınlar Yürüyor, Dayanışma Büyüyor' eylemi Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Antalya Kadın Platformu Bileşenleri, tarafından '10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen basın açıklaması Attalos Heykeli önünde yapıldı. Saat 12.00'de heykel önünde toplanan grup, 'Yaşasın kadın dayanışması' sloganı attı. Eyleme katılanlar, kadınları dayanışmaya çağıran Türkçe ve Kürtçe pankartlar taşıdı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Platform Sözcüsü Dilek Erdemir, kadına yönelik şiddetin farkındalığını ortaya koymak amacıyla tüm kadınlar özgürlüğüne kavuşana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Erdemir, "Kadına yönelik şiddetin artmasıyla bedenlerimizin kontrolü ve metalaştırılmasıyla haklarımızı ve kadınların elde ettiği ilerlemeyi zayıflatan erkekler kendilerini güçlendiriyor. Artan kadın cinayetleri, tacizler, tecavüzler, farklı etnik kökenli kadınlara yapılan ötekileştirme çalışmaları hükümetin artan şiddete çanak tuttuğunun açık göstergesidir" dedi.

Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Eylemden ve Dilek Erdemir

===

Halk otobüsü elektrik kontağından yanmış

ANTALYA'da sabaha karşı yanarak kullanılmaz hale gelen halk otobüsündeki yangının kundaklama sonucu değil, elektrik kontağından çıktığı belirlendi. Olay, saat 04.00 sıralarında Muratpaşa İçesi Altındağ Mahallesi 157'nci Sokak'ta meydana geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı, 07 AB 0339 plakalı denetimli özel halk otobüsü elektrik kontağından çıkan yangın sonucu alev aldı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, alevlere yangın tüpüyle müdahale etti. İtfaiye ekipleri ise dar sokaklar nedeniyle yangına müdahalede zorluk çekti. Büyük paniğe neden olan yangın, itfaiye aracından yaklaşık 40 metre uzatılan hortumla söndürülebildi. Yangın nedeniyle kullanılamaz hale gelen otobüsün şoförü Mehmet Antun, aracında iki ay kadar önce de yangın çıktığını söyledi.

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Yanan otobüsten fotolar

===

Kayıp adam ölü bulundu

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde geçen hafta 'berbere gidiyorum' diye evden çıkan ve bir daha haber alınamayan 80 yaşındaki Kadir Yılmaz'ın cesedi bulundu. Jandarma, polis ve vatandaşların aradığı Yılmaz'ın cesedi, Sandıklı- Antalya Karayolu yakınlardan su kanalında bulundu. Bölgede hizmet veren akaryakıt istasyonu çalışanları tarafından bulunan Yılmaz'ın cesedi, incelemenin ardından Sadıklı Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Ayaklarında kırıklar olduğu belirlenen Yılmaz'ın ölüm nedeni yapılacak otopsi sonrasında belirlenecek.

İsmail AKAR/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Cesetten, opak

===

Başkan Köse: Büyükşehir Yasası bir reform

Büyükşehir Yasası'nın ardından önemli değişimler ve gelişmeler yaşanacağını dile getiren Başkan Köse,

"Şu an köylerde ve beldelerde hizmetler özel idare vasıtasıyla yürütülüyor. Özel İdare'nin bütçesi 10 milyon TL ve bu parayla bütün köylere hizmet götürülüyor. Yeni yasayla birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne gelen 400 milyon lira, yasasıyla birlikte 917 milyara çıkacak" dedi.

Bu bütçenin yüzde 10'unun köylerin altyapısına harcanacağını anlatan Köse, "Büyükşehir Yasası büyük bir zenginlik getirecek. İmar bütünlüğü sağlanması açısından da önemli. Bugün 10 milyona TL'ye yapılan işlere 100 milyon TL ayrılacak. Yani hem ilçelerin hem de köylerin kalkınması sağlanacak. Bu bir reformdur. Kemer'de bu yönde bir araştırmamız oldu. Daha sahaya çıkıp anlatmamış olmamıza rağmen yüzde 60'a yakın bir destek söz konusu" dedi.

İlçe gündemine ilişkin soruları da yanıtlayan İl Başkanı Köse, Finike'de hastane ve adliye inşaatının biran önce başlatılmasıyla ilgili çalışmaların hızla yürütüldüğünü kaydetti.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Başkan Köse

===

Devlet Hastanesi'ne 'EMG' cihazı

FİNİKE Devlet Hastanesi'ne kaslardaki elektriksel aktivitenin izlenerek teşhis konulmasını sağlayan EMG (elektromiyografi) cihazı alındı. Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Abdullah Konak, röntgen çekme cihazın özellikle el ve ayak sinirlerinde tahribat bulunan hastalar ile aşırı yorgunluk ve kas hastalığı olan hastaların teşhislerinde kullanıldığını belirtti.

Son sistem ve tam donanımlı cihaz sayesinde hastalara daha faydalı olacaklarını belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Ahu Ünsal Parlaz ise, cihazın özellikle el ve ayaklarda uyuşma, ağrı, güçsüzlük, bel ve boyun fıtığı ile kas erimesi hastalığı şikayetiyle gelen hastalarda ayrıştırıcı özelliği bulunduğunu söyledi. Dr. Parlaz, EMG film sonuçlarının da 15 dakika içerisinde alınabildiğini söyledi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Dr. Oğuz Noyan ve Dr. Ahu Ünsal Parlaz

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Kadir Yılmaz Sandıklı Finike Yerel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title