Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.Öğretmen ve öğrenci M.ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde bazı köylere kamera sistemi kuruldu.

Foto : Öğretmen ve öğrenci M. Yasin Akbaş

===

Kaş köylerine güvenlik kamerası

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde bazı köylere kamera sistemi kuruldu. Köyler, kurulan kamera sistemiyle izlenerek, özellikle hayvan hırsızlıklarının önüne geçilecek. Kaş'a bağlı Çavdır, Kasaba, Karadağ, Gelemiş, Pınarbaşı köylerine ve Gömbe Beldesi'ne toplam 37 kamera kuruldu. Ayrıca Kaş, Kalkan arasındaki dünyaca ünlü Kapıtaş Plajı'na da üç kamera kuruldu. Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, 37 kameranın 11'inin Gömbe Beldesi'nde, 26'sının da köylere kurulduğunu açıkladı.

Kamera sistemi giderlerinin Kaymakamlık, muhtarlıklar, hayırseverler ve Kaş Jandarma Komutanlığı'nın katkılarıyla sağlandığını belirten Kapankaya, "Kamera sistemlerinde taşıt tanıma özellikleri var. Kaş'ın her yönünden gelen araçlar, kamera sistemiyle izleniyor. Özellikle, bölgemizde yaşanan hayvan hırsızlıklarının ve işlenen suçların zanlısının tespiti kolaylaşacak. Yaz döneminde binlerce turistin yüzmeye geldiği, dünyaca ünlü Kapıtaş Plajı da kurulan kamera sistemiyle güvenli hale geldi" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Kamera sistemi

===

Hüdai Kaplıcaları yenileniyor

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'ndeki Hüdai Kaplıcası'nın apart daireleri yenileniyor. Kaplıca İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda eski otele bakan odaların boya ve badanaları yapılırken, perde ve mefruşatları değiştirildi. 24 odanın tamamı baştan sona yenilenirken, daha önce karasal televizyon yayını alan odalara uydu anteni takıldı.

Tadilatlarının ve çevre düzenlemesi çalışmalarının devam edeceğini belirten İşletme Müdürü Ali Tuncay, "Sezon öncesi kaplıcamızdaki tüm odaların bakım ve tadilatları devam ediyor. Odalarımızın tamamının perde ve mefruşatları değişirken, banyo bakımları, boya ve badanaları yapılıyor. Amacımız kaplıcamıza gelen misafirlerimize kaliteli hizmet sunabilmek" dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Kaplıcadan

===

Gazipaşa'da gençlerin güreş merakı

GAZİPAŞA'da üç yıldır düzenlenen güreş müsabakalarının ardından, güreşe olan ilgi giderek yaygınlaşmaya başladı. Gazipaşa Gençlik İlçe Spor Müdürlüğü Güreş Antrenörü Milli Güreşçi Ali Topal, güreş tutkunu gençlerin hedef büyütmesinde önemli bir etki oluşturuyor. Eğitim alan 50 genç, her gün okul çıkışı Gazi Spor Salonu'nun yolunu tutuyor. Şehir Stadı ile yan yana olan spor salonu, gençlerin hem açık alanda hem de salonda rahat bir eğitim almalarına olanak sağlıyor. Çim sahada ısınma hareketleriyle başlayan çalışmalar, spor salonunda minder üzerinde devam ediyor.

Güreş Antrenörü Ali Topal, genç güreşçilerle tek tek ilgilenip onlara güreşle ilgili taktik veriyor. Gazipaşa'da güreş için çok büyük bir potansiyel olduğunu belirten Topal, Gazipaşa'dan bir şampiyon çıkaracakları konusunda umutlu olduklarını söyledi. Topal, "Gazipaşa'da iyi bir potansiyel var. Çocukların fizik kuvvetleri çok iyi. Umarım en kısa zamanda buradan bir şampiyon çıkaracağız. Şu an 50 sporcumuz var ve 100 kadar daha talebin olduğunu sanıyorum" dedi.

Güreş eğitimi alan gençlerden Hasan Aslan, iki yıldır 54 kiloda şampiyon olduğuna işaret ederek, "Hedefim Spor Lisesi'ne gidip şampiyon olmak" diye konuştu. Emre Aktaş da, hedefinin uluslararası müsabakalarda şampiyon olarak, Türk bayrağını dalgalandırmak olduğunu vurguladı. En küçük güreşçi Barış Oğuz ise iki senedir güreştiğine değinerek, en büyük hayalinin Kırkpınar'da güreşmek olduğunu söyledi. Ağır sıklette iki yıldır birinci olan Zafer Berber ise bu yıl da birinci olmak istediğini belirtti.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Güreş çalışmalarından

===

Yaptırdıkları eğitim merkezi inşaatını gezdiler

KORKUTELİ'de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasını yaptıran hayırsever Sevim-Cevat Soyiç çifti, inşaatı gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Soyiç çifti ilk olarak Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz ve şube müdürlerini ziyaret ederek, inşaatın durumu hakkında bilgi aldı.

Rahatsızlığı nedeniyle inşaata uzaktan bakmakla yetinen Sevim Soyiç, "Binayı görmek istedim. İnşaat devam ediyor. Bina tamamlandığında hayatta olur muyuz bilmem. Yaşamım boyunca eğitime destek olacağız" dedi.

Hayırsever Cevat Soyiç de, binanın en kısa sürede bitmesini istediğine işaret ederek, özellikle eşi Sevim Soyiç'in binanın bitmesini ve dünya gözüyle son durumunu görmek istediğini anlattı. Korkuteli'nin hayırseverler konusunda şanslı olduğunu ifade eden Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz de, "Korkuteli'de devlet-vatandaş elele vererek 1999'dan bugüne 19 okul yapıldı. Bunda eğitime yatırım yapan hayırseverlerimizin payı büyük" diye konuştu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Soyiç çifti inşaatı incelerken

===

Eski Başkan Yazı İşleri Müdürlüğü görevinden alındı

BELDE belediyelerin kapanmasını öngören yeni Büyükşehir Yasası'nın kabul edilmesinden sonra görevinden istifa eden Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'ne bağlı Ballık Belediye Başkanı AK Partili Hamza Öztürk, istifasının ardından atandığı Ballık Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü görevinden alındı. Büyükşehir Yasası'nın kabul edilmesinin ardından Ballık Belediye Başkanı Hamza Öztürk, beldenin mahalle statüsüne getirilmesine tepki göstererek 14 Aralık 2012'de görevinden istifa etti.

Başkan Öztürk Sandıklı Kaymakamlığı'na verdiği istifa dilekçesinde 'Çıkarılan kanunla Ballık Belediyesi'nin kapatıldığını, beldenin mahalle statüsüne geldiğini, kendisine de yapacak bir şey kalmadığını, istifanın tek çare olduğu' ifadelerine yer verdi. Öztürk'ün istifasının kabul edilmesinin ardından Mecliste yapılan oylamada, belediye başkan vekilliğine MHP'li meclis üyesi Mesut Arısoy seçildi.

Eski Başkan Hamza Öztürk istifasının ardından Ballık Belediye Başkanlığı'na dilekçe vererek, Belediye Yazı İşleri Müdürü olarak işe alınmasını talep etti. Talebi kabul edilerek bu göreve getirilen Hamza Öztük, ikinci bir dilekçe vererek 1 yıl ücretsiz izne ayrıldı. Belediye başkanı olmadan önce Sandıklı Devlet Hastanesi'nde laboratuvar teknisyeni olarak görev yapan Hamza Öztürk, norm kadro kapsamında bu göreve atandı.

Ballık Beldesinde yaklaşık iki ay yazı işleri müdürü olarak çalışan Hamza Öztürk'ün, Ballık Belediye Başkan Vekili Mehmet Bircan tarafından yapılan yazılı açıklamayla görevinden alındığı bildirildi. Açıklamada,Hamza Öztürk'ün açıktan yazı işleri müdürü kadrosuna atandığı, oysa bu atamanın izne tabi olduğuna işaret edilerek, ilgili kanuna göre memur kadrolarına açıktan veya nakil suretiyle atanma yapılabilmesi için atama izni verilmiş olması gerektiği vurgulandı. Açıklamada, bu hatanın düzeltilmesi amacıyla Hamza Öztürk'ün görevden alındığı belirtildi.

Eski başkan Hamza Öztürk ise hiçbir zaman Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapmadığına işaret ederek, "Yazı işleri müdürlüğü için o tarihlerde Ballık Belediyesi'ne başvurum oldu. Fakat 26 Aralık 2012 tarihinde Belediye'ye verdiğim dilekçeyye, Yazı İşleri Müdürlüğü görevinde bulunmayacağımı belirterek kendi isteğimle görevi bıraktım. Memurluktan da ayrıldım. Artık kendi işlerimle uğraşıyorum. Hayvancılık yapıyorum" dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Hamza Öztürk - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Gazipaşa Sandıklı Antalya Ballık Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title