Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1)

Foto.ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ASMEK), kursiyerlerine kazandırıyor.2007 yılında kurulan, ilk yılında 7 bin kursiyere eğitim verilen ASMEK projesinde, birkaç yıl içinde kursiyer sayısı 18 bine ulaştı.

Foto: İneklerin fotosu

===

Verilen eğitimin yanı sıra, kursiyerler ürünlerini satarak para da kazanıyor

ASMEK okul gibi

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ASMEK), kursiyerlerine kazandırıyor. 2007 yılında kurulan, ilk yılında 7 bin kursiyere eğitim verilen ASMEK projesinde, birkaç yıl içinde kursiyer sayısı 18 bine ulaştı. Bir yandan el sanatları, bilgisayar, yabancı dil, takı tasarım gibi kursların açıldığı ASMEK, kursiyerler için de kazanç kapısı araladı.

Lara Düden Park içerisinde açılan ASMEK satış ofisinde, kursiyerlerin ürünleri satılıyor. Kursiyerler yaptıkları ürünlerin fiyatını kendileri belirliyor. Satılan ürünün parası ise kursiyere veriliyor. 8 ay içerisinde 15 bin TL gibi bir getirisi olan ofiste satılan her ürünün parası yapana gidiyor. Kursiyerler bu sayede aile ekonomisine de katkıda bulunuyor. 8 ay önce hizmete başlayan ASMEK satış ofisi, kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerini turistlerle buluşturuyor.

Lara, Konyaaltı, Döşemealtı, Varsak, Kepez, Aksu gibi bölgelerde 11 ayrı merkezdeki kurslar için Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ücretsiz servis de çıkartıyor. Döşemealtı, Varsak ve Aksu kurs merkezleri için ücretsiz servisin yeni eğitim öğretim döneminde başlayacağını belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek, ücretsiz servisin kursiyer potansiyelini olumlu yönde etkiyeceğini söyledi.

ASMEK'in kurulduğu günden bu yana uzun yol kat ettiğini vurgulayan Akyürek, "Başkanı olduğum Kültür ve Sosyal İşler Dairesi'nin yıllık bütçesi 50 milyon TL. 50 milyon TL'lik bütçenin 10 milyon TL'sini eğitime harcıyoruz. Binlerce insan ASMAK kurslarında ücretsiz eğitim görüp meslek sahibi oluyor. Kimileri meslek edinme kurslarında yaptıkları el sanatları, hediyelik eşya gibi ürünlerini satış ofisimize verip satılmasını sağlıyor" dedi.

800 AYRI KURS

135 uzman eğitmenin görev yaptığı meslek kurslarında yıllık 800 kurs, 82 branşta açılıyor. 2011 yılı içerisinde 18 bin kişinin kurslardan yararlanması ASMEK projesine vatandaşın gösterdiği ilgiyi de gözler önüne seriyor. Bu yıl bu rakamın 20 binin üzerine çıkması hedefleniyor. Meslek edinme kurslarına ilk dönem için 8 bin 500 kişi başvuru yaptı. İstihdama yönelik kursların ön planda tutulduğu dönem sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayladığı sertifika veriliyor.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Satış ofisinden, Adem Akyürek'in, kurslarda eğitim gören öğrencilerden foto

--- KUTU ---

Meslek edindiren kurslar

ASMEK'te 2012-2013 eğitim yılında açılan yeni mesleki kurslar arasında animasyon hazırlama, üç boyutlu nesne modelleme (3dmax), aşçı yardımcısı, bahçıvan, evde çocuk bakımı, filografi tekniği, füzyoncu, hasta kabul işlemleri, havuz suyu operatörlüğü, kadın giyim modelist yardımcılığı, kılıf ve hurc dikimi, seramik biçimlendiricisi, yönetici asistanlığı, kösele çanta yapma gibi ilk kez açılan kurslar da yer alıyor. meslek kurslarında en çok ilgiyi aşçı yardımcılığı görüyor.

===

İlçeni söyle ne iş yapacağını öğren

BAKA, Antalya, Isparta ve Burdur'da ticari kimlikleri ortaya çıkarıyor. Çalışmayla üç il ve 40 ilçesinin önümüzdeki 20 yıl hangi yönde ilerleyeceğinin fotoğrafı çekilecek.

KALKINMA Bakanlığı öncülüğünde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından Antalya, Isparta ve Burdur illeriyle bu üç ile bağlı 40 ilçenin ticari kimliğinin ortaya çıkarılması için çalışma başlatıldı. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, üç il ve ilçelerinin tüm varlıkları ve potansiyellerinin ortaya çıkarılacağı çalışmanın uzun süredir yürütüldüğünü belirtti.

Tuncay Engin, bu konuda bölge planı hazırlığı, sağlık, yat, tohumculuk sektörlerine yönelik kümelenme çalışmaları ile alternatif turizm çeşitleri, orman ürünleri, güneş enerjisi, tarım makineleri gibi 21 sektörde raporların hazırlanıp tamamlandığını söyledi. Engin, üç ilin tarım, turizm, sanayi gibi master planlarının oluşturulduğu ya da çalışmaların sürdüğünü anlattı.

BAKA Genel Sekreteri Engin, bu çalışmaların tamamının önümüzdeki 20 yılda, il ve ilçelerin hangi yönde ilerleyeceğinin fotoğrafı olacağını dile getirdi. Bu çalışmaların 2013 yılında tamamlanmış olacağını da açıklayan Tuncay Engin, bölgede işadamlarının yatırımlarını bu analizlere göre şekillendireceğini sözlerine ekledi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Tuncay Engin

===

Küçük esnaf işyeri hekimi çalıştırmayacak

ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na göre küçük esnafın işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ya da sağlık personeli çalıştırması gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

AESOB Başkanı Sevimçok, kanunun yılbaşından itibaren yürürlüğe girecek bazı maddelerinin; 'küçük esnafın da işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ya da sağlık personeli (hemşire) çalıştıracağı' şeklinde algılandığını, ancak 10'un altında personel çalıştıran işletmelerin bu tür masraflarının devlet tarafından karşılanacağını ifade etti.

Yeni kanunun altlıklarının tam anlamıyla hazırlanmadığını dile getiren Abdullah Sevimçok, "Kasap, manav, bakkal ve kuaför gibi küçük esnafın işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ya da sağlık personeli çalıştırması zaten mümkün değil" diye konuştu.

ESNAFA EĞİTİM VERİLECEK

Küçük esnafın yeni kanuna uyum sağlaması ve bilgilendirilmesi amacıyla eğitim çalışmalarına başlayacaklarını kaydeden Sevimçok, "10 gün sonra üyelerimize yönelik eğitimlere başlayacağız. İş yerinde alınması gereken önlemler konusunda bilgilendireceğiz" dedi.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Abdullah Sevimçok

===

Boğaçay'da toz dumana karışacak

ANTALYA Konyaaltı İlçesi sınırlarında bulunan Boğaçay, enduro motosiklet yarışçılarını ağırlayacak. Enduro Motosiklet Yarışı Türkiye Şampiyonası 7'nci ayağında, Türkiye'nin en iyi pilotları yarışacak. Genel klasmanda 105 puanı olan Serkan Özdemir, 103 puanlı Kunter Kuşçu, 98 puanıyla Burak Özdemir ve 88 puan ile Burak Özel şampiyon olmak için ter dökecek. Bayanlar kategorisinde ise Burcu Tugayoğlu, Nazire Beker, Eda Geğin ve Yasemin Yazıcı kupa için yarışacak.

Antalya Enduro Motosiklet Kulübü'nün ev sahipliğinde gerçekleşecek yarışları, enduro motosiklet yarışı tutkunları izleyecek. Seyirci izleme alanının kurulacağı yarışlar Boğaçay kum ocakları mevkiinde gerçekleşecek. 17-18 Kasım tarihlerinde yapılacak yarışların ilk günü sıralama yarışıyla başlayacak. Pazar günü ise yarışın son etabı gerçekleşecek. Tamamen doğal pistte yapılacak yarışta, pilotlar en iyi zamanı yapmak için gaza basacak.

Antalya Enduro Motosiklet Kulübü Başkanı Yücel Mertbilek ve kulübün 200 üyesi de yarışlarda hazır bulunacak. Enduro Motosiklet Yarışları Türkiye Şampiyonası'nın, motosiklet yarışlarının oskarı olduğunu belirten Mertbilek, "Antalya olarak şampiyonaya ev sahipliği yapmak bizi çok mutlu ediyor. Çünkü Türkiye şampiyonu kupayı burada kaldıracak. Bu bizim için büyük bir onur. Antalya Enduro Motosiklek Kulübü olarak yeni organizasyonlara imza atacağız" diye konuştu.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Enduro yarışlarından foto

===

Minik patiler yuva arıyor

ANTALYA Hayvan Dostları Derneği tarafından, sokağa terk edilen evcil hayvanların sahiplendirilmesi amacıyla 'Ailem Olur musun?' adlı kampanya başlatıldı. 'Satın Almayın, Sahiplenin' sloganıyla gerçekleştirilen kampanya kapsamında Antalya Hayvan Dostları Derneği tarafından Özdilek Park Alışveriş Merkezi'nde sergi açıldı. Sergide geçici ailelerde bakımı yapılan 32 köpeğin resmi sergilendi.

Antalya Hayvan Dostları Derneği Başkanı Jale Ünsal, sokağa terk edilmiş halde bulunan kedi ya da köpeğin dernek üyesi geçici ailelerde barındırıldığını anlattı. Dernek üyesi geçici ailelerde 50'ye yakın köpeğin bakımının yapıldığını aktaran Ünsal, kampanya ile kimsesiz köpeklerin sahiplendirilmesini amaçladıkların kaydetti. Ünsal, ziyaretçilerin sergideki fotoğraftan beğendiği köpeği sahiplendiğini belirtti.

Köpek sahiplenmek isteyen hayvanseverlere sahiplik sözleşmesi imzalattıklarını dile getiren Jale Ünsal, "Köpek sahiplendirirken, evde yaşayan bütün fertlerin onayını istiyoruz. Ayrıca sözleşmede köpeğe uygun şartta bakması hükmü yer alıyor. Eğer kontrollerimizde kötü koşullarda bakıldığını tespit edersek köpeği aileden geri alıyoruz" diye konuştu.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Sergiden foto

===

Hırsızlar kamerada

ANTALYA'da bir işyerinden televizyon çalan 2 hırsız, yakındaki bir işyerinin güvenlik kamerasından tespit edildi. Şüphelilerden biri yakalandı. Olay önceki gece Kepez İlçesi Altınova Orta Mahalle'de, Mehmet Bucak'a ait PVC atölyesinde meydana geldi. İşyerine giren hırsızlar, içerideki televizyonu alarak kaçtı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, yakında bulunan bir işyerinin güvenlik kamerası görüntülerini izledi. Şüphelileri teşhis eden polisler, daha önce de poliste kaydı bulunan 22 yaşındaki Hasan Ç.'yi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Hasan Ç. sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Adı açıklanmayan diğer şüpheliyin yakalama çalışması sürdürülüyor.

Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)

Foto: Hasan Ç.'nin fotosu

===

Emekçileri resmetti

HACETTEPE Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü'nden mezun olduktan sonra, öğretmen teğmen olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nde göreve başlayan Ersin Kesici, emeklilik sonrası kendisini resim dünyasının içinde buldu. 'Emekçiler' adını verdiği tablolarını ilk kez sergileyen Kesici, geçmişten günümüze birçok mesleği tuvallerine yansıttı. Artpark Gallery'de açılan sergi, sanatseverlerin de beğenisini kazandı.

Ressam Asuman Tuncer'in yönetimindeki resim kurslarında yeteneğini geliştiren Ersin Kesici, 2007 yılından beri de Pınar Bingül Resim Atölyesi'nde çalışmalarını sürdürüyor. Unutulan, unutulmaya yüz tutmuş eski meslekleri tuvallerinde yaşatan Kesici, eşlerine, çocuklarına, torunlarına kıyafet ören, ekmek pişiren kadınları da 'emekçiler' kategorisine koydu. Kesici, "Kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk, yaz, kış, sıcak, soğuk, yağmur, çamur demeden ekmeklerini kazanıyor" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ressam Ersin Kesici'nin tablo önünde yakın plan veve izleyicilerden görüntü

15 KASIM PERŞEMBE SABİTLERİ

===========================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 15/21 (ÇOK BULUTLU)

BURDUR : 04/12 (ÇOK BULUTLU)

ISPARTA : 03/15 (ÇOK BULUTLU)

ALANYA : 16/23 (AÇIK)

KEMER : 11/23 (AÇIK)

AFYONKARAHİSAR : 03/13 (PARÇALI BULUTLU)

MANAVGAT : 14/23 (AÇIK)

KUMLUCA : 11/24 (AÇIK)

BUCAK : 05/17 (AZ BULUTLU)

EĞİRDİR : 06/12 (AZ BULUTLU)

SANDIKLI : 01/15 (PARÇALI BULUTLU)

FETHİYE : 11/24 (AÇIK)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 05.04 06.29 11.49 14.32 16.57 18.15

AFYONKARAHİSAR: 05.06 06.33 11.49 14.28 16.54 18.13

BURDUR : 05.07 06.32 11.51 14.32 16.57 18.15

ISPARTA : 05.05 06.31 11.49 14.30 16.56 18.14

ALANYA : 04.59 06.24 11.44 14.27 16.52 18.10

KEMER : 05.05 06.30 11.50 14.33 16.58 18.16

KUMLUCA : 05.06 06.31 11.51 14.34 16.59 18.17

FETHİYE : 05.11 06.36 11.55 14.37 17.03 18.21

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

ASYA Çaybaşı Mah. 1343 Sk. No: 23/A 322 72 04

BERRİN Fener Mah. Astur Sit. 90/B 244 14 84

CİHAN Habibler Mah. Sütçüler Cad. No: 8 361 44 41

NANE LİMON Gazi Mustafa Kemal Blv. 108/1 228 66 65

NİLAY Eski Sanayi Mah. 659 Sk. 334 75 65

NOKTA Eğitim ve Araştırma Hast. karş. 237 72 13

TEMİZ Ahatlı Sağlık Ocağı karşısı 227 46 36

ÜMİT Altındağ Mah. TRT Cad. 151 Sk. 248 49 09

YEŞİLBAHÇE Sinanoğlu Cad. 17/1 322 04 06

AFYONKARAHİSAR

--------------

BAHADIR 2 Nolu Sağlık Ocağı karş. 212 10 73

İSTANBUL Uzunçarşı No: 25 215 12 28

YÖRÜKOĞLU 8 Nolu Sağlık Ocağı karş. 217 25 50

ISPARTA

-------

GÖKHAN Cumhuriyet Cad. No: 24/A 223 76 73

TEKELİ Yedişehitler Mah. 2922 Sk. No: 6 228 30 05

BURDUR

------

AYTAR Yeni Mah. Şehit Ersan Cad. No: 20/A 212 26 26

ALANYA

------

ALPER Tefikiye Cad. Karagöz Sk. No: 8 512 88 14

ÖZNUR Özel Hayat Hastanesi karşısı 512 63 45

KEMER

-----

MESUT Devlet Hast. Cad. 814 46 76

MANAVGAT

--------

AYDIN A.Pazarcı Mah. Atatürk Cad. 746 11 33

UYGUR Kasaplar Mah. Antalya Cad. 742 22 00

FETHİYE

-------

ALTAY Tütün Sk. Gökçe Pasajı 612 31 05

ÇALIŞ Mustafa Kemal Blv. 613 65 65 - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Tuncay Engin Isparta Antalya Burdur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
title