Haberler

Anıt Park Rengarenk Düzenleniyor

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde yenileme çalışmalarının yapıldığı Anıtpark'ta 250 adet rengarenk ağacın dikimine başladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı'nın, kentin en eski parklarından Anıtpark'ta başlattığı yenileme çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar yüzde 70'inin tamamlandığı parkta hummalı çalışmalar sürüyor.


Yılsonunda tamamlanacak çalışmalar kapsamında ekipler, Anıtpark'ın daha yeşil ve renkli olması için yeni ağaçlar dikmeye başladı. Parka 12 adet altuni konik mazı, 30 adet top limoni servi, 10 adet mabet, 5 adet fener, 11 adet oya, 150 adet tespih, 6 adet kırmızı yapraklı süs eriği ağaçları dikilirken, salkım söğüt, kasımpatı, meşe, pampas otu ve petunya ağaçlarının dikimi ise çim ekme çalışmalarının tamamlanmasının ardından dikilecek.

Kaya: Yılsonunda hizmete açılacak

Parka yeni dikilen ağaçlar hakkında bilgi veren Park ve Bahçeler Şube Müdürü Mehmet Kaya, Anıtpark'ta çalışmaların yüzde 70'inin tamamlandığını bildirdi. Ekim ayının başından itibaren ağaç dikimine başladıklarını söyleyen Kaya, meşe, süs eriği ve tespih ağaçlarının dikildiğini, mevsimlik çiçeklerin ise önümüzdeki günlerde ekilmeye başlanacağını kaydetti. Son olarak çimle yeşillendirme çalışmalarının yapılacağını ifade eden Kaya, böylece yeşil alanın 7 bin 500 metrekare artacağını belirtti. Parkın etrafını saran 50 santimetrelik duvarın kaldırıldığını kaydeden Kaya, buranın vatandaşların isteği üzerine 400 metre koşu parkuru yapılacağını belirtti. Kaya, mevcut ağaçların dışında parkta yaklaşık 250 adet yeni ağacın dikileceğini ve parkın daha renkli olacağını ifade etti.

Anıtpark nasıl düzenlenecek?

Anıtpark'taki yenileme çalışmaları, 2 milyon 53 bin liraya mal olacak. Belediye, kuru havuz sistemi kurarak hem su tasarrufu sağlayacak hem de çocukların serinleyebileceği risk oluşturmayacak sistemi inşa edecek. Parkta 400 metre uzunluğunda yumuşak zemin yürüyüş parkuru oluşturulacak. Fitness aletleri yerleştirilerek yurttaşların egzersiz yapabilmesi sağlanacak. Gençler için çimden amfi alanı oluşturulacak, çocuklar için oyun grupları yerleştirilecek, kadınlar için ise emzirme ve lavabo ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kadın bakım odası kurulacak. Park, damlama ve yağmurlama sulama sistemiyle sulanacak.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mehmet Kaya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title