Haberler

Ambulans Helikopter Motosiklet Tutkunu Genç İçin Uçtu

Güncelleme:

Nazilli'de beyin kanaması geçiren 23 yaşındaki genç, İzmir'deki daha teşekküllü bir hastaneye ambulans helikopterle sevk edildi.

Nazilli'de geçirdiği trafik kazası sonucu beyin kanaması geçiren 23 yaşındaki genç, AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç'ın girişimleri ile İzmir'deki daha teşekküllü bir hastaneye ambulans helikopterle sevk edildi.

Kenan Erçetin isimli 23 yaşındaki Nazillili genç, dün gece yarısı kasksız ve alkollü bindiği motosikleti ile Hürriyet Caddesi üzerindeki kavşakta dönüş yapmakta olan İsmail Engin isimli öğretmenin aracına çarparak ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza, önceki gece yarısı meydana geldi. Cumhuriyet Mahallesi Hürriyet Caddesi ile 187 Sokak kesişimindeki kavşakta saat 00.02 sırasında meydana gelen kazada 09 RV 998 plakalı motosikleti kullanan Kenan Erçetin (23) Hürriyet Caddesinden Belediye istikametine seyir halinde iken kavşağa geldiğinde aynı anda 187 sokağa dönüş yapmakta olan İsmail Engin idaresindeki 06 RGL 39 plakalı özel otoya sağ ön kapı hizasından çarptı. Alkollü olduğu iddia edilen genç çarpmanın şiddetiyle aracın üzerinden 5 metre ileriye uçarak yola savruldu. Çarpma sırasında başını yere çarpan Erçetin'in başında kask olmaması nedeniyle geçirdiği travma ile ağır yaralandı. Bir buçuk dakika gibi kısa sürede olay yerine gelen 112 ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Nazilli Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı genç hemen tedavi altına alındı. Beyin kanaması geçirdiği ve durumu ağır olduğu öğrenilen Kenen Erçetin, 18 saat tedavi gördüğü hastanedeki yoğun bakım ünitesindeki doktor ve ekipman yetersizliği nedeniyle tam teşekküllü bir hastaneye nakil için bekletildi.

MİLLETVEKİLİ DEVREYE GİRDİ

Nazilli'de tam teşekküllü nakil ambulansı bulunmamasından dolayı, nakli riskli olan gencin sevki için aile son çare olarak çalıştığı işyerinin eski genel koordinatörü olan AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç'ı arayarak durumu bildirdi. Hemen devreye giren Kılınç ise yaptığı görüşmeler sonucunda ambulans helikopterle birlikte yaralı genci İzmir Medical Park hastanesine nakledilmesini sağladı.

KENAN İÇİN ZAMANLA YARIŞ

Nakil saatinin gün batmasına yakın saatler olması nedeniyle helikopter için uçuş sorunu yaşanacak olması zamanla yarışı başlattı. Telefon trafiği ile 112 ambulans helikopterin bir an önce Nazilli'ye gelmesi sağlandı. Nazilli Şehir Stadına saat 18.00'de inen helikopter acılı baba Mehmet ve gencin ağabeyi Ahmet Erçetin'in duaları ile yaşama tekrar tutunabilmesi için İzmir'e uğurlandı. Aile yakınlarından olan ve yaralı gencin kuzeni olduğu öğrenilen Nazilli'ye bağlı Çobanlar köyü Muhtarı Metin Çoban ise; "Aldığımız bilgiye göre kaza saat 00.02'de trafik ışılarının devre dışı kalarak fasılalı çalışmaya döndüğü sırada olmuş. Şansına 112 ekipleri hemen gelmişler. Daha 23 yaşında ve hayatının baharında bir gençti. İnşallah Allah onu bize ve ailesine bağışlar" dedi. Kazaya karışan ve öğretmen olduğu öğrenilen İsmail Engin ise olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek; "Genç kardeşimiz umarım çabuk iyileşir" dedi. Kazadan itibaren bir dakika olsun gencin başından ayrılmayan öğretmen ve arkadaşları da dua ederek gencin yaşama dönmesini istedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Gültekin Kılınç Nazilli Aydın İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title