Haberler

Altındağlı Gençlerden Duyarlı Davranış

Altındağ Belediyesi'nin hizmete açtığı 16 Gençlik Merkezi'nde bilinçli ve duyarlı bireyler olarak yetişen Altındağlı gençler, Kurban Bayramı öncesinde anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Altındağ Belediyesi'nin hizmete açtığı 16 Gençlik Merkezi'nde bilinçli ve duyarlı bireyler olarak yetişen Altındağlı gençler, Kurban Bayramı öncesinde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Zübeyde Hanım Gençlik Merkezi üyesi öğrenciler, mahallelerinde yalnız yaşayan yaşlı kişileri ziyaret ederek ellerini öptü. Mahalleyi karış karış gezen öğrenciler, beraberlerinde getirdikleri çeşitli hediyeleri de ziyaret ettikleri kişilere vererek, büyüklerini sevindirdi.

Öğrencilerin ziyaretleri esnasında duygu dolu anlar da yaşandı. Yalnız yaşadığı evinde bir anda çocukların neşesi ve sevgisiyle karşılaşan 63 yaşındaki Hatice Üstündağ, çocukları büyük bir heyecanla karşılarken, 76 yaşındaki Zöhre Cindoruk ise, gözyaşlarına hakim olamadı. Minik ziyaretçilerine çikolata ikram eden Zöhre Teyze "Yıllardır yalnız yaşıyorum. Kendimi idare ediyorum. Çocukların ziyaretinden çok memnun oldum. Allah razı olsun hepsinden" dedi.

74 yaşındaki Selahattin ve Nazire Demirbaş çifti ise çocukların kendilerini hatırlamasından büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Çocuklara okumaları, derslerine iyi çalışmaları ve öğretmenlerine saygılı olmaları konusunda öğütler veren Selahattin Dede, anlattıklarıyla herkesi duygulandırdı. Çocuklara "Derslerinize iyi çalışın yavrularım, vatana millete hayırlı birer evlat olun" diye seslenen Selahattin Dede, "Bugün bizi hatırlayan sizlere ve sizleri buraya getirenlere çok teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun." dedi.

MİNİKLERDEN YAŞITLARINA ANLAMLI MESAJ

Mahalledeki yaşlıları ziyaret ettiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Mert Kadir Saraç (13), "Bugün buraya büyüklerimizi ziyaret etmek ve onları neşelendirmek için geldim. Ben çok mutlu oldum. Onların da mutlu olduğuna inanıyorum." dedi.

8'inci sınıf öğrencisi Seda Akülger ise, bu ziyaret sayesinde çok büyük sevap işlediklerini ve çok mutlu olduklarını söyledi. Seda, yaşıtlarına "Herkes bayramlarda büyüklerini ziyaret etsin, ellerini öpsün, onları yalnız bırakmasın" mesajı vermeyi de ihmal etmedi.

Zübeyde Hanım Gençlik Merkezi sorumlusu Simay Bostancı da, "Bugün öğrencilerle beraber anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdik. Onlara bayramlaşmayı, bayram geleneklerimizi, bayramlarda büyükleri ziyaretin önemini hatırlatalım istedik. Mahallemizdeki yalnız yaşayan yaşlıları tespit ettik. Onları mutlu ettik" diyerek duygularını aktardı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altındağ Belediyesi Kurban Bayramı Zübeyde Hanım Yerel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Mourinho, transferde büyük oynadı: Fenerbahçe'ye geliyorsun Bellingham

Mourinho, transferde büyük oynadı: Fenerbahçe'ye geliyorsun Bellingham

İstanbul'da çöken 3 katlı binanın sahibi gözaltına alındı

İstanbul'da çöken 3 katlı binanın sahibi gözaltına alındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title