Haberler

AK Parti İl Başkanı Kılıç Açıklaması

AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, 12 Mart Erzurum'un Düşman İşgalinden kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı."İşgale başkaldırış ve bağımsızlık mücadelesi" zincirinin halkaları arasına Erzurum da eklendi.

AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, 12 Mart Erzurum'un Düşman İşgalinden kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Kılıç mesajında, "Bundan tam 94 yıl önce, 12 Mart 1918 tarihinde düşmanın işgaline son verilerek, dalga dalga yayılan

"İşgale başkaldırış ve bağımsızlık mücadelesi" zincirinin halkaları arasına Erzurum da eklendi. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Erzurum Kongresinin gerçekleşmesi için uygun zeminin hazırlanmış olması da, bu günün önemini bir kez daha gözler önüne sermektedir" dedi.

Başkan Kılıç, mesajında şunları kaydetti; "Doğunun sınır taşı" olarak anılma şerefine erişen Erzurum, bu zorlu mücadele yıllarında üzerine düşeni fazlası ile yapmış, nice kahramanlıklar sergileyen askerimize, bugün artık ülke tarihimizde silinmez bir yere sahip olan "Nene Hatun" gibi efsaneleşmiş isimler de katılmış; Anadolu'nun sadece erinin değil, kadının da özgürlük ve vatan uğruna nasıl bir mücadele sergileyebileceğini de gözler önüne sermişlerdir. Dadaşlar Diyarı Erzurum, Milli Mücadelede üzerine düşeni yapmış, Dadaşlar sadece Erzurum' un müdafaasında değil, Milli Mücadelenin her cephesinde kahramanca savaşmışlardır.

Zor şartlar ve ağır kayıplara rağmen Erzurum'u düşmanın işgalinden kurtarmak için canlarını, mallarını ve ailelerini feda eden kahraman askerlerimize, şehitlerimize ve gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyor, onları dualarımızda anıyoruz. İşte böyle zorlu şartlar altında tekrar hürriyetine kavuşturulan Erzurum'u daha da ilerilere götürmek, kalkınma zeminini oluşturmak ve bunu sürdürmek esas vazifelerimiz arasındadır.

İktidarımız ile her alanda daha da ileri noktalara gelmesi için sayısız yatırım ve çalışmanın yapıldığı Erzurum'un ve Erzurumlunun her hizmetin en iyisine layık olduğu kanaatindeyiz. Kış oyunlarına başarı ile ev sahipliği yapmış, bugün artık bir "Eğitim ve Sağlık ve Kış Turizmi" merkezi olma yönünde emin adımlarla ilerleyen Erzurum, kısa zamanda "Marka Şehirler" arasında yer alacaktır.

Tüm hemşerilerimin bu anlamlı gününü kutluyor, Cenab-ı Hakk' tan bizlere bir daha böyle acılı ve zor günleri yaşatmamasını niyaz ediyorum." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nene Hatun Ak Parti Erzurum Yerel Haberler

title