Haberler

AK Parti Heyetinden BDP'li Belediye Başkanına Ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, AK Parti Diyarbakır Milletvekili, TBMM Başkanlık Divan Üyesi Mine Lök Beyaz, AK Parti Diyarbakır İl Koordinatörü ve Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç’ten oluşan heyet, BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlıyı makamında ziyaret etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, AK Parti Diyarbakır Milletvekili, TBMM Başkanlık Divan Üyesi Mine Lök Beyaz, AK Parti Diyarbakır İl Koordinatörü ve Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç'ten oluşan heyet, BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlıyı makamında ziyaret etti.

Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı'yı tebrik eden Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, halkın iradesinin yansıdığı seçimlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı seçilen Fırat Anlı'ya başarılar diledi. Altaç "Demokratik ülkelerde demokrasinin gereği olarak yapılan seçimlerde halkımız oy kullandı. Bu yarışlarda tabii ki birinin kazanması gerekir. Bu anlamda kendilerini kutluyor ve tebrik ediyoruz. Bu da demokrasinin güzelliğidir. Bizler Diyarbakırda iktidar olan BDP ile Diyarbakır'a layık hizmetler üretme konusunda büyük bir gayret içinde olacağız. Bütün insanlık için halkımız ve kentimiz için en layık olabilecek hizmetleri üretmek önemli. Kardeşlik atmosferinin her zaman için korunması gerekir. Güvenin ve istikrarın sağlandığı bir Türkiye'de 76 milyonun kardeşliği üzerinde kurulacak bir Türkiye'de ulaşılamayacak hiçbir hedef, yakalanamayacak hiçbir hayal yoktur" dedi.

"BU TOPRAKLAR ÇOK ACILAR ÇEKTİ"

Çözüm sürecine de değinen Altaç, bu toprakların çok acılar çektiğini, çok bedeller ödediğini söyledi. Altaç, "Bu topraklar çok acılar çekti, çok canlar gitti, çok gözyaşları döküldü, dolayısıyla artık bu sorunların geride kalabilmesi için kardeşlik atmosferinin her zeminde korunması gerekiyor. Çözüm sürecinin başarıya ulaşması hepimizin ortak gayesi, yaklaşık 13 aydır ülkemizde ve bölgemizde kardeş kanı akmıyor. Analarımız ağlamıyor, buda bizleri ziyadesi ile memnun ediyor, çözüm sürecine sahip çıkmak hepimizin nihai bir görevidir, sürecin başlaması ile bölgemizde ve ilimizde ekonomi, turizm ve diğer alanlarda bir canlılık ortaya çıktı. Bu anlamda biz AK Parti olarak BDP'nin çözüm sürecindeki hassasiyetini biliyoruz, hepimizin ortak amacı binyıldır süren kardeşliğimizin devam etmesidir, bunu da el ele verip bu kardeşlik ortamını daimi hale getireceğiz. Sonuçta kazanan ülkemiz, bölgemiz daha da önemlisi Diyarbakır olacaktır" şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, bu ziyaretin kendileri için çok anlamlı ve değerli olduğunu söyledi. Anlı, "Bunun Türkiye demokrasisi açısından da çok anlamlı ve değerli olduğunu düşünüyorum. Demokrasinin olmazsa olması siyasi partilerdir. Siyasi partiler her zaman tatlı bir rekabet içinde oldular. Tabii ki insanlar demokratik çerçevede yarışırlar. Bu Türkiye'yi geliştiren, demokrasiyi geliştiren olmazsa olmazdır. En önemsediğimiz şeylerden birisi de Türkiye'de şuanda var olan çözüm süreci gerçekten çok önemli ve anlamlı. Bunu çok değerli buluyoruz. Hiçbir şeyin bu süreci boşa çıkartmaya, sağ duyunun hakim olduğu barış sürecinin hakim olduğu bir süreci bozmasına izin vermeyeceğiz. Çözüm süreci hepimizin kazanımıdır. Bu gün her ne kadar AK Parti Diyarbakır'da yerelde muhalefette olmasa da onların fikir ve düşüncelerini önemsiyoruz, hepimizin amacı Diyarbakır'ın kalkınmasıdır" deyi konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Altaç Ak Parti Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title