Haberler

AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığı'ndan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Etkinliğe AK Parti'nin Ankara Milletvekilleri Nurdan Şanlı, Ülker Güzel ve Tülay Selamoğlu katıldı.

AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi. Programa, AK Parti'nin Ankara Milletvekilleri Nurdan Şanlı, Ülker Güzel ve Tülay Selamoğlu katıldı. AK Parti Çankaya İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Sakaoğlu yaptığı konuşmada, tarih boyunca kadınların mertlikleri, şefkatleri, cefakarlıkları, annelikleri ve dirayetleri ile topluma örnek olduklarını belirterek, "Zamanla sosyal hayatta, siyasette, bilimde, eğitimde ve yaşamın birçok alanında yer almış ve büyük başarılar elde etmişlerdir. Kadın elinin değdiği her iş daha da güzelleşmiştir. Çünkü her zaman söylediğimiz gibi kadınlar hayata hoşgörü ve incelik katmışlar sevgi ve saygı katmışlardır" dedi.

Yılın sadece bir günü kadınları hatırlamak, onların aile ve toplum üzerindeki değerlerini ön plana çıkarmakla kadınların elde ettiği kazanımların ödenemeyeceğine vurgu yapan Sakaoğlu, "Bugün yılın diğer günlerine öncü olmalı ve bu özel güne saygı duymalı ve onları sadece bir günle değil her zaman hatırlamalıyız. Kadınların eğitim, sağlık, siyaset ve toplumun her alanında aktif olarak görev almalarına fırsat verilmeli. Uygar, huzurlu bir toplum için kadınlara her zaman ihtiyaç vardır" diye konuştu.

"KADINLAR ZARAFETİN, NEZAKETİN VE İNCELİĞİN SEMBOLÜDÜR"

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz, Tüm kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, "'Yılda bir gün kadınlar günü kutlanır mı?' diye itiraz edenler oluyor. Bence olur. Kadınlar günü, anneler günü, sevgililer günü. Bu özel günlerin kıymetini bilmek gerekiyor" ifadesini kullandı. Yöresel Festivalleri örnek gösteren Yılmaz, "Turşu festivali, vişne festivali ve birçok festivaller düzenleniyor. İnsanlar bu ürünleri her zaman tüketiyorlar ama festival zamanı daha fazla tüketiyor ve bu ürünlerle ilgili daha fazla bilgi sahibi oluyorlar. Dünyada bu özel günlerdeki kutlamaların yılda bir kez de olsa yapılmasını önemsiyorum" şeklinde konuştu.

Kadınların güçlü bir şekilde sanatta, siyasette, kültürde, toplumsal tüm alanlarda yer aldığı bir toplumun daha gelişmiş, daha uygar, daha çağdaş ve daha rekabetçi olacağına inandığını söyleyen Yılmaz, "Kadınlarımız aile kurumumuzun en başta gelen üyesidir. Öz değerlerimizin temsilcisidir. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın da başöğretmenleridirler. Onlar fedakarlığın, cefakarlığın, bütün güzelliklerin, zarafetin, nezaketin ve inceliğin sembolüdürler. Gerçekten biz erkekler de bu tür hasletleri bu tür güzel yönleri kadınlardan öğrenmeye çalışıyoruz" dedi.

"KADINLARIMIZ HAK ETTİĞİ YERE GELMELİ"

AK Parti Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı da 2002 yılında göreve geldiklerinde kadın istihdamının çok düşük olduğuna dikkat çekerek, geçen süreçte bu durumu düzeltme yönünde adım attıklarını belirtti. Kadın haklarının temelinde kadın erkek eşitsizliğinin olduğunu dile getiren Şanlı, kadına pozitif ayırımcılık yapılması gerektiğine değinerek, kadınların şiddete maruz kaldığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl kadına şiddeti önleyen bir yasa çıkardıklarına da değinen Şanlı, şiddete maruz kalan kadınların 'ALO 183' destek hattını arayabileceklerini belirtti. Kadınların sorunları üzerine bu günde daha çok eğildiklerini belirten Şanlı, konunun yazılı ve görsel medyada daha çok yer alması bakımından da bu günün önemli olduğunu vurguladı. "Ülkemizde kadınlarımız henüz hak ettiği yere gelemediler" diyen Şanlı, bunun için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini kaydetti. Kendilerinin de bu konuda mecliste özveriyle çalıştıklarını ve yasaların çıkmasına destek verdiklerini ifade eden Şanlı, tüm kadınların 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutladı.

"BU ÜLKE KADINLARIN OMUZLARI ÜZERİNDE YÜKSELECEKTİR"

AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, ise tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. 365 gün içinde sadece bir günün değil aslında her günün kadınlar günü gibi değerlendirilmesi gerektiğine değinen Selamoğlu, o bir günün de farkındalıkların artırılması adına önemli olduğunu vurguladı. Kadın ve erkeğin farklı ama eşit olduğunu söyleyen Selamoğlu, kadın haklarının önemine de değindi ve erkeğin kadın üzerinde, kadının da erkek üzerinde hakkı olduğunu söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bu ülke kadınların omuzları üzerinde yükselecektir" sözünü hatırlatan ve kendilerinin de bunu bilerek hareket ettiklerini söyleyen Selamoğlu, "Bizler, kadınlar olarak sıkıntı ve sevinci en fazla hissedenleriz, örneğin anne olmak o kadar özel bir şey ki, biz anneler neredeyse aynı bedende birden fazla ruhla yaşıyoruz" dedi. İkiz hatta üçüz çocuk sahibi olmanın da çok büyük bir güç olduğuna inandığını belirten Selamoğlu, Allah'ın kuluna olan sevgisine en yakın sevginin annenin çocuğuna olan sevgisi olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Devlet Halk Dansları Topluluğu Adıyaman, Ankara, Diyarbakır, Bingöl, Trabzon ve Artvin yörelerinin gösterilerini sergiledi. Türk Halk Müziği Sanatçıları Sakine Fidan ve Zafer Albayrak'ın türküleriyle izleyenleri coşturduğu gecenin sonunda AK Parti Ankara Milletvekili Ülker Güzel, THM Sanatçıları Sakine Fidan ve Zafer Albayrak'a birer plaket takdim ederek tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Çankaya Yerel Haberler

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title