Haberler

Ak Gençlik Kolları, Suriyeliler İçin Seferber Oldu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gençlik Kolları Kilis İl Başkanı Seyit Hürcan, Suriyelilere yardım konusunda tüm ülkeyi seferber ettiklerini söyledi.80 ilde bulunan mevkidaşları ile birebir görüşerek Suriye'de yaşanan insanlık dramını...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gençlik Kolları Kilis İl Başkanı Seyit Hürcan, Suriyelilere yardım konusunda tüm ülkeyi seferber ettiklerini söyledi.

80 ilde bulunan mevkidaşları ile birebir görüşerek Suriye'de yaşanan insanlık dramını anlattığını ifade eden Başkan Hürcan, " Suriye'de iki ateş arasında kalmış çocuklara, kadınlara, yaşlılara, ilaçsız ve dermansız insanlara duyarsız kalmamız söz konusu olmaz. Bu sebeple 80 vilayette bulunan AK Parti Gençlik Kolları Başkanları ile görüşerek Suriyelilere yardım yapılması çağrısında bulundum. Her gün Kerbela için ağlayan Şii kardeşlerimizi de hiçbir ayırım yapmadan bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum" dedi.

Soğuk kış şartlarında yaşam mücadelesi veren ve hayata tutunmaya çalışan ve il sınırları içerisinde barınan Suriye halkı için ülke genelinde yardım kampanyası başlatıklarını kaydeden Başkan Seyit Hürcan, "Suriye'de meydana gelen iç savaş neticesinde çatışmalardan kaçarak sınır bölgelerine sığınan mülteciler ile Suriye'de zor şartlarda hayatta kalmaya çalışan Suriye halkının barınma, beslenme ve sağlık alanında yardım ihtiyaçları her geçen gün artıyor.Suriye halkı, soğuk kış şartlarında komşu ülkelerdeki mülteci kampları ile Suriye'nin kritik bölgelerinde hayat mücadelesi veriyorlar. Onbinler ise Suriye'yi bir an evvel terk ederek sınır ötesindeki kamplardan birisine ulaşabilmek için uğraş veriyor. 2 milyondan fazla kişi ise ülke içinde perişan halde, yıkıntıya dönen şehirlerde, kışın pençesinde ayakta kalmaya çalışıyor.On binlerce Suriyeli, Türkiye, Lübnan, Ürdün, Mısır ve Irak'ta, ya da Türkiye sınırına yakın bölgelerde sert kış şartları altında silahların susacağı günü bekliyor.Soğuk kış şartlarının yaşandığı bölgede yiyecek sıkıntısı ise sivilleri zorluyor. Temel ihtiyaç maddelerinden yoksun Suriye halkı bölgeye gelen yardımlardan alabilmek için birbirleriyle yarışıyor. Suriyeli çocuklar, yaşlılar, kadın erkek bir çok mazlum yiyecek bir ekmek ve ısınacak bir battaniye bekliyor. Bu sebepten ötürü yardım kampanyamız tüm hızıyla sürdürülüyor" diye konuştu.

Hürcan, "80 ilin Gençlik Kolları Başkanlarına yaptığımız çağrıya ilk olarak Ankara Keçiören İlçe Teşkilatı cevap vererek çocuk bezi, hijyenik bez, battaniye, kimyasal temizlik maddeleri ve gıda paketinin bulunduğu bir TIR dolusu malzeme gönderdi. Bizlerde AFAD yetkilileri ile görüşerek bu 1 TIR yardım malzemelerinin bir kısmını Kilis Konteyner Kent içinde bulunan Suriyelilere, büyük çoğunluğunu ise Suriye'de bulunan Suriyelilere gönderdik" ifadesini kullandı.

Seyit Hürcan, "Yaptığımız bu yardım çağrısına son olarak cevap veren teşkilat ise Van Gençlik Kolları İl Teşkilatı oldu. "Dün Erçiş Van'a, Bugün Hama, Humus, Şam'a" sloganı ile Van genelinde yardım toplayarak Kilis'e getirilen 4 TIR yardım malzemesini de gerekli yerlere ulaştırdık. Yardım çağrımızı değerlendirerek hazırlıklara başlayan Mersin, Konya, Düzce ve Kocaeli İl Teşkilatlarının yardımları ise bu hafta ve gelecek hafta içerisinde Kilis'e ulaştırılacak. Gerek yardım gönderen ve gerekse yardım göndermek için hazırlanan tüm mevzidaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunar, yardımlarının İnd-i İlahi'de kabul olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ederim" şeklinde konuştu. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Ak Parti Suriye Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title