Haberler

Afyonkarahisar Valisi İmga'nın Açıklamaları

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Afyonkarahisar'ın Doğal, Tarihi ve Kültürel Çevre Kapsamında Tarifini Bulan Varlıklar Açısından Zengin Bir İl Olduğunu Belirterek, "Önemli Olan Bu Zengin Yapı ve Dokunun Hakkıyla Korunacağı Bilincini Yerleştirip Canlı Tutmaktır" Dedi.

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Afyonkarahisar'ın doğal, tarihi ve kültürel çevre kapsamında tarifini bulan varlıklar açısından zengin bir il olduğunu belirterek, "Önemli olan bu zengin yapı ve dokunun hakkıyla korunacağı bilincini yerleştirip canlı tutmaktır" dedi.

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Belediye Başdanışmanı Hüseyin Tanrıkulu ve Çevre Hizmetleri Birliği Müdürü Bora Fatih Koz'u makamında kabul etti. Ziyarette konuşan Vali Haluk İmga, bu ay ihalesi yapılacak olan Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin kısa zamanda bitirileceğini öğrenmiş olmaktan memnun olduğunu ifade ederek, Avrupa Birliği normlarına göre hazırlanan projenin başarıyla gerçekleşmesi için her türlü desteği vereceklerini vurguladı. Afyonkarahisar Belediyesi Başdanışmanı Hüseyin Tanrıkulu'nun, Brüksel'de ve Avrupa topluluğunun idare merkezlerindeki sergi ve konferans salonlarında Afyonkarahisar'ın tümüyle tanıtımını hedefleyen bir çalışma yapılmasının planlanabileceğini teklif etmesi üzerine Vali İmga, "Böyle bir çalışmaya ihtiyaç vardır. Özellikle Frig Vadisi'nin yurt dışında tanıtılması gerekiyor. Avrupalılar'a Frigler'in Avrupa kültürüne etkilerini hatırlatacak ve anlatacak önemli bir çalışma yapılabilir. Mesela, Galatlar diye bilinen Galyalılar'ın, Anadolu topraklarında Eskişehir, Ankara ve Yozgat illerinde yaşadıkları özellikle Fransızlar tarafından bilinmektedir. Frig Medeniyeti'nin Afyonkarahisar'daki eserleri, tanınmayı ve tanıtılmayı bekleyen, bölge turizmi için adeta bir lokomotif olabilecek özellikte hazinelerdir. Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi, Türkiye'nin en önemli ve en zengin müzelerinden birisidir. En güzel termal tesisleri de yapsak, buraya sağlık turizmi için gelen yerli ve yabancı turistlerin zamanını dolduracak planlı bir turizm hareketine alınması gerekir. Frig Vadisi ile Afyonkarahisar ve çevresindeki doğal turizm alanları, ilimizin hızlı kalkınmasında önemli değerler olmaktadır. Bütün bunlara ilaveten şehrin merkezindeki tarihi dokunun ıslahı, restorasyon çalışmaları, devam eden yapıların turizm açısından önemi ayrı özellik arz etmektedir. Dönemin Valisi Muzaffer Dilek'in yaptığı fevkalade güzel çalışmalara yenilerini ekleyerek Afyonkarahisar'a hizmete devam edeceğiz" diye konuştu.

(ATA-SÇ-Y)

07.05.2007 11:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Crystal Palace Manchester United maçı CANLI izle! 6 Mayıs Crystal Palace MANU maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Özgür Özel-Devlet Bahçeli görüşmesi ne zaman, saat kaçta yapılacak? 7 Mayıs Salı okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title