Haberler

Adana'da Yerel Yönetimler' Panelde Masaya Yatırıldı

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’nın gelişmesi için herkesin ortak bir zeminde buluşması ve ortak hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Ancak yerel yönetimdeki aktörlerin birlik, beraberlik ve uyum içerisinde çalışması o kenti yükseğe taşıyabilir” dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana'nın gelişmesi için herkesin ortak bir zeminde buluşması ve ortak hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Ancak yerel yönetimdeki aktörlerin birlik, beraberlik ve uyum içerisinde çalışması o kenti yükseğe taşıyabilir" dedi.

Gazetece-Yazar Çetin Yiğenoğlu'nun 'Küçük Amerika-1 Başkan' isimli kitabı ışığında 'Adana'da Yerel Yönetimler' konulu panel düzenlendi. Seyhan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü Doğan Haber Ajansı Bölge Temsilcisi Orhan Apaydın yaptı. Panele konuşmacı olarak ise Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, Yrd. Doç. Dr. Taylan Koç ve Av. Ali Ozanemre katıldı.

Karalar, yaptığı açılış konuşmasında bu tür panellerin kente faydalı olacağını belirterek, "Adana önemli bir kent ancak ekonomik ve sosyal anlamda gerileme yaşıyor. Bu gerilemeden oda başkanları, belediye başkanları, siyasiler, bazı sivil toplum örgütlerinin de sorumluluğu var. Biz, iyiyi referans alacağız. Adana bugünkü durumunu hak etmiyor. Adana eski önemini yeniden kazanmalıdır. Çevre iller gelişiyor biz geriliyoruz. Herkes ortak bir zeminde buluşmalı, kentin gelişimi için ortak hareket etmeli. Ancak yerel yönetimdeki aktörlerin birlik, beraberlik ve uyum içerisinde çalışması o kenti yükseğe taşıyabilir. Adana'da yıllardır süregelen kavga, Adana'ya hiçbir fayda sağlamadı; sağlamaz da. Biz yönetimde olduğumuz sürece, hiçbir kavganın tarafı olmayacağız" ifadelerini kullandı.

Daha sonra panele geçildi. İlk olarak konuşan Prof. Dr. Türkoğlu, Çetin Yiğenoğlu'nun kitabını akademik açıdan incelemek adına defalarca okuduğunu kaydederek, "Son 40 yıldır, gazetecilik de dahil tüm mesleklerin ideallerinden çok ekonomiye dayalı olarak değişip, dönüşmesi yazılıp, konuşulmaya başlandı. Kentlilik, zaman mekan açısından çeşitli akademik değerlendirmelerle incelendi. Ben bu son 40 yıla baktığım zaman, yaratıcı bir yıkım görüyorum. Kent merkezlerinin değiştirilmesi buna bir örnek olabilir. Bir bireyin kente aidiyet duygusunun oluşması için, güven ve özgürlük gibi duyguların yanında maddi refahı çok önemli. Kentliliği, Yiğenoğlu'nun kitabından konuşacak olursak, kitapta vurgulanan klasik gazetecilik de yine bu güven duygusuyla ilişkilidir" diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Taylan Koç ise yerel yönetimler üzerinden Adana'daki belediyecilik anlayışını eleştirdi. Neoliberalizm ideolojisinin her kentte halkı sömürdüğüne dikkat ceken Koç, "Tam anlamıyla gölgesini satamadıkları ağacı kesiyorlar. Eskiden özelleştirme vardı. Şimdi özelle işbirliğine gidildi ve taşeron sistem hızla arttı. Yerel yönetim erkleri halk için değil, sermayeyi elinde bulunduran güç odakları için hizmet verir oldu. Yerel yönetimlerde demokrasiden bahsedebilmek, bu sistemle mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Son konuşmacı Av. Ali Ozanemre, tüm olumsuzlukların artık halk tarafından bilindiğinin altını çizdi. Demokrasi anlayışının hiçbir siyasi parti tarafından tam olarak benimsenip, uygulanmadığı belirten Ozanemre, bu anlamda Türkiye genelinde belediyecilik açısından olumsuz bir tablo ortaya çıktığını söyledi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çetin Yiğenoğlu Zeydan Karalar Seyhan Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024?
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title