Haberler

9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü

Salihli Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Yrd.Doç.Dr.Ufuk Berberoğlu, 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Salihli Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ufuk Berberoğlu, 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Berberoğlu, "Sigara kullanımı, başta kanser olmak üzere birçok önemli hastalığa yol açan, toplum sağlığını tehdit eden ve mutlaka mücadele edilmesi gereken bir halk sağlığı sorunudur. Tüm dünyada, en önemli önlenebilir hastalık nedenidir" dedi.

Berberoğlu, açıklamasına şöyle devam etti: "Bilindiği gibi ülkemizde kamuya açık olan kapalı alanlarda, 2009 yılından beri sigara içilmemektedir. İlçemizde de bu bağlamda denetimler yapılmaktadır. 2012 yılında, ilçe genelinde Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Belediye Zabıta Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi elemanlarından oluşan sigara denetim ekipleri tarafından 1879 denetim gerçekleştirilmiş ve bunun sonucunda 284 kişiye, 126 işletmeye para cezası verilmiştir. Bugüne kadar sigara ile mücadelede önemli işler başardık. 2009 öncesine göre hayal bile edemediğimiz noktadayız. Türkiye, Avrupa'da sigara ile mücadelede örnek gösterilen ülkeler arasındadır. Bunda, halkımızın mücadelenin tüm aşamalarına sahip çıkarak, kamu görevlilerine destek vermesinin önemi büyüktür. Vatandaşlarımıza, daha sağlıklı ve temiz ortamlar oluşturmak için desteğin artarak sürmesini diliyoruz. Tüm halkımıza gösterdikleri duyarlılık nedeniyle teşekkür ediyoruz. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ-WHO), 1987'yılından bu yana her yıl 9 Şubat'ı "Dünya Sigara Bırakma Günü" olarak ilan etmiştir. Bu yıl da 9 Şubat, sigarayı bırakmak isteyenler için önemli bir fırsat olacaktır. Salihli Devlet Hastanesi, bu konuda hizmet vermektedir. 2012 yılında sigara bırakma polikliniğine 462 başvuru olmuştur. Toplam 80 hastada olumlu sonuç alınarak sigarayı bırakmaları sağlanmıştır. Gelin bu kez, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde kendiniz, sevdikleriniz ve sizi sevenler için güzel bir karar alın ve sağlıklı bir yaşam için yeni bir başlangıç yapın ve sigarayı bırakın." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salihli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title