Haberler

5 milyon ata tohumu halka dağıtıldı

Güncelleme:

5 milyon ata tohumu halka dağıtıldı Rize'de toplanan 5 milyon ata tohumu Fındıklı ilçesinde imece usulü vatandaşlara dağıtıldı.

5 milyon ata tohumu halka dağıtıldı

RİZE - Rize'de toplanan 5 milyon ata tohumu Fındıklı ilçesinde imece usulü vatandaşlara dağıtıldı.

Rize'nin Fındıklı ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıldönümü nedeniyle Fındıklı Belediyesi ve Fındıklı Ziraat Odası tarafından halka imece usulünde 5 milyon ata tohumu dağıtıldı. Bu yıl 4'üncüsünün yapıldığı tohum dağıtma şenliği vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Tohum alabilmek için sıraya giren vatandaşlar elde ettikleri tohumları büyüttükten sonra tekrardan Ziraat Odasına götürerek bir dahaki yıl yapılacak etkinlik için tohumları toplanacak.

Bu yıl 5 milyon tohumun dağıtıldığını belirten Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy, "Bu yıl 4'üncüsünün düzenlendiği ata tohum takas etkinliğindeyiz. 2017 yılında ata tohumlarını toplamaya başladık. Topladığımız tohumları üretim alanlarında çoğalttıktan sonra ilk yıl 100 bin fide dağıttık. Daha sonra 500 bin tohum sonrasında 1 milyon tohum ve geçen yıl 2 milyon bu yılda 5 milyon tohum dağıtıyoruz. Atalık tohumu önemsiyoruz çünkü hibrit ve GDO'lu ürünler arasında ki farkı biliyoruz. GDO'lu ürünle ata tohumu arasında ki farkı biliyoruz. Ata tohumun hem vitamin olarak diğerlerinden çok yüksek olması. Aynı zamanda lif oranının yüksek olması ve önemlisi sürdürülebilir olması" ifadelerini kullandı.

Yapılan etkinlikleri gelenekleri sürdürmek için yaptıklarını ifade eden Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, "Bu yıl 4'ünsünü düzenlediğimiz tohum takas şenliği. Halkımızın ilgisi de yoğun oluyor. Aynı zamanda bugün Fındıklı'nın kurtuluşu onu da kutladık ama tabi eğlenceleri depremden dolayı iptal ettik. Bütün kaybettiğimiz değerlerin yakınlarının başı sağ olsun. Bugün tohum aynı zamanda gelecek demek. Tohum aynı zamanda özgürlük demek. Bizim geleneksel doğal tohumlarımızın yaşatılması lazım. Biz bu etkinlikleri geleneğimizi, geleceğimize taşımak için yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fındıklı Rize Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title