Haberler

2B Başvuruları Alınmaya Devam Ediyor

Güncelleme:

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, 2B arazisi kullanıcılarının satın alma başvurularının illerde defterdarlık, ilçelerde ise malmüdürlüklerince alınmaya devam ettiğini söyledi.

Antalya Defterdarı Hidayet Mat yaptığı yazılı açıklamada,2B arazisi kullanıcılarının 6292 sayılı kanuna göre satın alma başvurularının 7 Mayıs 2012 tarihinden itibaren il merkezinde defterdarlık, ilçelerde ise malmüdürlüklerince alınmaya devam edildiğini bildirdi.

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, 2B arazileri satın alma başvuru süresinin 30 Ekim 2012 tarihinde sona ereceğinden başvuru sürecinde son 40 güne girildiğini hatırlattığı açıklamasında, "Bu nedenle son günlerde oluşabilecek yoğunluk dolayısı ile yığılma ve kalabalığı önleme amacıyla Defterdarlık ve Malmüdürlüklerimizde Hafta sonu Cumartesi günleri de saat 9: 00- 13: 00 arasında 2B arazisi ile ilgili başvurular yapılabilecektir. Bunların yanında, 2B arazisi kullanıcısı vatandaşlarımızın satın alma başvurularını kolay ve hızlı bir şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla başvuru dilekçeleri, ilgili mahalle ve köy muhtarları ile işbirliği yapılarak il merkezinde Defterdarlık, ilçelerde ise mal müdürlüklerinde oluşturulan ekiplerimizce Ağustos ayında başlatılan, belirli bir program dahilinde mahalle ve köylere gidilerek mahallinde elden başvuru alınma uygulamasına 17 - 30 Eylül tarihlerinde devam edilecektir" ifadelerine yer verdi.

Kullanılan 2B arazilerinin ihalesiz doğrudan peşin ödemelerde yüzde 44, taksitli ödemelerde yüzde 30 indirimli satın alınması, son beş yıl için tahsil edilen ecrimisillerin satış bedelinden indirilmesi, satış bedellerinin, belediye mücavir alan sınırları içerisinde 3 yılda faizsiz 6 taksit, belediye mücavir alan sınırları dışında ise 4 yılda faizsiz 8 taksitte ödenebilmesi imkanları getirilerek 2B arazisi kullanıcılarına tarihi fırsat niteliğinde avantajlar sağlandığını belirten Mat açıklamasında şunları kaydetti:

"Bilindiği üzere yukarıda sayılan avantajlardan yararlanmanın ön şartı başvuruda bulunmaktır. 2B kullanıcıları belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan taşınmazlar için 2 bin TL, dışında olanlar için ise bin TL başvuru bedeli yatırarak başvuru yapmaktadır. Bu bedel satış bedelinden indirilmek üzere alınmakta olup satın alınmaktan vazgeçilmesi veya satın alma hakkının devir edilmesi durumlarında talep üzerine iade edilecektir. Bununla birlikte; 2B arazisi kullanıcıları başvuru bedellerini başvuru süresinin bitim tarihine kadar ödemek şartıyla başvuru bedeli ödemeksizin başvuruları kabul edilmektedir. Vatandaşlarımızca 2/B başvuru bedellerinin, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası tüm şubeleri ile Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü ve Malmüdürlüklerine yatırılabilmesi mümkündür." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hidayet Mat Türkiye Antalya Yerel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title