Haberler

Sarıyer Edebiyat Günleri başlıyor

Zeynep Özcan

Zeynep Özcan

Yazar ve Editör
19.09.2023 02:35

Eylül ayı yağmuru ve dökülen yaprakları beraberinde getirirken güzel şehrimiz İstanbul'u da edebiyatla buluşturacak. Sarıyer Belediyesi tarafından organize edilen Edebiyat Günleri 20 Eylül'de başlayıp ve 24 Eylül'e dek sürecek. Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı'nda kurulacak kitap fuarı, bizlere hayran olduğumuz eserlerin yazarlarıyla buluşma imkânı sunuyor.

Fuar vesilesiyle ülkemizin farklı kentlerinde yaşayan yazarlarla İstanbul'da buluşmak büyük bir mutluluk. Dört gözle beklediğim imza buluşmaları arasında Nobel Akademik Yayıncılık'tan çıkan Romandrama kitabının yazarı ve psikiyatr, ODTU Edebiyat Kulübü'nün kurucusu Şule İzgi Şahin Hoca'm var. 20 Eylül Çarşamba günü (Saat:13.00) gerçekleşecek imza buluşmasında aynı gün ve saatte yazar Melahat Atlamaz da Haiku türünün temsilcisi olan Bin Tarla Kuşu Dileği şiir kitabıyla yerini alacak.

Sarıyer Edebiyat Günleri başlıyor

21 Eylül Perşembe günü Sunay Akın, 22 Eylül Cuma Ayşe Kulin, 23 Eylül Cumartesi Ahmet Ümit, 24 Eylül Pazar Ali Bektaş, Murathan Mungan eserlerini okurları için imzalayacak.

Sarıyer Edebiyat Günleri'nde Avusturya Başkonsolosluğu Kültür Ofisi iş birliği ile açılan Stefan Zweig sergisini ziyaret edecek ve Şehir Hatları'nın Şiir Hatları'na dönüşmesine İstanbul Boğaz'ında tanık olacağız.

Sarıyer Edebiyat Günleri başlıyor

Açılışın ardından dileyen konuklar Oğuzhan Uğur ile soru cevap etkinliğine katılabilecekler. Türk edebiyatının kıymetli isimlerinden Latife Tekin'se dinleyicilerin huzurunda Pelin Özer'in "Yazı- Beden-Doğa" temalı sorularını yanıtlayacak.

21 Eylül Perşembe günü saat 18.00: Sunay Akın ile Yüz Yüze gösterisi,

22 Eylül Cuma saat 14.00: Ayşe Kulin'in "Cumhuriyet ve Vals" söyleşisi,

23 Eylül Cumartesi saat 17.00:Ahmet Ümit'in "Bir Aşk Masalı" söyleşisi ve saat 21.00: Ali-Aysun Kocatepe'nin Cumhuriyet Konseri,

24 Eylül Pazar 14.00: Şı·ı·r Dı·nletı·sı· "Uluslararası Şiirlerle Umut ve Barış Yolculuğu''

Moderatör / Tercüman: Bilgi Çengelli, Antreas Tsiakos-Yunanistan, Kathleen- Tillie Belçika, Kemal Beyatlı- Irak (Türkmen), Leyla Işık- Türkiye, Dr. Maria Miraglia İtalya, Roksana Xheka- Arnavutluk, Saverio Sinopoli-İtalya etkinliğinin ardından (Saat:15.30) Müjdat Gezen- İnteraktı·f Söyleşı· "Yüz Yüze'', (Saat: 17.00) Moderatör: Mustafa Çevikdoğan- Ayfer Tunç'la Edebiyat Serüveni Üzerine Söyleşi: "Saklı'dan Kuru Kız'a…" etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç Bey'e, belediye çalışanlarına ve emeği geçen herkese etkinliğe sayılı vakit kala şehrimizle edebiyatı buluşturdukları için teşekkür ederim. Festival havasında geçecek Edebiyat Günleri'ne şahitlik etmek çok keyifli olacak.

title