Haberler

Kitap Dergisi Ödülleri sahiplerini buldu

Zeynep Özcan

Zeynep Özcan

Yazar ve Editör
13.01.2024 02:38

Ekonomi Gazetesi-Kitap Dergisi'nin Yılın En İyileri ödül törenindeydim. Eski Maksim, şimdiki Sofitel Hotel'in nice anlara tanıklık eden sahnesi, anlamlı gecede buluşma noktamızdı.

Edebiyat, sanat, basın, yayın, iş ve gastronomi dünyasından birbirinden kıymetli isimlerin katıldığı törende, açılış konuşmasını Kitap Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Faruk Şüyün yaptı. Katılımcılara, yılın en iyilerine ve seçici kurul üyelerine müteşekkir olduğunu içtenlikle ifade eden Şüyün, Ekonomi Gazetesi Başyazarı Osman Arolat'ı: "Bir kitap dostuydu ve bu dostluğunu her zaman sürdürdü" sözleriyle anarak konuşmasını sonlandırdı.

Altı kategoride on beş ödül, yılın en iyilerine verildi

Gecenin ilk anonsunun gözlerimizi dolduracağından bihaberdik. Şubat ayında yaşanan depremin ardından tarifsiz bir felakete dönüşen süreçte, afetzedeler için çabalayan güzel kalplere Gastronomi Emek ve Dayanışma Özel Ödülü takdim edildi. İsimsiz kahramanlar adına şahane genç şefler Burak Tunuslı ve Yaren Bahçıvan, ödüllerini seçici kurul üyesi Ahmet Örs'ten aldılar.

Kitap Dergisi Ödülleri sahiplerini buldu


Gastronomi Kültürü Emek Ödülü, çalışmaları herkesçe takdir edilen Gastronometro ailesine layık görüldü. Ödüllerini Seçici Kurul Üyesi Zeynep Kakınç teslim etti.

Yılın Gastronomi Kitabı"Meyhane İhtisas Kitabı: A'dan Z'ye Meyhane: Nedir, Nasıl Çalışır" seçildi. Yayıncısı Melda Erçelikkan'a ödülünü Osman Serim verdi.

Edebiyat alanında seçilen yılın en iyileri

Kitap Dergisi Ödülleri sahiplerini buldu


Yılın Telif Polisiye İlk Roman Ödülü, Burak Akgüç'ün kaleminden çıkan "Eski Şehrin Gölgesinde" eserine yazar ve çevirmen Sevin Okyay tarafından sunuldu.

Yılın Telif Polisiye Kitabı Ödülü"KavgaZ/Çantacı" eseri seçildi. Yazar Algan Sezgintüredi ve Mesut Demirbilek'e ödüllerini, Yazar-Eleştirmen Erol Üyepazarcı takdim etti.

Kitap Dergisi Ödülleri sahiplerini buldu


Ekonomi Gazetesi Özel Ödülü' nün sahibi Murat Sağman oldu. Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ ve Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz, Murat Sağman'a ödülünü verdiler.

Yılın Kurumsal Yayınevi Ödülü'nü Vekam'a, İsmail Gülle ve Burak Önder sundu.

Entelektüel Birikime Katkı Ödülü, QNB Finansbank'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras'ın "Deneyimler-İnsan Paylaştıkça Çoğalır" kitabına Ayhan Yavrucu ve Vahap Munyar tarafından sunuldu.

Genç Kuşaklara Pusula Kitap Ödülü, "Aklınızda Bulunsun-İş İnsanları için Denemeler" kitabının oldu. Yazarı Bülent Eczacıbaşı yurt dışında bulunduğundan ödülü Emre Eczacıbaşı, Alarko Holding Yönetim Başkanı İzzet Garih ve Ekonomi Gazetesi&Kitap Dergisi Yazı İşleri Müdürü Handan Sema Ceylan'dan aldı.

Yılın Yayınevi Ödülü Jaguar Kitap'a layık görüldü . Kıymetli Editör-Yazar Sevengül Sönmez ile Başarsoft'un Kurucu Ortağı Alim Küçükpehlivan, Jaguar Kitap'ın Kurucusu Behlül Dündar'a ödülünü takdim ettiler.

İş Dünyasında Görsel Hafıza Ödülü' ne uygun bulunan eser "Alet İşler Dünyamızı Biçimlendiren Nesneler" oldu. Alper Kanca ve Nuri Tuna ödüllerini Dr. Fatoş Karahasan'dan teslim aldılar.

Yılın Çeviri Kitabı Ödülü"Günlük/1887-1925/1.Cilt" eserine verildi. Çevirmeni Orçun Türkay ödülünü WelD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özot ve seçici kurul üyesi Sırma Köksal'dan aldı.

Kitap Dergisi Ödülleri sahiplerini buldu


Yılın Telif Kitabı Ödülü Şule Gürbüz'ün "Kıyamet Emeklisi" kitabına, Aysberg Basın Yayın Ajans Başkanı İlker Altun ve seçici kurul üyesi Metin Celâl tarafından verildi.

Ömür Boyu Emek Ödülü' nü Necati Tosuner'e, Tüyap Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal ve Ekonomi Gazetesi Başdanışmanı Rüştü Bozkurt sundu. Gülümseten hatıralarla dolu konuşmasının ardından salonda alkışlar dinmedi.

Törenin ardından fuayede verilen kokteyl, keyifli anlara ve buluşmalara gebeydi. İmza attığı işleri heyecanla takip ettiğim, öğrencisi olmayı büyük bir şans saydığım, Editör-Yazar Sevengül Sönmez Hoca'mı görmek, sohbet etmek gecenin en güzel anlarındandı.

Beze Group Başkanı ve Kurucusu Bengü Bilik Hanım'ın nazik daveti üzerine katıldığım törende, Karagöz Sanatçısı Cengiz Özek, Bir Adım Sağlık Kurucusu Ayşe Şengel ve Pozitera Group Kurucusu Birol Şengel'le buluşmak çok güzeldi.

Kitap Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Faruk Şüyün'a ve bu anlamlı gecede emeği geçenlere teşekkürlerimle…

Zeynep Özcan

title