Haberler

Marka Kadınlar Özel Röportaj-Sunucu/Moderatör Didar Üstün

Bahar Aray

Bahar Aray

Brand Teller Marka Stratejisti - Danışman / Aray Strateji
08.01.2021 01:56

Marka Stratejisti Bahar Aray'ın hazırlamış olduğu "Marka Kadınlar" röportaj serisinin konuğu, başarılı sunucu ve moderatör Didar Üstün. Didar Üstün 10 yıllık televizyonculuk ve sosyal medya serüveninde, kızı, köpeği ve kedileri ile olan yanı sıra, sosyal sorumluluk bilinciyle gerçekleştirdiği ve uzman konuk seçimleriyle yaptığı programlarla kayda değer projeler gerçekleştiriyor. Türkiye'nin fenomen ''Marka Kadın''ı Didar Üstün ile ''Marka Kadınlar'' bölümümüzün yeni röportajını gerçekleştirdik.

1- ''Marka Kadın'' olmak, bu tanım sizin için ne ifade ediyor?

Hayal eden, kurduğu hayallerin peşinden giden ve çalışarak bunları gerçekleştirendir. Marka Kadın bir kadın olarak da, toplumun yapısıyla doğrudan ilişkili ve orantılıdır. Çünkü bir toplum anlayışında, kadınlar her zaman eğitmen ve rehber olarak öne çıkmaktadır.

2- Bir iş kadını için ''Başarı''nın tanımı ne olmalıdır? Siz başarıyı nasıl tanımlıyorsunuz?

Öncelikle kendimize sormamız gerektiğini düşünüyorum…Bizim için başarı ne olmalı? Ve sorumuzun cevabını bulduğumuz zaman başarının ilk adımını atmış oluyoruz!!! Nasıl mı? Başarılı olmak isteyen insan öncelikle kendi nedenine karar vermeli. Nedenini bulduğumuz zaman bir hedef kazanmış oluyoruz. Hedef belirlemek ise hayaller kurduruyor. Hayaller umut veriyor, karşımıza çıkan güçlükleri aşmak için motivasyonumuzu arttırıyor. Hedefsiz ve hayalsiz hiçbir işte başarılı olamayız. Hayalleri için tutkuyla çalışan insan her zaman başarıya ulaşır. Siz içinizde o içten doğması gereken mutluluğu hissedemezseniz o işe sevgi ile gidebilir misiniz? Önce ulusal kanalda, eş zamanlı olarak sosyal medyada benim için önemli olan çocukların gelişimine ve annelerin bilinçlenmesine fayda sağlayacak paylaşımlar yapabilmektir. Bu mecrada ''Annelik'' tarafım ağır basmakta. Örneğin kızıma kullanmadığım hiçbir şeyi takipçilerime önermiyorum. Benim için olumlu ve olumsuz yanlarını olağanca doğallıkla paylaşmayı tercih ediyorum. Bunu da kişisel başarım olarak görüyorum.

3- Marka, değer, emek…. Bu üç kelimeyi sizin görüşünüzle okuyucularımızla paylaşmak istersek, bize cümlenizi yazar mısınız?

Marka, kişinin kimliğini yansıtan "Parmak İzidir."

Değer, bireyin çevresiyle etkileşimi sonucunda içselleştirdiği, toplum tarafından en iyi, en doğru ve en faydalı olduğu kabul edilen davranış prensipleridir.

Emek; insanın, hayalleri için gerçekleştirdiği bilinçli ve yararlı çalışmadır.

4- Karşınızda kendisine güvenmeyen ve potansiyelinin farkında olmayan bir kadın gördüğünüzü düşünün. Haydi ona ilham verelim. Ne söylersiniz?

Kadınlar için belirlenen bir hayat var. Ve içinde olması gerektiği düşünülen bir kalıp. Ama en önemlisi sizin istekleriniz var, hayalleriniz ve bir ruhunuz var. O yüzden önce güçlü bir duruş sergilemeli ve sonrasında hayallerinizin peşinden gitmelisiniz.

Ve benim formülüm...Kendimi olumsuz düşüncelere dalmış bulursan

"uyan ve cümleleri dile getiriş biçimini değiştir" diyorum kendime...Çünkü beyin kurduğun cümleye sonunda alışır ve seni o cümlelerdeki gibi bir tipe dönüştürür.

5- Markanız ile ilgili ne söylensin, nasıl konuşulsun istersiniz?

Tabii ki annelerin iç sesi olarak konuşulmaya devam etmek. Anne ve çocuk programları yaptığım için yine annelerin sesi olmaya devam etmek istiyorum. Annelerin kafasında oluşan soru işaretlerini, programıma aldığım uzman konuklarla yanıtlamaya devam edeceğim. Ayrıca "sosyal sorumluluk bilinci'' benim için çok ayrı bir nokta. Ve bence hepimiz bu görevle dünyaya geliyoruz. Profesyonel olarak hizmet verdiğim bir alan olan sunuculuk ve moderatörlüğüm tarafında, ruhumu besleyen işler de yapmak beni ayrı bir yere götürüyor. En son Parıltı Derneği gecesinin moderatörlüğünü yaptım ve orada olmanın binlerce çocuğa dokunduğunu bilmek paha biçilemez.

Bahar Aray Diğer Yazıları

Bir Kadın Çok Kadındır...

Bir Kadın Çok Kadındır...

Bir Kadın Çok Kadındır!

Merhaba… Türkiye'nin ilk ve tek kadın Brand Teller'ı, kişisel ve kurumsal marka hikayeleri anlatıcısı olarak bu..

Mutlu Yaşamların Marka Kadını Burcu Yarapsanlı Zayim

Mutlu Yaşamların Marka Kadını Burcu..

Fazla naif, fazla içten, fazla hassas… Bir o kadar net, dirayetli, çetin ceviz… Burcu Yarapsanlı Zayim'den bahsediyorum. Tekirdağ'da Mutlu Yaşam..

Marka Kadınlar Özel Röportaj-Havacılığın Marka Kadını Burcu Doğantekin

Marka Kadınlar Özel Röportaj-Havacılığın..

title