Haberler

Yemek Borusu Kanseri Nedeniyle Kaybettiği Annesinin Anısına Dünya Turuna Çıkan Bisikletçi

Güncelleme:

Yemek borusu kanseri nedeniyle annesini kaybeden Ersin Vural, İstanbul'dan başlayarak dünya turuna çıktı. İpekyolu üzerinden Çin'e gitmeyi hedefleyen Vural, Türkiye'deki turunu Van'da tamamladı. Vural, tarihi İpek Yolu'nu kullanarak seyahatine devam edeceğini belirtti.

Yemek borusu (özofagus) kanseri nedeniyle kaybettiği annesinin anısına İstanbul'dan başlayarak dünya turuna çıkan 40 yaşındaki Ersin Vural, İpekyolu üzerinden Çin'e gitmeyi hedefliyor.

Dünyayı bisikletle dolaşmak için 12 yıl boyunca çalıştığı çelik halat fabrikasından istifa eden ve 90 gündür pedal çeviren Vural, Türkiye'deki turu kapsamında Van'a ulaştı.

Yolculuk sırasında konaklama sorunu yaşamadığını belirten Vural, gittiği yerlerde insanların kendisine yardımcı olduğunu, yakın ilgi gösterdiğini söyledi.

Tarihi yerleri gezebilmek için gittiği şehirlerde en az 2 gün konakladığını ifade eden Vural şöyle konuştu:

"Türkiye seyahatimi Van'da bitiriyorum. Akdamar Adası ve Van Kalesi'ni görmenin mutluluğunu yaşadım. Anneme kanser teşhisi konulduğunda son evredeydi. Annemin son zamanlarını mutlu geçirebilmesi için sürekli geziyorduk ve bana 'Hayatım boyunca gezmediğim kadar gezdim.' demişti. Annemin söyledikleri beni çok etkilemişti, o gün kendime bir söz verdim ve gezmeye başladım İlk gezimi 2019'da Azerbaycan'a gerçekleştirdim fakat o dönem çalıştığım için dönmek zorunda kaldım. O gün kendime bir söz verdim ve geriye dönmemek üzere bu yola devam edeceğim dedim."

Bundan sonra seyahatine tarihi İpek Yolu'ndan devam edeceğini anlatan Vural, "Tarihi İpek Yolu'nda sadece alışveriş yapılmıyordu, bu yolu kullananlar kültürlerini de götürüyorlardı. Ben de tarihi yerleri ve kültürleri görmek için bu güzergahı tercih ettim. Eski zamanlarda develeri kullanıyorlardı, develerin yerini bisikletler aldı." diye konuştu.

Vural vize işlemleri için İstanbul'a döneceğini dile getirdi.

Kaynak: AA / Yaşam

Ersin Vural İpek Yolu İstanbul İpekyolu Türkiye Dünya Van Seyahat Turizm Sağlık Yaşam Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MAÇI NEREDE OYNANACAK? ZTK hangi statta ne zaman oynanacak? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 2024'te En Kolay İş Bulan Meslekler Hangileri? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR? Çikolata kisti (Endometriozis) neden olur, belirtileri neler? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 13 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 14 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Mayıs burç yorumları nedir? Kişisel farkındalık nasıl artırılır? Farkındalığı artırmak için neler yapılabilir? A101 AKTÜEL KATALOĞU 13-16 MAYIS | A101'e gelen ürünler! A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! ZTK maçı ne zaman oynanacak? #9917 Ziraat Türkiye Kupası Beşiktaş- Trabzonspor maçı ne zaman?
Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title