Haberler

Sinop Osmaniye Mahallesi Yıllardır Asfalt Bekliyor

Güncelleme:

Sinop merkeze bağlı Osmaniye Mahallesi sakinleri, 5 yıldır asfalt yol talep ediyor. Öğrencilerin yürüyerek okula gitmek zorunda kaldığı mahallede, servislerin girememesi büyük bir sorun oluşturuyor. Mahalle sakinleri yetkililerden yardım bekliyor.

Sinop merkeze bağlı Osmaniye Mahallesi sakinleri 5 yıldır asfalt yol bekliyor. Servislerin mahalleye girememesinden dolayı öğrenciler yürüyerek okula gitmek zorunda kalıyor.

Sinop Merkez Osmaniye Mahallesi Gidre Sokak'ta oturan vatandaşlar, yetkililerden yardım bekliyorlar. Evlerinin yollarında asfalt bulunmayan vatandaşlar, yağmur ve kar gibi zorlu hava koşullarında büyük zorluk yaşıyor. Özellikle öğrencilerin ve sabah işe gitmeye çalışan hane sahipleri, hem eğimli hem de taşlı yolda arabalarıyla yol almakta zorlanırken, sabah okula gitmeye çalışan çocuklar da yol çilesi çekiyor. Servis şoförü aracını çıkartamayacağını düşünerek minibüsü indirmek istemiyor. Mahalle sakinleri daha önce yetkililere başvurduklarını ancak hiçbir netice alamadıklarını söylüyor. Zaman zaman yola taş döküldüğünü söyleyen mahalle sakinleri, taşların yağmurlu havada akıp gittiğini, bunun bir çözüm olmadığını tek çözümün sıcak asfalt olduğunu ifade ediyor. Mahalle sakinleri ümitlerini koruyarak yardım beklemeye devam ediyor çünkü hemen karşılarındaki mahallenin yolu da kendi yolları gibi taşlar ile kaplıyken asfalt yapılmış olması onları hala ümitlendiriyor. Yetkililerden yardım bekleyen mahalle sakinleri, acilen karşı mahalledeki gibi sıcak asfalt yapılmasını bekliyor.

Araba çıkmıyor, öğrenci servisi gelmiyor

Mahallede sakinlerinden Seyhan Koca, yaşadıkları zorlukları anlattı. Koca yaptığı açıklamada, "Buradaki şikayetimiz yol. Yolun halini görüyorsunuz. Eşim traktör ile yolu düzeltmeye çalışıyor. Yağmur olduğu zaman sel olan taşları götürüyor. Buraya kadar taş döküyorlar, fakat buradan daha ilerisi daha berbat bir yol. Biz buranın asfalt yapılmasını istiyoruz. Buraya araba çıkmıyor, ayrıca öğrenci servisi buraya gelmiyor. Yol böyle olduğu için zaten arabalar zor çıkıyor. Taş döktükleri zaman yolun yarısına kadar döküyorlar, diğer yarısı duruyor. Greyderin ağzının büyük olduğunu söylüyorlar. Biz bu yolu yapmaları için uğraşmalarını istiyoruz. Biz yıllardır uğraşıyoruz, bir sonuç alamadık" dedi.

Okula giden çocuğunun yağmurlu günlerde yaşadığı zorlukları anlatan Koca, "Çocuğum okula gidiyor. Okul servisi yol bozuk diye aşağıya inmiyor. O yüzden çocuk yukarı çıkmak zorunda kalıyor. Yağmurda durak yok, çocuk yağmurda okul servisini bekliyor. Böyle sıkıntılarımız var. Yolumuzun yapılmasını ve yetkililerden yardım bekliyoruz. Karşı mahalledeki asfaltı gördünüz. Oradaki gibi sıcak asfalt yapılmasını istiyoruz. Çakıl dökmeleri fayda vermiyor, yağmur yağdığı zaman sel alıp götürüyor" diye konuştu.

Daha önce gerekli yerlere yardım çağrısında bulunduklarını fakat hiçbir netice alamadıklarını söyleyen Gülhan Koca, "Torunum yağmurlu havalarda yukarı çıkıyor. Yağmurda ıslanarak servise biniyor. Servis buraya kadar inmiyor, çünkü yol bozuk ben oraya inip çıkamam diyor. Yukarıdaki haneler zaten asfalt kenarındalar, buranın da yolunun yapılmasını onlar da istemiyor. Her yere yardım çağrısında bulunuyoruz, hiçbir yerden yardım gelmiyor" şeklinde konuştu.

"Karşı mahalleye 1 kişi için asfalt yapıldı, bu tarafa yapılmıyor"

Karşı mahallede sadece bir bina olmasına rağmen yola sıcak asfalt yapıldığına dikkat çeken Koca, "Karşı mahalleye 1 kişi için asfalt yapıldı. Bu tarafa yapılmıyor. Artık neden yapılmıyor, onu bilemiyoruz. Bir kişi oraya daha yeni ev yaptı, hemen asfalt yapıldı. Hemen kepçe geldi, greyder geldi oraya ama bizim buraya yol açılsın, yolu düzlesinler diye greyder istediğimiz zaman bile gelmiyor" ifadelerinde bulundu. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Osmaniye Sinop Eğitim Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title