Haberler

Öğrenciler Çalıştı, Engelliler Sevindi

Fırat Üniversitesi’nde (FÜ) bir grup öğrenci, öğretim üyelerinin de desteğiyle hazırladıkları proje kapsamında hayırseverlerden elde ettikleri 35 akülü ve tekerlekli sandalye ile engellileri sevindirdi.

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) bir grup öğrenci, öğretim üyelerinin de desteğiyle hazırladıkları proje kapsamında hayırseverlerden elde ettikleri 35 akülü ve tekerlekli sandalye ile engellileri sevindirdi.

FÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Rehberliği'nde öğrenim gören öğrenciler, engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için öğretim üyeleriyle birlikte proje hazırladı. Öğrenciler ilk önce akülü ve tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engellileri belirledikten sonra yardım sevenlerle temasa geçti. Hayırseverler ile ATV'den destek alan öğrenciler 35 adet tekerlekli sandalye temin etti. Temin edilen tekerlekli sandalyeler düzenlenen törenle engellilere dağıtılırken, FÜ Kültür Park'da yapılan törene Rektör Porf. Dr. Kutbeddin Demirdağ, öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileler katıldı.

Öğrencilerin yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren FÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat Çolak, "Üniversitemizin Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Rehberliği öğrencileri çabalarıyla bir araya geldik. Toplumun dertlerini dertlenerek sıkıntılarını paylaşarak azaltma hissiyatıyla hareket eden öğrencilerimiz bir kampanya başlatarak engelli çocuklarımızın tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılamak üzere akülü ve tekerlekli sandalyeler temin etmiş bulunuyorlar. Temin konusunda yardım eden vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. ATV ekibinin de büyük katkıları olmuştur bunu özellikler belirtmek istiyorum. Bu tür duyarlılıkları toplumun göstermesi, sıkıntıların azalmasına vesile oluyor. Faaliyette bulunan gençlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Çabayı gösteren öğretim görevlisi, öğrencilere ve katkı veren hayırseverlere teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise akülü ve tekerlekli sandalyelerin bir nebze de olsa engellilerin hayatlarını kolaylaştıracaklarını belirterek, emek verenleri tebrik etti.

Daha sonra engellilere tekerlekli sandalyeleri sırayla verildi. Sandalyelerini alan bazı çocukları sevinçlerini hem gülümseyerek hem de el sallayarak dile getirdi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Kutbeddin Demirdağ Fırat Üniversitesi Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title