Haberler

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika'dan gelen ve önümüzdeki günlerde Türkiye'de etkisini gösterecek olan çöl tozları hakkında uyarılarda bulundu. 44 ile toz taşımını sebebiyle sarı uyarı yapıldı.

Kuzey Afrika'dan gelen ve geçtiğimiz günlerde Güney Yunanistan'ın üzerindeki gökyüzünün turuncu renk almasına neden olan toz bulutları, şimdi de Türkiye'de etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün için 44 ile sarı uyarı yaptı.

İŞTE SARI UYARI YAPILAN 44 İL

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Kahramanmaraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Şanlıurfa, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce.

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Sahra Çölü'nden gelen toz bulutunun Avrupa'ya taşınması başta Türkiye ve Yunanistan olmak üzere birçok güney Avrupa ülkesinde gökyüzünün turuncuya dönüşmesine ve hava kalitesi ile görüş mesafesinin düşmesine neden oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'de de etkili olan toz taşınımı ile ilgili uyarılarda bulundu.

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

TÜRKİYE'DE 3 GÜN ETKİLİ OLACAK

Tekirdağ üzerinden Türkiye'ye giriş yaparak yurdun batı kesimini etkisi altına alan çöl tozunun etkisinin İstanbul'da 3 gün daha süreceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

"SAĞLIK AÇISINDAN ÇOK ZARARLI"

Birkaç sene önce yoğun olarak çöl tozlarının geldiğini hatırladığını ifade eden Mustafa Baran, " Sabah kalktığımızda arabalarımızın üzeri görünmez oluyordu. Sağlık açısından çok zararlı olduğunu biliyorum. Gelince evden çıkmayacağız herhalde. Kesinlikle maske takılması gerekiyor. Sadece çöl tozları ile alakalı değil günlük hayatımızın içinde insanların yoğun olduğu yerlerde takılması gerekiyor. Ben etkilenmedim ama etkilenen dostlarımız oldu" diye konuştu.

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

"MİSAFİRLİĞE GİDENLER NEFES ALAMIYORLAR, GERİ DÖNÜYORLAR"

Sahilde bisikleti ile gezerken çöl tozlarından etkilendiğinin belirten Fahrettin Güden, "Ben her sabah bisiklet ile 50 kilometre yol yaparım. Akşam eve gittiğim zaman saçlarım toz içerisinde olur. İçki ve sigara kullanmadığım için öksürük problemim yok ama benim hanımımda var. Anadolu tarafından buraya misafirliğe gelenler nefes alamıyorlar geri dönüyorlar. Kızımın arabalarının üzeri bembeyaz oluyordu. İstanbul'un kirliliği çok kötü" dedi.

Çöl tozlarının ne olduğunu bilmediğini ifade eden Halil Hayırlıoğlu, "Arabaların üzerinde sapsarı toz olduğunu gördüm. Ne olduğunu bilmiyorum. Arabanın üzerinde sildikten sonra bende merak ettim ne olduğunu. Benimde oldukça dikkatimi çekti" diyerek sözlerini tamamladı.

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

"HERKESİ ETKİLİYOR, BAZEN NEFES ALIRKEN BİLE ZORLANIYORSUN"

Ailesi ile birlikte sahilde gezdiklerini çocuğunun çöl tozlarından etkilendiğini söyleyen Naim Uludağ, "Arabanın üzerinde kolaca belli oluyor. Her yıl oluyor alıştık artık. Beni fazla etkilemiyor ama çocukları etkiliyor. Çocuklarımın burnu tıkanıyor. Burnundan nefes alamıyor, ağzından alıyor. İkisini de etkiliyor zor bur durum. Kimse maske ile dışarı çıkmak istemez. Herkesi etkiliyor, bazen nefes alırken bile zorlanıyorsun" dedi.

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kuzey Afrika Türkiye Afrika Çöl Çevre Sağlık Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (15)

Alkurt:

Kıyamet alametleri . Herkes kendini toparlasin.

58
54
yanıtYanıtla
JY:

CENNET CEHENNEM AHIRET KIYAMET BUNLARIN HEPSI CAHIL INSANLARI KONTROL ALTINDA TUTMAK SOMURMEK ICIN UYDURULMUS YALANLARDIR INANMAYIN.

yanıt47
yanıt243
Vatandasin Biri:

@JY : ATEŞ SENİ CAGİRİYOR.. UMARİM ALLAH'A İMAN EDERSİN

yanıt134
yanıt25
Sana ne adimdan:

@JY Rabbim hidayet etsin.....Vardiginda görürsün....

yanıt54
yanıt17
Simge:

JY cahil olduğun hiç dini bir kitap okumadığın o kadar belli ki birde bu cahilliğini yaymaya çalışıyorsun ama akıllı bir insan sana sadece güler geçer çünki bilgisiz kaldığın her konuşmanda çok belli. Yazık her dini kitapta yazılı olanlara yok diyorsun bu kadar doğa harikası şeyleri bir insanın veya başka bir canlının yapabileceğine inanman da ayrı bir cahillik tabi..

yanıt72
yanıt22
Ender YILDIRIM:

işte islamı cehalet dini olarak gösteren bir cühela daha. toz aşınımlarının doğa için faydasını oku araştır sonra konuş. her gördüğünüze kıyamet alameti demeniz cahilliktir.

yanıt39
yanıt2
ASar Gnc:

JY yazik sana be. Kurani Kerimin Mealini acip 1 kez okusan keske yoksa böyle bombos kalacaksin. Kuranda ,simdiki zamandaki bilim adamlarin buldugu okadar cok bilgi varki. Adamlar bugünden müslüman olmaya karar veriyor zaten. Ama ilk sart Akil tabii. oda herkesde yok.

yanıt19
yanıt14
Yeni Cihaz:

Hadîste var ki: "Hattâ deniz dibindeki balıklar dahi günahkâr ve zalimlerden şekva ediyorlar ki onların yüzünden yağmur kesilir hattâ bizim de nafakamız azalır." derler. Evet, bu zamanlarda öyle günahlar, zulümler oluyor ki rahmet istemeye yüzümüz kalmıyor; masum hayvanlar da azap çekerler. Emirdağ Lâhikası 1

38
16
yanıtYanıtla
faruk merttürk:

Bereket bu bereket.

14
4
yanıtYanıtla
Marko Apostolidis:

kuran... din hakkında (üç din olarak) tartışmayın, sevap etmekte yarışın...

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title