Haberler

Kırklareli'de Geleneksel Yöntemlerle Pul Biber Üretimi

Güncelleme:

Kırklareli'nin Vize ilçesinde Güneydoğu Asya'dan Akdeniz'e kadar birçok kültür mutfağında önemli yere sahip baharatlardan olan pul biber, birçok aile tarafından geleneksel yöntemlerle kendi evlerinde yapılıyor. İlçe Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu, üretici kadınlara teşekkür etti.

Kırklareli'nin Vize ilçesinde Güneydoğu Asya'dan Akdeniz'e kadar birçok kültür mutfağında önemli yere sahip baharatlardan olan pul biber, birçok aile tarafından geleneksel yöntemlerle kendi evlerinde yapılıyor.

Güneydoğu Asya'dan Akdeniz'e kadar birçok kültür mutfağında önemli yere sahip baharatlardan olan pul biber, birçok aile tarafından geleneksel yöntemlerle kendi evlerinde yapılıyor. Bu geleneksel yöntemlerle üretimi yapılan pul biberin, tadını özel kılıyor. Geleneksel üretim; biber hasadı, kurutma, öğütme ve eleme gibi birçok aşamadan oluşuyor.

Vize Tarım ve Orman İlçe Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu ve İlçe Müdürlüğü teknik personeli, ilçenin Doğanca köyünde geleneksel yöntemlerle pul biber yapmakta olan Şengül Varol'u ziyaret etti. Ziyarette üretim aşamaları incelenerek, kadın elinin değdiği her şey gibi kültürlerin özünden gelen bu lezzetin de yine kadın elinde geleneksel yöntemle tatlandığına değinildi.

İlçe Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu, Cumhuriyet'in 100. yıl sevincini yaşamakta olan üretici Şengül Varol'a ve diğer üretici kadınlara ithafen, "Geçmişten günümüze çalışan üreten tüm kadınlar Cumhuriyet'in temel taşlarından biri olmuş ve bundan sonra da Cumhuriyetimizin daha ileri taşınmasında büyük katkıda bulunacaktır" dedi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Güneydoğu Asya Kırklareli Akdeniz Gürsu Gürsu Aile Vize Kadın Yaşam Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bursa'da şiddet gören kız kardeşlerini kurtarmak isteyen 2 kardeş, damat tarafından katledildi

Bursa'da şiddet gören kız kardeşlerini kurtarmak isteyen 2 kardeş, damat tarafından katledildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title