Haberler

Kilis'te depremzedeler için köy evleri inşa ediliyor

Güncelleme:

Kilis'in Musabeyli ilçesinde depremzedeler için yapılan 3+1 köy evlerinin inşası hız kesmeden devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Kilis'in Musabeyli ilçesinde Bozkaya, Delifakı Karadut ve Çınar kırsal mahallelerinde köy evlerinin inşaatı devam ediyor. Evleri yıkılan ya da ağır hasar alan afetzedeler için yapımına başlanan konutlar, yöresel mimariye uygun 93 köy konutunun inşası sıcak hava şartlarına rağmen, farklı noktalardan gelen inşaat ustalarıyla vardiyalı olarak inşasına devam ediliyor. Ailelerini depremzedeler için geride bırakıp aylardır burada çalıştıklarını ifade eden inşaat ustaları, kötü günleri geride bırakıp yeni sayfa açmaları için afetzedelere sağlam ve bir o kadar da gönül rahatlığıyla yaşanabilecek köy evleri yaptıklarını dile getirdi. Samsun'dan 16 arkadaşı ile birlikte depremzedelere köy evleri yapmak için Kilis'e geldiklerini aktaran inşaat ustası Onur Aşır, 'Usta olarak ailemden çok uzak bir yere gelerek depremzede kardeşlerimize köy evleri yapmaya geldik. 4 yaşında bir kızım var ve onu çok özledim. Özlemimizi sadece telefonla konuşarak giderebiliyoruz. Önceliğimiz afetzedeler' dedi. Musabeyli ilçesinin 3 ayrı mahallesinde yapılan 3+1 köy konutlarının Nisan 2024 tarihinde teslim edileceğini aktaran şantiye şefi Eser Sevinç, 'Kilis Musabeyli ilçesi 3 ayrı köyde toplam 90 personel ile 93 adet köy evi yapıyoruz. Gece gündüz demeden ciddi şekilde efor sarf ederek inşaatları hızlı ve sağlam şekilde yapmak için yoğun tempo üretiyoruz. Herhangi bir problem çıkmazsa 2024'ün Nisan ayında köy halkına köy evlerini teslim edeceğiz' diye konuştu.

Kilis'in Musabeyli ilçesinde depremzedeler için yapılan 3+1 köy evlerinin inşası hız kesmeden devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Kilis'in Musabeyli ilçesinde Bozkaya, Delifakı Karadut ve Çınar kırsal mahallelerinde köy evlerinin inşaatı devam ediyor. Evleri yıkılan ya da ağır hasar alan afetzedeler için yapımına başlanan konutlar, yöresel mimariye uygun 93 köy konutunun inşası sıcak hava şartlarına rağmen, farklı noktalardan gelen inşaat ustalarıyla vardiyalı olarak inşasına devam ediliyor. Ailelerini depremzedeler için geride bırakıp aylardır burada çalıştıklarını ifade eden inşaat ustaları, kötü günleri geride bırakıp yeni sayfa açmaları için afetzedelere sağlam ve bir o kadar da gönül rahatlığıyla yaşanabilecek köy evleri yaptıklarını dile getirdi.

Samsun'dan 16 arkadaşı ile birlikte depremzedelere köy evleri yapmak için Kilis'e geldiklerini aktaran inşaat ustası Onur Aşır, "Usta olarak ailemden çok uzak bir yere gelerek depremzede kardeşlerimize köy evleri yapmaya geldik. 4 yaşında bir kızım var ve onu çok özledim. Özlemimizi sadece telefonla konuşarak giderebiliyoruz. Önceliğimiz afetzedeler" dedi.

"Yapılan köy evleri Nisan 2024'te teslim edilecek"

Musabeyli ilçesinin 3 ayrı mahallesinde yapılan 3+1 köy konutlarının Nisan 2024 tarihinde teslim edileceğini aktaran şantiye şefi Eser Sevinç, "Kilis Musabeyli ilçesi 3 ayrı köyde toplam 90 personel ile 93 adet köy evi yapıyoruz. Gece gündüz demeden ciddi şekilde efor sarf ederek inşaatları hızlı ve sağlam şekilde yapmak için yoğun tempo üretiyoruz. Herhangi bir problem çıkmazsa 2024'ün Nisan ayında köy halkına köy evlerini teslim edeceğiz" diye konuştu. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Kahramanmaraş Musabeyli Samsun Çınar Kilis İnşaat Yaşam Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Bakmadan Geçme

20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır? Sultan Sarması tarifi, nasıl yapılır? 21 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Mayıs burç yorumları nedir? Emekli Temmuz maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Emekli maaşına zam yapılacak mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 20 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Kurbanlık hayvanı elektrik veya narkozla bayıltarak kesmek caiz midir? Hareket Proje halka arz sonuçları açıklandı mı? #128226 Hareket Proje halka arz kaç lot verdi? BUGÜNKÜ ALTIN FİYATLARI #129689 Çeyrek altın, gram altın ne kadar? 20 Mayıs altın fiyatları ne kadar oldu? Microsoft Office ücretsiz kullanma nasıl yapılır? İztuzu Plajı nerede? Dalyan İztuzu Plajı'nda neler yapılır?
Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title