Haberler

İstanbul'da Kuvvetli Yağışlar Sonrası Alınan Tedbirler İşe Yaradı

Güncelleme:

İstanbul'da sabaha kadar etkili olan kuvvetli yağışlar sonucunda alınan tedbirler sayesinde ciddi bir olumsuzluk yaşanmadı. Yağışların devam etmesi bekleniyor.

Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamaya göre, sabaha kadar etkili olan kuvvetli yağışlarda İstanbul'un farklı bölgelerine 20 kg ila 221 kg arası yağış düştü. Alınan tedbirlerle yağış sebebiyle İstanbul geleninde ciddi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Kuvvetli sağanak, sabaha kadar etkili oldu. İstanbul'un farklı bölgelerine 20 kg ila 221 kg arası yağış düştü. En fazla yağış, Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinde gözlendi. Dün sabah sabah saatlerinden itibaren başlayan ve bu sabah saatlerine kadar aralıklarla süren yağış özellikle Arnavutköy ve Başakşehir'in yanı sıra Çatalca, Silivri, Şile, Pendik ve Kadıköy ilçelerinde etkili oldu. Alınan tedbirlerle yağış sebebiyle İstanbul genelinde ciddi bir olumsuzluk yaşanmadı.

YAĞIŞLAR SÜRECEK

Sabaha karşı Avrupa yakasının Batısında ve Anadolu yakasının tamamında etkili olmayan başlayan yağmurun, akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. AKOM'dan yapılan açıklamada, yarın da etkisini sürdürecek yağışlı hava sebebiyle bazı bölgelerin yer yer saatte 100 kg üzerinde yağış alabileceği belirtildi. İstanbulluların dikkatli olmaları mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamaları istendi.

İBB EKİPLERİ GÖREV BAŞINDA

İBB birimleri bugün de sahada alarm durumunda görev yapmayı sürdürecek. İtfaiye,İSKİ, Yol Bakım, Atık Yönetimi, İSTAÇ, Zabıta,Park Bahçeler, İBB Trafik,Halkla İlişkiler, İşletmeler (Lojistik) Sosyal Hizmetler, Veteriner Hizmetleri, İGDAŞ,İETT,Metro İstanbul ekipleri görevlerinin başında olacak.

OLUMSUZLUKLARA ANINDA MÜDAHALE EDİLİYOR

İtfaiye 234 motopomp (su tahliye makinası), 586 dalgıç pompa ile İSKİ ekipleri 86 motopomp, 2 sel modülü, yol bakım ekipleri 92 motopomp, park bahçeler ekipleri de 10 motopompla olumsuzluk yaşanan noktalara müdahale ediyor.

Gece boyu ve bu sabah aralıksız çalışan ekipler mangal ve su giderlerinin tıkanmasını önlemek için sürekli temizlik yaptı. Otoyol ve bağlantı yolları kenarları temizlendi, giderler açıldı. Mazgallar temizlendi. Alınan tedbirler sonuç verdi. İstanbul geleninde aralıksız yağışa rağmen ciddi bir sıkıntı yaşanmadı.

Kaynak: ANKA / Yaşam

İstanbul Yaşam Haberler

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Bakmadan Geçme

Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title