Haberler

Hurdaya gidecek malzemeler tablolarda hayat buluyor

Güncelleme:

Hurdaya gidecek malzemeler tablolarda hayat buluyor Metal atıkları sanat eserine dönüştürüyor Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde yaşayan 72 yaşındaki emekli öğretmen, fabrikalardan çıkan ve hurdaya gidecek olan metal atıklarından eşsiz tablolar ortaya çıkarıyor.

Hurdaya gidecek malzemeler tablolarda hayat buluyor

Metal atıkları sanat eserine dönüştürüyor

SAKARYA - Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde yaşayan 72 yaşındaki emekli öğretmen, fabrikalardan çıkan ve hurdaya gidecek olan metal atıklarından eşsiz tablolar ortaya çıkarıyor.

Adapazarı ilçesi Camili Mahallesinde yaşayan emekli öğretmen Metin Aşoğlu (72), fabrikadan çıkan ve hurdaya gidecek olan metal atıkları değerlendiriyor. Atıkları sanata dönüştüren Aşoğlu, evinin bir köşesini adeta mini bir atölyeye çevirdi. Tabloların yapımı parça sayısına göre 15 gün ile 1 buçuk ay arasında değişiklik gösterdiğini belirten Aşoğlu, 50 bin, 100 bin ve 500 bin parçalık tablolar oluşturduğunu aktardı. Yaptığı tabloların parça sayısına göre fiyatlarının da değiştiğini ifade eden Aşoğlu, tablo fiyatlarının 5 bin liradan başladığını dile getirdi.

"Fabrikanın preslerinden çıkan parçalarla tabloları üretmeye çalışıyorum"

Fabrikaların hurdaya gönderdiği parçalarla eşsiz tablolar ortaya çıkaran ve pandemi döneminde evini atölyeye çeviren emekli öğretmen Metin Aşoğlu, "Evimin bir köşesini sanat atölyesi haline getirdim ve tablolarımı burada üretmeye çalışıyorum. Burada bulunan malzemeler fabrikaların atıkları yani fabrikanın preslerinden pançlarından çıkan malzemelerin bir kısmı bunlar. Fabrikalardan bu tür parçalar çok çıkıyor ve hurdaya gidiyor. Bana da bir arkadaş yardımcı oluyor, sağ olsun onun getirdiği parçalardan bu tabloları üretmeye çalışıyorum. Tabi pandemi sebebiyle elimdeki parçalarla bir şeyler ortaya koymaya çalışıyorum. Tablodaki parça sayısı da kullandığım parçaya ve tablonun büyüklüğüne göre değişiyor. Beki 50 bin, 100 bin belki 500 bin parçalık tablolar ortaya çıkıyor. Tabloların yapımı 15 gün ve 1 buçuk ay arasında değişiklik gösterebiliyor tablonun kompozisyonuna göre, yaptığım çalışmaya, parçaların büyüklüğüne ve tasarımın yapısına göre değişiyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Sakarya Camili Yaşam Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title