Haberler

Geleceğin mühendisleri Bilecik'te yetişecek

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik robotik kodlama eğitimi düzenleyecek.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik robotik kodlama eğitimi düzenleyecek.

Üniversitenin Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEM) ile Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından gerçekleştirilecek eğitimi Arş. Gör. Hakan Üçgün verecek. Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş'ın yakından ilgilendiği ve eğitim altyapısının sağlanması için destek verdiği kodlama eğitimi 'mBot' isimli eğitim robotları ile verilecek.

Eğitimle ilgili bilgi veren Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serkan Varsak, bilişsel ve zihinsel eğitimi amaçlayan bu kurs ile öğrencilerin veri teknolojisini eğlenceli bir şekilde öğrenebilmelerini amaçladıklarını söyledi. Üniversite envanterindeki eğitim setleri ile çocukların becerilerini eğlenceli bir şekilde geliştireceklerini belirten Varsak, ayrıca programlanabilir bu setler sayesinde, herhangi bir problemin çözümü için gerekli olan adımları tanımlayan 'algoritma' kavramı ile de tanışmış olacaklarını ifade etti. Varsak, 'Robotik Kodlama Eğitimi' ile çocuklarımızın hem robotlar aracılığıyla mekanik düzeneklerin çalışma prensiplerini öğrenmelerinin sağlanacağını ve daha ilköğretim sıralarında alanında uzman mühendis eğitmenler ile üniversite sıralarıyla tanışmış olacaklarını sözlerine ekledi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

İbrahim Taş Varsak Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title