Haberler

Evliliğe İlk Adımı Aşıklar Köprüsü'nde Atıyorlar

Celal Bekiroğlu - Kastamonu'nun Azdavay ilçesindeki bazı gençler, sevdiklerine evlilik teklifini Aşıklar Köprüsü üzerinde yapıyorlar.

Celal Bekiroğlu - Kastamonu'nun Azdavay ilçesindeki bazı gençler, sevdiklerine evlilik teklifini Aşıklar Köprüsü üzerinde yapıyorlar.

Azdavay'daki Devrekani Çayı üzerinde bulunan yaklaşık 100 yıllık köprü, yıllar önce birbirini seven iki gencin burada kavuşmasından sonra aşıkların mekanı haline geldi.

78 yaşındaki emekli öğretmen Mehmet Güneş, AA muhabirine, eskiden insanların bu köprüyü kullanarak Daday ve Kastamonu'ya gittiklerini söyledi.

Yörenin örf ve adetleri nedeniyle eskiden genç kız ve erkeklerin birbirleriyle arkadaşlık yapamadıklarını belirten Güneş, şöyle konuştu:

"Zaman geldi, burada yaşayan bir delikanlı ve kız birbirlerine aşık oldular. Aileleri de razı olmayınca bunlar da gelip bu ağaç köprünün üstünde intihara kalkıştılar. Devrekani'den çıkıp buradan geçen bu çay azgın bir çaydır. Karların erimesiyle 2 metreye kadar yükselir. Burada intihara kalktılar, aileler bunu duyunca koştular, geldiler. Etmeyin, eylemeyin dediler, rıza gösterdiler. Onların rızasıyla intihardan vazgeçtiler. Onlar burada evlenmiş oldular. Hatta onlar evlendikten sonra bu ailenin biri kız, biri erkek iki çocuğu oldu."

Bu olaydan sonra köprünün Aşıklar Köprüsü diye anılmaya başlandığını belirten Güneş, o zamandan beri köprünün, aşıkların buluştuğu, ilan-ı aşk ettiği, evlenme teklifi yaptığı bir mekan olduğunu söyledi.

-"Eşimle burada karşılaştık"

Gençlik yıllarında köprüden sık sık geçtiğini ifade eden 52 yaşındaki Sevim Cebeci ise eşiyle de ilk kez bu köprü üzerinde karşılaştıklarını aktardı.

Cebeci, şunları anlattı:

"Eşimle yollarımız burada kesişti ve evlendik. O zamandan beri ara ara geçeriz, bunu tekrarlarız. Çocuklarımız da geçer. Burası, sevenleri kavuşturan bir köprü. Sevenlerin buraya gelmelerini, buradan geçmelerin tavsiye ediyorum. Kısmetlerinin burada açılacağını tahmin ediyorum."

Sevim Cebeci'nin eşi Fahrettin Cebeci (52) ise yürüyüşe çıkan her çiftin, Aşıklar Köprüsü'nden geçmeyi kendisine bir görev saydığını ifade etti.

İlerleyen yaşlarına rağmen kendilerinin de genç sevgililer gibi köprüde yürüdüklerini belirten Cebeci, "Köprüden geçerken hem eski günlerimizi anıyor hem de birbirimize karşı sevgimizi ve sadakatimizi tazeliyoruz" dedi.

Bu arada, geçtiğimiz senelerde Azdavay Belediyesi tarafından restore edilen ve ışıklandırılan ahşap tabanlı olan köprü, 1990'lı yılların başından beri trafiğe kapalı bulunuyor.

- KASTAMONU

Kaynak: AA / Yaşam

Celal Bekiroğlu Devrekani Kastamonu Azdavay Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title