Haberler

Erzincan da Uyuşturucu ile Mücadele ve Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Erzincan da 5 Şubat 2018 tarihinde başlayacak olan eğitim-öğretim yılı ikinci dönemi dolayısıyla okulların yakın çevrelerinde alınacak güvenlik önlemleri, terör, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele ve okul servisleri konulu toplantı gerçekleştirildi.

Erzincan da 5 Şubat 2018 tarihinde başlayacak olan eğitim-öğretim yılı ikinci dönemi dolayısıyla okulların yakın çevrelerinde alınacak güvenlik önlemleri, terör, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele ve okul servisleri konulu toplantı gerçekleştirildi.

Eğitim öğretim yılının ikinci yarısı başlarken okul çevresinde var olan ve oluşabilecek sorunların çözümü için Erzincan Valisi Ali Arslantaş, okul müdürleri, mahalle muhtarları ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek 'Uyuşturucu ile Mücadele ve Okul Güvenliği Toplantısı' adı altında istişarede bulundu.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, köy ve mahalle muhtarları, okul müdürleri, şoförler odası başkanı, okul aile birliği başkanları ve davetlilerin katılımıyla Erzincan Üniversitesi Başöğretmen Toplantı Salonu'nda 'Uyuşturucu ile Mücadele ve Okul Güvenliği Toplantısı' gerçekleştirildi.

Düzenlenen toplantıda ilk olarak İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan sunumlarda, il genelinde yoğun şekilde sürdürülen uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadelede okul çevrelerinde alınan önlemlerin kararlılıkla uygulanmaya devam edilmesi, öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılarak ruh ve beden sağlıklarının korunması için yapılan ve yapılması gereken sunumlara yer verildi.

Toplantıda konuşma yapan Vali Ali Arslantaş, eğitim ve öğretim yılı birinci dönemini herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeden geçirildiğine dikkat çekti. Yapılan sunumlara bakıldığında her hangi bir sorunun da yaşanmadığını hatırlatan Vali Arslantaş, güvenlik güçlerine yansımayabilecek sıkıntıların olabileceği üzerinde durarak muhtarlar ve katılımcıların tehlike arz ettikleri konuları anlatmalarını istedi.

"ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ BU İŞLERİN DIŞINDA TUTULMASIN"

Gerçekleştirilen toplantıda önemli bir konuya dikkat çeken Vali Arslantaş, sadece ilköğretim ve orta öğretim öğrencilerini kapsayacak şekilde hareket edilmemesi gerektiğine vurgu yaparak; "Erzincan'da 25 bin civarında üniversite öğrencisi var. Üniversite öğrencilerinin bir kısmı Erzincan'dan bir kısmı ise çeşitli illerden gelen çocuklarımız. Bu çocukların bu konuların biraz dışında tutulduğunu görüyorum. Erzincan Üniversitesi Rektörlüğümüz, fakültelerin dekanlıkları, kredi yurtlar kurumu müdürlüğü, il sağlık müdürlüğü ile koordineli çalışma yapılarak uyuşturucu ile mücadele konusunda planlama yapılmasını istiyorum" dedi.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala okul güvenliği konusunda eğitim camiasında varsa eksikliklerin tespiti konusunda birlikte adım atılması gerektiğini söyleyen Vali Arslantaş, "Terör ve uyuşturucu ile mücadele konusunda emniyet, jandarma ve bütün kurumlarımızla birlikte yoğun bir mücadele sürdürüyoruz. Bununla birlikte köy ve mahalle muhtarlarımız, okul aile birliği yöneticilerimiz çocuklarımızı uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddeler ile terör örgütlerine çekmek isteyenlere karşı daha duyarlı olmalılar" dedi.

Toplantı, Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve katılımcılar arasında, okullarda alınacak güvenlik tedbirleri konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması ile sona erdi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Erzincan Üniversitesi Cemalettin Başsoy Yaşam Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title