Haberler

Bursa'nın bir köyünde düğünlerde kadın ve erkeklerin bir arada eğlenmesi yasaklandı

Güncelleme:

Bursa'nın Büyükorhan ilçesine bağlı kırsal Karaağız Mahallesi'nde tartışmalara yol açan bir karara imza atıldı. Muhtarlık ve köy derneğinin aldığı ortak karara göre, düğün, kına ve asker uğurlama eğlencesinde, kadın ve erkeklerin bir arada eğlenmesi, "dinen uygun değil" denilerek yasaklandı. Kararın 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacağı belirtildi.

Bursa'nın kırsal Karaağız Mahallesi'nde, düğün, kına ve asker uğurlama eğlencesinde kadın ve erkeklerin bir arada eğlenmesi "dinen uygun değil" denilerek yasaklandı.

KADIN VE ERKEKLER BİR ARADA EĞLENEMEYECEK

Bursa'nın Büyükorhan ilçesine bağlı köylerden olan Karaağız Mahallesi Muhtarlığı ve Karaağız Yardımlaşma Derneği, tartışmalara yol açan bir karar aldı. Muhtarlık ve köy derneği, düğün, kına ve asker uğurlama eğlencesinde, kadın ve erkeklerin bir arada eğlenmesini, "dinen uygun değil diyerek yasakladı.

"DİNE UYGUN DEĞİL"

Karaağız Yardımlaşma Derneği Başkanı Hayri Sönmez'in sosyal medyadan paylaştığı kararda şu ifadelere yer verildi: "Köy düğünlerimizde, sünnet cemiyetlerimizde, davetiye kartı haricinde yazma, çorap, gömlek gibi davetiyeler yasaklanmıştır. Düğünlerimizde, kınalarımızda, sünnet cemiyetlerinde, asker eğlencelerinde, erkek-kadın karışık oynanması dinimiz açısından ve köy halkından gelen şikayetler üzerine uygun olmadığı görüşüne varılmıştır.

Bursa'nın bir köyünde düğünlerde kadın ve erkeklerin bir arada eğlenmesi yasaklandı

"1 OCAK 2024'TEN İTİBAREN GEÇERLİ"

Kadınlarımızın, cumartesi günleri düğün sahibinin belirlediği bir saatte kadınlara özel eğlence düzenlemesi uygun görülmüştür. Köy halkının uyması önemle rica olunur. Alınan kararlar 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerlidir."

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Yaşam

Büyükorhan Bursa Yaşam Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Bakmadan Geçme

WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir?
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500

Yorumlar (123)

ahmet atilgan:

Kutluyorum. Kararı alanlara enderin sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunarım.

1393
1402
yanıtYanıtla
Hüseyin Özmen - Hibe Proje Uzmanı:

Tebrik ediyorum.. Hz. Allahın emir ve yasaklarına itibar edilmesinden, ictimai hayatımızın buna göre düzenlenmesinden daha doğal ne olabilir. Darısı diğer yerlerin başına. Kararı alanlardan ve uyanlardan Allah razı olsun..

yanıt20
yanıt21
Hüseyin Özmen - Hibe Proje Uzmanı:

Kararı alanları tebrik ediyorum. Allah'ın emir ve yasaklarını uygulanmasından ve içtimayı hayatımızın Buna göre düzenlenmesinden daha doğal ne olabilir Rabbim kararı alanlardan ve uyanlardan razı olsun Darısı Diğer yerlerin başına

yanıt13
yanıt18
necip kose:

Dinen doğru bi karar,burdaki leşlere göre yanlış.Sorsan alayı Müslüman,lan doğru olanı yapmamak ayrı,Allah’ın emrine aykırı beyan vermek ayrı. Size değil,size din öğretene yazıklar olsun.

969
1152
yanıtYanıtla
Timur:

Selefi görüşleri ne zaman dinen doğru oldu? Bu dedikleriniz Kuran'da yok, Hadisler'de yok. Oysa Peygamber Efendimiz Medine'deyken hanımı Hz. Ayşe ile Beni Erfide'nin (siyahlar) kalkanlı mızraklı gösterisini yanak yanağa izlemişlerdir (Hadis uzun, tabir aynen böyle). Taliban (Selefi) ve Işid (Vehhabi) görüşleri Kuran ve Hadislerle uyumlu değildir.

yanıt20
yanıt9
Oguz Korkmaz:

Hala böyle güzel insanlar kaldı mı ya...Allah razı olsun sizden.

456
671
yanıtYanıtla
Verdik y gorduk etkiyi:

Bunun bir tik otesi kiz erkek ayni sinifta olamaz. Bir tik daha otesi kadin erkek ayni ofiste calisamaz. Tam oluru kadin evden disari cikmasin, cikacaksa da full kara carsafla ciksin. Irana hosgeldiniz...

327
465
yanıtYanıtla
ismail bey :

Önlemi alınmazsa bu seferde memlekette hamamlar bile karışık hale gelir....

yanıt0
yanıt0
Yucel Avci:

Müslümanlar müslüman gibi yasamaya çalışıyor seni ne ilgilendirir

yanıt0
yanıt0
Feyza Yl.:

İslam a bukadar düşman olmanızın sebebini anlamıyorum Size hangi dinden iseniz onu yaşamanıza karşı çıkan varmı Bırakın müslüman kendi ülkesinde dinini yaşasın Size ne bizim dinimizden kuralimizdan Biz size karismiyorsak sizde bize karışmayın

yanıt11
yanıt11
Tüm 123 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title