Haberler

Bağlama ve mobilya ustalarının ahşap kaplama yaptığı otomobil ilgi odağı oldu

Güncelleme:

Sivas'ta bir araya gelen bağlama ve mobilya ustaları, 33 yaşındaki bir otomobilin kaporta iskeletini ahşapla kapladı. Tasarladıkları ahşaptan yapılan araba büyük ilgi gördü.

SİVAS'ta saz ustası Şentürk İyidoğan (54) ile mobilya ustası Bahattin Okurkan (73), 33 yaşındaki otomobilin kaporta iskeletini saz yapımında kullanılan ceviz ve ladin ağacı ile kapladı.

4 Eylül Sanayi Sitesi'nde el emeğiyle saz üreten Şentürk İyidoğan ile mobilya ustası Bahattin Okurkan, farklı bir projeye imza attı. İyidoğan ve Okurkan, 2021'de satın aldıkları 1990 model Tofaş Kartal marka otomobilin kaportasını tamamen söküp, aracı ahşapla kaplamak için kolları sıvadı. İyidoğan ve Okurkan, ahşaba şekiller verip, otomobilin iskeletini oluşturdu. İki ustanın da el işçiliğinin önemini anlatmak için tasarladıkları otomobilde, saz yapımında kullanılan ceviz ve ladin ağaçları kullanıldı.

'ZOR BİR SÜREÇTİ'

Aracın ahşap tasarımını yaklaşık 2,5 yılda tamamladıklarını belirten saz ustası Şentürk İyidoğan, otomobili görenlerin merakla araca baktıklarını belirterek, "Atölyemizde ahşap masalar, sandalyeler yapıyorduk. Bir gün atölyeye gittiğimde Bahattin Usta, ahşaptan 1903 model bir Amerikan Chrysler yapmıştı. Araba çok hoşuma gidince ben de 'Bunun büyüğünü yap, binelim' dedim. O da bana, 'Bir tane araç al, yapalım' dedi. Gidip ona uyacak bir araba aldık. Onun da kaporta bölümünü kestik ve bu ahşaptan arabayı yaptık" dedi.

İyidoğan, işe başladıkları zaman, çok zor olacağını bildiklerini anlatarak, "Bahattin Usta, zaman zaman umutsuzluğa kapıldı. Böyle olduğu zaman da ben ustaya 'Gelecek kuşaklara ışık tutmak için bu işi yapmalıyız. Onlara akıllı insanların neler yapacağını göstermek için bunu yapmak zorundayız' dedim. Yaklaşık 2,5 yıl sürdü. Zor bir süreçti. Bazen umutsuzluğa kapıldığımız, 'Acaba olmayacak mı' dediğimiz zamanlar oldu ama Bahattin Usta, her aşılmaz dediğimiz anlarda bize yol açtı. Bugünlere geldik. Bugün de binip geziyoruz" diye konuştu.

'SANATI ÇOK SEVİYORUM'

Mobilya ustası Bahattin Okurkan ise klasik araçlara meraklı olduğunu belirterek, "Böyle bir şey ortaya çıkınca mutlu oldum. Sanatı çok seviyorum. Bizim tek gayemiz gençlere bir şeyler öğretmek. Milli serveti ayağa kaldırmak istiyoruz. Bu araçta 3-4 çeşit ağaç var. Yüzde 60'ı ceviz ağacı, araç sağlam olsun diye ceviz ağacı kullandık. Bazı yerlerinde ise ladin ağacı kullandık" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Bağlama Sivas Otomobil Yaşam Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Bakmadan Geçme

Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 22 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 22 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 22 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 22 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Ergin Göleli kimdir, zengin mi, serveti ne kadar?
Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title